Bílá húl pro slabozrakého člověka

1917
26.8.12 17:56

bílá húl pro slabozrakého člověka

Zdravím mám takový dotaz kam bych se měla obrátit když potřebuju bílou húl? potřebuji ji jen do cizích prostorů a nebo pro chůzi po tmě doma nebo tam kde to znám tak pohoda ale jakmile jsem v cizím prostředí tak bez průvodce končím a nedojdu nikam tak mě to tak zajímalo co je k tomu potřeba díky moc za názory a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
26.8.12 18:00

Myslím, že žádanku by měl vypsat oční lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
26.8.12 18:03

http://www.zdravotyka.cz/…ena-458.html tady si i muzes kpupit sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
26.8.12 18:04

Super asi tam mamku zítra pošlu minulý týden jsem byla na konrole a zapoměla jsem na to tak snad to nebude problém když tam nepujdu přímo já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
26.8.12 18:29

Ahoj, záleží odkud jsi, ale funguje organizace SONS (Sjednocená Organizace Nevidomých a Slabozrakých) a Tyfloservis, kde mají všechny potřebné pomůcky pro nevidomé a slabozraké. Pomůžou Vám tam všechno vyřídit. Jinak odkaz na ně bys mohla dostat i od očního lékaře - pokud tedy ve vašem městě či poblíž mají pobočku.

Příspěvek upraven 30.10.12 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
26.8.12 18:34

Jsem ze Zlína a vím že tady Tyfloservis je chodila jsem tam na kurz psaní na klávesnici všema 10ti (teda tatka mě vozil)protože jsem dostala domů pevný pc ze sociálky tak ten kurz byl podmínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
26.8.12 18:38

@katula9 - tak to zkus zase tam. Určitě ti tam poradí a doporučí i jiné pomůcky, na které bys měla třeba nárok. Ono taky není hůl jako hůl. Mají jich tam určitě víc, tak si je budeš moct vyzkoušet a zjistit, která by ti vyhovovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
26.8.12 18:48

Asi budu muset protože já fakt v cizím prostředí nemám šanci těd mám jet v pátek do Brna na posudkovou komisi protože mamka na má příspěvek na péči a ten nám snížily ze 3tího stupně na první a to nemám jen ty oči mám i nemocné srdce a problémy s nohama takže je toho moc no a nejet se mnou v pátek naši tak nejedu nikam to by bylo moc nebezpečné já to právě potřebuju vyřídit co nejdřív protože začíná škola já jdu do třeťáku a na praxi budu jezdit už 5:40 a to od Října bude tma jak v pytli a chodník po kterém chodím je prostě ěpatný co chvíla někde nějaká kachlička odpadává takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
26.8.12 18:50

@katula9 - vždyť jo, zkus to, určitě ti ta hůl pomůže a budeš si jistější v pohybu ;). S těma příspěvkama to pěkně zkrouhli no :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
26.8.12 18:58

To jo je to hrůza zítra zavolám na oční doktorce a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.9.12 18:31

No já to měla tak že (2roky zpátky na kamerovou lupu + kukátko) – musíš mít doporučení očního že to potřebuješ, pak papír z pojištovny že na to nepřispívá (jestli nepřispívá, mě na toto ne, na kukátko třeba ano) a pak zajít na tyfloservis kde ti pomůžou vybrat tu nejlepší věc co potřebuješ a zařídí s tebou všechno kolem (objednají apod…nebo dají kontakt..)Jinak s holí nevím, ale předtím to bylo že máš nárok na jednu věc do blízka za 5 let a do dálky za 7 let s tím že jedna věc ti hradí pojištovna a druhou sociálka (stát). Po mě teda ještě chtěli na sociálce potvrzení o studiu a výši příjmů ( jestli ty nemáš tak příjmy rodičů) a podle toho rozhodli jaou částku uhradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.11.12 13:35

Zdravím, jen doplním, že na bílou hůl stačí žádanka od obvodního lékaře, nemusí být od očního. S tou se dá dojít buď do tyflopomůcek nebo do zdravotnických potřeb, kde ji objednají. Takhle zdarma je tuším nárok na tři hole ročně. Dá se samozřejmě koupit i bez žádanky, ale kolik stojí opravdu netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová