Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, dnes si jdu k dr pro neschopenku, která mi bude platit od zítřka, tj.20.6.2014,jelikož nemám zaměstnání v místě bydliště a zítra to tam asi nestihnu zavízt, stačí, když jí tam odvezu v pondělí? někdo říkal do 3 dnů, jestli se počítá i víkend, nebo do 3 pracovních dnů?
@slonikova a co tam zavolat a říct, že jí přivezeš v pondělí takhle jsem to dělala já ![]()
Taky jsem ji posilala postou nemocna jsem byla od vikendu a prvni prac den ji odeslal manzel a nebyl problem ![]()
@slonikova píše:
Holky, dnes si jdu k dr pro neschopenku, která mi bude platit od zítřka, tj.20.6.2014,jelikož nemám zaměstnání v místě bydliště a zítra to tam asi nestihnu zavízt, stačí, když jí tam odvezu v pondělí? někdo říkal do 3 dnů, jestli se počítá i víkend, nebo do 3 pracovních dnů?
Stačí, ale v zaměstnání by ses měla omluvit alespoň telefonicky.
@cila píše:
Stačí, ale v zaměstnání by ses měla omluvit alespoň telefonicky.
to je pravda! Ja psala sms svemu vedoucimu protoze jsem byla v nemocnici na kapackach a stacilo to.sam mi poslal adresu kam neschopenku a tim to haslo.
@Lana222 píše:
to je pravda! Ja psala sms svemu vedoucimu protoze jsem byla v nemocnici na kapackach a stacilo to.sam mi poslal adresu kam neschopenku a tim to haslo.
Jasně, neschopenka tak nespěchá, protože prvních 14 dní platí zaměstnavatel, takže stejně leží na firmě, nikam se neodesílá a výplata se bude dělat až po ukončení měsíce.
V práci ví že nastupuji na neschopenku, končí mi dnes rodičák, ale na personálním má dovolenou, tak mám beztak přijet až v pondělí.