Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé maminky. Poslední dobou mě trápí jedna věc a nemám se s ní kde svěřit, třeba máte podobné zkušenosti. Mám 7 měsíců a týden starého syna. Přes den je hodný, dokáže si hrát sám. Zlobí v noci ( jak kdy ) a během krmení ( jak kdy ). Spíš jsem ve fázi, že jsem ráda, že máme za sebou problémy s kojením, koliky, zavádění příkrmů a teď už se jen těším na vše nové a na nové pokroky. Teď ale nevím, jestli chci druhé mimčo. Ano, chybí mi to krásné plánování, těhotenství, i ten porod měl něco do sebe, ale nechce se mi všechno opakovat znovu. Kdoví, jestli budu mít opět hladké těhotenství a porod, relativně hodné miminko a co když to druhé bude vzteklé a řvoucí? Mám to takové půl na půl a bojím se, že když do toho jednou půjdu znovu, tak budu třeba litovat…setkala jste se některá s podobnými pocity? a jestli ano, co vás přimělo do toho znovu jít? moc děkuji…
A jaký by jsi chtěla věkový rozestup? osobně bych v tomto věku malého do druhého nešla, řekla jsem rozestup tři roky, aby byl starší samostatně fungující jednotka
Po roce by to musela být nehoda, pryč bych mimčo nedala. Prošla jsem si tím samým - koliky, zuby, uá, ani nevím, proč do toho jdu znovu
prostě jsem nechtěla jedináčka ![]()
Ja mam stejne pocity prave ted
Mam rocni dceru, vzdycky jsem si prala dve az tri deti. Jsem po umelem oplodneni a cekala jsem dvojcata, nakonec jedno umrelo a mam z toho tehu dceru. Bylo mi lito ze se to sdvojcatky nepodarilo ale ted postupem casu si zacinam uvedomovat ze bych to asi horko tezko zvladala. V rijnu lonskeho roku jsem sla na KET s pranim znovu otehotnet ale ani jedno embryo neprezilo rozmrazeni a ja jsem za to ted docela vdecna, i kdyz to musim rict takhle drsne. Jsem ted rada za svoji holcicku ktera je mirne zivejsi
a na dalsi dite nechci pomyslet minimalne 5 let a pak kdovi jestli.
To je boj každé z nás! S tím si nikdo neporadí. Jen ti můžou maminy napsat, jak to mají ony, ale ve finále záleží na tobě a partnerovi, jak to cítíte. Já bych třeba tak brzo po sobě mimčo nechtěla, ale třeba za rok to budeš vidět jinak
@RencaVlkova píše:
To je boj každé z nás! S tím si nikdo neporadí. Jen ti můžou maminy napsat, jak to mají ony, ale ve finále záleží na tobě a partnerovi, jak to cítíte. Já bych třeba tak brzo po sobě mimčo nechtěla, ale třeba za rok to budeš vidět jinak
ja mam holčičku 9 měsíců.. taky zatim planujeme.. ale s tímto příspěvkem souhlasím..
a libí se mi
No, to záleží asi jen na Tobě, hodně záleží na tom, jaký chcete věkový odstup u dětí apod. Každá to máme jinak. Já se teda přiznám, že u 7m. dítěte bych do druhého nešla. 7m. je ještě mimino, které tolik péče nepotřebuje, ale pak jak se stane pohyblivějším, tak teprve začna ta správná sranda a být do toho ještě těhotná, tak to nezvládnu, zkrátka bych se na to necítila. Nakonec budeme mít děti dva roky od sebe a jsem nakonec ráda. Syn má rok a půl, už je přeci jen trochu samostatný, spoustu věcí zvládá sám, nepotřebuje mě 24 hodin denně, pro mě zkrátka ideální stav. Ale tohle záleží opravdu jen na vás dvou.
Příspěvek upraven 19.11.15 v 13:37
Tak já mám doma malou rebelku + zdrav. problémy. Doslova anděl s ďáblem v těle
Taky chceme ještě jedno mimi. A tajně doufám, že to bude pucka, co bude celý den spát
a hlavně bude bez zdravotních problémů.
Budeš vědět co tě čeká, nebudeš ze všeho tak vylekaná, to zvládnem holky. Ty mrńousové za to stojí ![]()
To je hormony, mela jsem to stejne, kdyz chvili pockas, zase te touha prejde
Tak se tím teď zbytečně netrap, klučíka máš opravdu ještě malinkého, tak bych s dalším mimčem nespěchala. Já mám holky 3 roky od sebe a řekla bych, že to je optimální věkový rozestup. Když se mladší narodila, tak starší už byla schopná celkem fungovat, nevyžadovala už tolik péče, takže jsem obě zvládala celkem v klídku a v pohodě. Zároveň si ale spolu ještě docela dost vyhrály. Takže pokud máš pochybnosti, tak tomu dej čas ![]()
Tak ja chtela deti kousek od sebe-mam doma 14-mesicniho prcka a dvojcata na ceste:-) Z prvotniho soku uz jsem se nejak vzpamatovala, ale bude to asi narez ![]()
Mě se nejedná o současný věk mého syna, já to myslela do budoucna a čím starší bude, tím se mi nejspíš bude toho chtít jít méně, budu ráda, že se sám nají, napije, bude sám fungovat a do toho to druhé mimčo… Takhle bych už se jakž takž mohla vyspat, mít taky trochu svého času a s druhým dítětem ( mimčem ), by to nešlo, akorát bude víc starostí a já se bojím, že si pak řeknu, že ano, mám to druhé sice ráda a nedala bych ho za nic, ale zbytečně jsem si na sebe ušila bič…no snad jsem to napsala srozumitelně ![]()
@pansy Tak to ti upřímně držím palce…to já bych už pravidelně navštěvovala psychologa a můj manžel nejspíš taky
a toho se taky bojím, otěhotním a budu čekat dvojčata…
Tak já myslím, že pokud už teď přemýšlíš, tak do toho půjdeš. Jen to chce nějaký čas, až bude s prckem víc klidu, víc pohody.. Pak se budeš na těhotenství i těšit, budeš chtít kolem sebe další mrně.
Teď je ještě brzy, chceš po sobě moc. A zbytečně se divíš, že v tom máš zmatek. ![]()
Já mám kluka dva a třičtvrtě a třítydenní…chceme možná i třetího ![]()
přesně tahle otázka na mě padla v době kdy už mi do porodu zbývalo jen asi měsíc
taková ta panika jak je zvládnu dohromady…ale musím říct že je to relativně v pohodě-v situacích kdy sem při prvním řvala s ním a myslela že už to fakt nedám sem teď v pohodě…už prostě vím co mám dělat a co zkusit aby to na něj zabralo třeba tři prdíkách, nespavosti atd. a hlavně už sem dopředu věděla co mě čeká a nemine a byla s tím smířená a né jako prvomatka která si myslí že to bude v pohodě jaké jsou mimina sladké atd a pak být v šoku co je to za „horor“ty první měsíce
…no asi fakt ještě půjdu do třetího ![]()
@Minniee
Navstevu psychologa ci psychiatra v budoucnu nevylucuju
Na jednu stranu se tesim, na stranu druhou z toho mam hruzu-stejne jako ty mam obcas panicky stavy-jak to zvladnu, jestli jsme to neprehnali…Ale ja treba pochybnosti mela i u prvniho prcka-jak to zvladneme ![]()