Kdy pohyby?

212
16.6.08 11:41

Kdy pohyby?

Ahoj spolutěhulky i ostatní, můžu se zeptat, kdy poprvé jste v těhotenství ucítily pohyby a jak jste to cítily? Jsem v 19tt a zatím jediný náznak je občasná tvrdá boule v levé polovině, což může být úplně cokoliv. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.6.08 11:50

Ahojky,tak ja u prvniho mimi citila pohyby uz v 18 tt.Dr mi to tehdy neveril,pry to jsou streva,ale nebyly.Byly pravidelne a o toho prvniho dne se opakovaly…Nevim,jestli to bylo mym velikym briskem nebo tim,ze jsem tehdy lezela v nemocnici a jak se ve me Dr porad hrabali,miminko se ozvalo driv.Ale myslim,ze to kazda pozna…je to nejdriv takove motylkovani po brise,pak lehounke stouchani a pak tedy uz poradne kopance.Nikdy na to nezapomenu a byl to pro me vetsi zazitek jak cely porod.

• Citovat
  • Upravit
1102
16.6.08 11:54

ahojky pohyby to klidně můžou být, většinou bývyjí okolo 20 týdne u prvorodiček a vícerodiček i dříve. Já osobně pohyby cítila o něco dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
16.6.08 11:59

první dítě 22tt
druhé dítě 18tt

Máš ještě spoustu času, neboj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
16.6.08 12:19

Ahoj, v 18 tt jsem byla v nemocnici a dost se pozorovala a dr. se mě ptala, jestli už začínám cítit pohyby a já je právě tam začala cítit, že jsem si byla jistá, že to je prcek. Když jsem měla ruce na podbříšku, tak to bylo víc znát, prostě takový nadzvedávání kůže na bříšku. Taky záleží na jaký straně máš placentu, jestli na přední, tak pohyby ucítíš trošku dýl, protože musí prokopnout větší vrstvu. :lol: A jsem prvorodička. Tak hezké těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
16.6.08 12:32

Ahoj, u prvního i u druhého ve 20tt a velice nepatrně. Pořádné a znatelné pohyby snad až kol. 24-26tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
16.6.08 21:55

Ahoj,u obou dcer jsem měla pohyby už v 18 tt.R. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
17.6.08 11:08

Já jsem byla taky lehce nervozní, že necítím pohyby, ale vše mi objasnil doktor na velkém utz. Mám placentu na vrchu břicha takže zatím ani nic moc cítit nemůžu, jedině do bočních stran… Tam už mně prcek párkrát nakopnul. Jinak mi ještě řekl, že pokud je placenta takto nahoře první pohyby bývají cítit až 21.-23. tt. Takže buď klidná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.6.08 11:34

Ahojky, tak já jsem první pohyby u prvního dítěte cítila už v 17. tt - přesně
16+6 a u druhého ještě dřív v 16.tt - 15+4… :wink: A střeva to teda nebyly, když jsem si položila ruku na bříško, cítila jsem jasné ťukanečky… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
17.6.08 14:57

já první pohyby cítila ve 14tt, ale bylo to tím, že mi šťourali do bříška ultrazvukem, tak jí rozhýbaly, byly hrozně silný a nepříjmný. Ale když máš víc vody, tak to prý není tolik cítit. Neboj, ještě si jich užiješ až až :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
17.6.08 19:32

Taky jsem na ně čekala..a byla trochu netrpělivá..doost..dokonce jsem si koupila stetoskop (ale stejně nic neslyšela;o)..nakonec jsem je ucítila až v 21. tt …a to nejspíš proto, že mám placentu na přední stěně;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
17.6.08 21:19

Ahoj PetroV, já cítila první pohyby v 19tt a bylo to takové cukání jako když tam mám tik. A pak už to jen sílilo. Tak si to užívej je to krásný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.6.08 20:10

ja jsem 21+3 a asi zacinam mit pohyby je to jeko kdyz se mi v brise honi vzduch :lol: tak uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
22.6.08 00:42

Jsem v 18.tt a jsem prvorodicka a shodou okolnosti jsem zacala citit pohyby tenhle tyden :D
Poprve, kdyz jsem si vsimla „neceho jineho“ jsem si rikala, ze to je proste nadymani, ze se mi v brise honi vzduch. Druhy den jsem si rikala, ze je to to same. Ale treti den uz to bylo naprosto jasne, to proste nejsou prdiky :lol:

Cekala jsem, ze budu citit pohyby az za 2-3 tydny, protoze nejsem uplny hubenour, a holky s par kily navic to pry citi o neco pozdeji (a zda se mi to i logicke, mimco musi prokopnout i ty tukove zasoby :) )...... No ale krasne se ukazuje, jak jsme kazda tehule jina a zadna asi nejsme uplne „podle prirucky“ …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
podpalpeklo
4.5.11 11:09
janah09 píše:
Taky jsem na ně čekala..a byla trochu netrpělivá..doost..dokonce jsem si koupila stetoskop (ale stejně nic neslyšela;o)..nakonec jsem je ucítila až v 21. tt …a to nejspíš proto, že mám placentu na přední stěně;o)

Takže už aby to u mě taky bylo. Mám placentu také na přední straně a jsem ve 23.tt a asi pořád nic. Často mě kručí v břiše, ale nic víc, nemyslím si, že by to bylo ono, už by to bylo cítit asi mnohem znatelněji. Snad se tedy už taky dočkám! :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky