Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To se může stát i za sucha, a bez zbytkového alkoholu.
To víš že se může stát cokoliv. Ale zákon schválnosti… Tak mě napadlo, tak se nech změřit. Jestli máš někde kolem policajty, popros je. Nevím jestli teda i městský mají Draegra, ale státní určitě a orientační dechovou zkoušku ti udělají. A máš jistotu. ![]()
@jazminka27 píše:
To víš že se může stát cokoliv. Ale zákon schválnosti… Tak mě napadlo, tak se nech změřit. Jestli máš někde kolem policajty, popros je. Nevím jestli teda i městský mají Draegra, ale státní určitě a orientační dechovou zkoušku ti udělají. A máš jistotu.
Taky mě to napadlo
ale prdím na to, radši ještě 2 hoďky počkám.
@wendy píše:
Takovy priblizny vzorec je pocet mililitru alkoholu / (hmotnost x koeficient u zen 0,6) = pocet promile v krvi s tim, ze od pocatku piti se ti jako babe odbourava tak 0,12 - 0,15 za hodinu. Takze treba pet piv = 5×500ml x 0,04 (to je tech 4% alkoholu v pivu) = 100 a delis to rekneme 60kg x 0,6 = 36 A pokud jsi to zacala pit rekneme pred 15 hodinama tak jsi uz spalila asi tak 15×0,15= 2,25 promile. Secteno a podtrzeno 100/36 - 2,25 je priblizne 0,5 promile takze bych jeste takze pokud nevazis metrak tak bych jeste chvili pockala
Jé děkuji ![]()
@wendy píše:
Takovy priblizny vzorec je pocet mililitru alkoholu / (hmotnost x koeficient u zen 0,6) = pocet promile v krvi s tim, ze od pocatku piti se ti jako babe odbourava tak 0,12 - 0,15 za hodinu. Takze treba pet piv = 5×500ml x 0,04 (to je tech 4% alkoholu v pivu) = 100 a delis to rekneme 60kg x 0,6 = 36 A pokud jsi to zacala pit rekneme pred 15 hodinama tak jsi uz spalila asi tak 15×0,15= 2,25 promile. Secteno a podtrzeno 100/36 - 2,25 je priblizne 0,5 promile takze bych jeste takze pokud nevazis metrak tak bych jeste chvili pockala
Já jsem si to přepočítala na mojich 75kg a vychází mi to už do mínusu, počítala jsem dobře?
a začala jsem pít cca před 20hodinama.
@Anonymní píše:
Já jsem si to přepočítala na mojich 75kg a vychází mi to už do mínusu, počítala jsem dobře?a začala jsem pít cca před 20hodinama.
Pri 75 kg a 20 hodinach to vychazi skutecne do minusu - konkretne asi -0,777 promile - jinak receno ridit muzes uz asi 5 hodin ![]()
Mimochodem tohle je jedna z vyhod co maji chlapi - ten koeficient maji prumerne asi 0,7 a odbouravaji prumerne 0,2 za hodinu a to nemluvim o tom ze jsou obvykle tak o polovinu tezsi nez my
Takovej prumernej chlap muze ridit tak dvakrat driv nez prumerna holka kdyz vypijou to samy ![]()
Ale zas takovy japonci nebo indiani maji rezistenci na alkohol mnohem mensi - ti indiani dokonce az 10× - takze takove to zname z filmu, kde vymenili stado koni za tri flasky ohnive vody vychazi vazne z historicke zkusenosti, jelikoz z jedne flasky se u nich dokazal vazne ozrat celej kmen ![]()
Tak jsem počítala dobře, ale už jsem vyjela, a naštěstí mě nechytli, a snad bych ani nenadýchala.
Holky včera večer jsem vypila lahev červeného vína, mezi 20 - 24 hod. Myslíte že můžu kolem 8 ráno sednout za volant?
@Anonymní píše:
Holky včera večer jsem vypila lahev červeného vína, mezi 20 - 24 hod. Myslíte že můžu kolem 8 ráno sednout za volant?
Myslím, že ne.