Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžete mi prosím (jako pro blbé) vysvětlit, kdy přesně dělat ovu test??? Nejde mi o hodinu, spíše o den cyklu. Již jsem se dopracovala k tomu, že měřím BT.
Myslela jsem si, že ovu test je ke zjištění dne, kdy je ovu. Ale po přečtení několika diskusí jsem zjistila, že se nejspíš pletu ![]()
Takže, myslím si dobře, že ovu test ukáže, že ovu teprve přichází/bude?
A dělat se má, když mi teplata náhle klesne dolu? Já si totiž tyto testy koupila a použila, když mi BT po náhlém poklesu opět vzrostla na nejvyšší - všechny testy negativní. Takže abych zas nevyhazovala peníze z okna, no nebo do… ![]()
Vážně v tom dost plavu ![]()
Nov balení uz testu je návod kdy je máš používat podle dnů cyklu a podle délky menzes. Mě pomohly a jsem těhu když test je pozitivní tak do 24- 48 hodin je ovu ja měla testovací čárku silnější než kontrolní tak jsme na to hopli hned odpoledne a další den po probuzení a jsme v tom tak držím palce řekla bych že testy jsou lepší než BT
Tak jsem v letu koukla na net na nějáký návod.. Co když mám cykly pokaždé jinak ![]()
Obvykle se pohybuje délka kolem 29 dnů, ale občas je to delší a rekord by cca 42 dní…
Já měla také nepravidelnou ms, a proto jsem je první cyklus začala užívat už od 10. dne, nakonec jsem zjistila, že mám ovulaci 17. den cyklu při délce průměrně 31 dní a tak se to opakovalo i příští cyklus, ten jsem ale už testovala až od 14. dne. Jinak mně cyklus srovnal Femigard. U mě docházelo k ovulaci cca 24 hod. po poz. testu.
Opět se zeptám jako pitomec, ale jak jsi zjistila, že máš ovulaci??? Píšeš, že po 24 hodinách od pozitivního testu. To sis ověřovala jak?
To jsem cítila, takové bodání na straně v podbřišku, trvalo cca půl-1 hodinu.
Aha tak to já asi nemám šanci zjistit, protože mě bolí břicho asi častěji… Je to 1-2 týdny před MS a trvá to mnohem déle. Těžko říct, zda je to příznak ovu, MS nebo (a to jen pro zasmání) zaražené pr…
Asi se budu muset naučit číst své tělo.
Ahoj
Jistojistě stačí, když na to skočíte v den pozitivního testu a/nebo druhý den. Spermie prý dokáží přežít až 5 dní
Ale vajíčko jen 24hod. ![]()
Jinak výpočet ovu je: délka menstruačního cyklu MÍNUS cca 15dní. Nĕkterý cyklus může být anovulační.
Mnĕ se ovu testy taky osvĕdčily, z mĕření BT bych se zbláznila
Navíc človĕk musí měřit docela dlouho, než z těch grafů něco vykouká, navíc při nepravidelném cyklu…
Doporučuju objednat si víc levných testů přes internet, ty levné jsou stejně účinné jako ty drahé. Jo a musíš testovat až po 10 hodinĕ ranní, nejlépe každý den ve zhruba stejnou dobu, doporučuju testovat až odpoledne.
Tak držím palce ![]()
Jestli ani netušíš který den máš ovulaci, kup si jich opravdu víc
Já to na sobě poznám téměř přesně, vždy mne tak 1-2 dny píchá v podbřišku, je to taková zvláštní bolest-ale pro mne je to signál ani se k manželovi nepřibližovat
a jak to přestane, vím, že došlo k ovulaci, mám cykly 28 dní, dřív byla ovulace předpisově 14.den, po porodu se posunula až na 18-19.den…
Začni třeba 10-11.den cyklu a uvidíš…
Tak jo díky, vyzkouším
. Že jsem jedna z těch které mají ovu posunutou vím - to mi již potvrdil gynekolog. Tak doufám, že se třeba příští cyklus trefím a uvidím pozitivní ovu test. Snad mě ta moje neznalost nezruinuje
![]()
@Evaa.j ahojky já také nemám až tak pravidelný cyklus a ještě dost dlouhý cca 33-35 dní a proto jsem si poprvé dělala testy od konce ms a zhruba od 17 dne cyklu dvakrát denně. Podle tohohle jsem zjistila, že mám ovu cca okolo 22 DC tak teď testuji až třeba od toho 17 DC. Hned jak je test pozitivní tak by jste toho měli využít
pak v den ovu a ještě den po
. Určo to není vyhazování peněz, ale zase je fakt, že s cenami za které je prodávají v lékárnách tady, by jsi za ně nechala balík. Já si je objednávám z ciziny a vyjdou mě zlomek ceny co tady a to včetně poštovného ![]()
@lucyfree jéé a nemohla bys sem hodit nějáký odkaz kde objednáváš, ráda bych jukla ![]()
@Evaa.j kupuji tyhle http://www.ebay.com/…130803178396?… mám je odzkoušené i na kamarádce ![]()
Holky jsem asi blba ale jak se to pocita?:)kdy ms a dc je co?:)nikdy jsem to takto neresila a dnes sem si koupila ovu ms mam nepravidelnou 32_37 dnu kdy zacit testovat?
@Kristouš
Ahoj, já doporučuji pro začátek měřit bazální teplotu. Každá to máme trochu jinak a ne vždy platí, že je ovu cca 15. den ![]()
Takže já měřila baz. teplotu a jak to začalo klesat (u mě 17.-20. DC = den cyklu) tak jsem začala testovat. Jen bacha já byla nadšená za jakoukoli i slabou čárku (už vim jak blbá jsem byla), je nutné, aby obě čárky byly stejně tmavé…
DC = den cyklu, počítáno od 1. dne MS = menstruace.
Např. 1.11 dostaneš měnstruaci a 15. den cyklu máš 15.1.
Do toho příjdeš, taky jsem o tom vůcec nic nevěděla a teď už alepoň tuším ![]()