Mít či nemít další miminko?

719
29.1.13 16:11

Mít či nemít další miminko?

Milé maminky. Poslední dobou mě trápí jedna věc a nemám se s ní kde svěřit, třeba máte podobné zkušenosti. Mám 7 měsíců a týden starého syna. Přes den je hodný, dokáže si hrát sám. Zlobí v noci ( jak kdy ) a během krmení ( jak kdy ). Spíš jsem ve fázi, že jsem ráda, že máme za sebou problémy s kojením, koliky, zavádění příkrmů a teď už se jen těším na vše nové a na nové pokroky. Teď ale nevím, jestli chci druhé mimčo. Ano, chybí mi to krásné plánování, těhotenství, i ten porod měl něco do sebe, ale nechce se mi všechno opakovat znovu. Kdoví, jestli budu mít opět hladké těhotenství a porod, relativně hodné miminko a co když to druhé bude vzteklé a řvoucí? Mám to takové půl na půl a bojím se, že když do toho jednou půjdu znovu, tak budu třeba litovat…setkala jste se některá s podobnými pocity? a jestli ano, co vás přimělo do toho znovu jít? moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
29.1.13 16:25

A jaký by jsi chtěla věkový rozestup? osobně bych v tomto věku malého do druhého nešla, řekla jsem rozestup tři roky, aby byl starší samostatně fungující jednotka ;) Po roce by to musela být nehoda, pryč bych mimčo nedala. Prošla jsem si tím samým - koliky, zuby, uá, ani nevím, proč do toho jdu znovu :mrgreen: prostě jsem nechtěla jedináčka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.13 16:27

Ja mam stejne pocity prave ted :? Mam rocni dceru, vzdycky jsem si prala dve az tri deti. Jsem po umelem oplodneni a cekala jsem dvojcata, nakonec jedno umrelo a mam z toho tehu dceru. Bylo mi lito ze se to sdvojcatky nepodarilo ale ted postupem casu si zacinam uvedomovat ze bych to asi horko tezko zvladala. V rijnu lonskeho roku jsem sla na KET s pranim znovu otehotnet ale ani jedno embryo neprezilo rozmrazeni a ja jsem za to ted docela vdecna, i kdyz to musim rict takhle drsne. Jsem ted rada za svoji holcicku ktera je mirne zivejsi :lol: a na dalsi dite nechci pomyslet minimalne 5 let a pak kdovi jestli.

• Citovat
  • Upravit
3832
29.1.13 16:29

To je boj každé z nás! S tím si nikdo neporadí. Jen ti můžou maminy napsat, jak to mají ony, ale ve finále záleží na tobě a partnerovi, jak to cítíte. Já bych třeba tak brzo po sobě mimčo nechtěla, ale třeba za rok to budeš vidět jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.1.13 16:33
@RencaVlkova píše:
To je boj každé z nás! S tím si nikdo neporadí. Jen ti můžou maminy napsat, jak to mají ony, ale ve finále záleží na tobě a partnerovi, jak to cítíte. Já bych třeba tak brzo po sobě mimčo nechtěla, ale třeba za rok to budeš vidět jinak

ja mam holčičku 9 měsíců.. taky zatim planujeme.. ale s tímto příspěvkem souhlasím.. :-) a libí se mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.1.13 16:40

No, to záleží asi jen na Tobě, hodně záleží na tom, jaký chcete věkový odstup u dětí apod. Každá to máme jinak. Já se teda přiznám, že u 7m. dítěte bych do druhého nešla. 7m. je ještě mimino, které tolik péče nepotřebuje, ale pak jak se stane pohyblivějším, tak teprve začna ta správná sranda a být do toho ještě těhotná, tak to nezvládnu, zkrátka bych se na to necítila. Nakonec budeme mít děti dva roky od sebe a jsem nakonec ráda. Syn má rok a půl, už je přeci jen trochu samostatný, spoustu věcí zvládá sám, nepotřebuje mě 24 hodin denně, pro mě zkrátka ideální stav. Ale tohle záleží opravdu jen na vás dvou.

Příspěvek upraven 19.11.15 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
29.1.13 16:41

Tak já mám doma malou rebelku + zdrav. problémy. Doslova anděl s ďáblem v těle :lol: Taky chceme ještě jedno mimi. A tajně doufám, že to bude pucka, co bude celý den spát :lol: a hlavně bude bez zdravotních problémů.
Budeš vědět co tě čeká, nebudeš ze všeho tak vylekaná, to zvládnem holky. Ty mrńousové za to stojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.1.13 16:50

To je hormony, mela jsem to stejne, kdyz chvili pockas, zase te touha prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
29.1.13 17:38

Tak se tím teď zbytečně netrap, klučíka máš opravdu ještě malinkého, tak bych s dalším mimčem nespěchala. Já mám holky 3 roky od sebe a řekla bych, že to je optimální věkový rozestup. Když se mladší narodila, tak starší už byla schopná celkem fungovat, nevyžadovala už tolik péče, takže jsem obě zvládala celkem v klídku a v pohodě. Zároveň si ale spolu ještě docela dost vyhrály. Takže pokud máš pochybnosti, tak tomu dej čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
29.1.13 17:42

Tak ja chtela deti kousek od sebe-mam doma 14-mesicniho prcka a dvojcata na ceste:-) Z prvotniho soku uz jsem se nejak vzpamatovala, ale bude to asi narez :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
29.1.13 17:45

Mě se nejedná o současný věk mého syna, já to myslela do budoucna a čím starší bude, tím se mi nejspíš bude toho chtít jít méně, budu ráda, že se sám nají, napije, bude sám fungovat a do toho to druhé mimčo… Takhle bych už se jakž takž mohla vyspat, mít taky trochu svého času a s druhým dítětem ( mimčem ), by to nešlo, akorát bude víc starostí a já se bojím, že si pak řeknu, že ano, mám to druhé sice ráda a nedala bych ho za nic, ale zbytečně jsem si na sebe ušila bič…no snad jsem to napsala srozumitelně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
29.1.13 17:47

@pansy Tak to ti upřímně držím palce…to já bych už pravidelně navštěvovala psychologa a můj manžel nejspíš taky :lol: a toho se taky bojím, otěhotním a budu čekat dvojčata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.1.13 18:11

Tak já myslím, že pokud už teď přemýšlíš, tak do toho půjdeš. Jen to chce nějaký čas, až bude s prckem víc klidu, víc pohody.. Pak se budeš na těhotenství i těšit, budeš chtít kolem sebe další mrně.
Teď je ještě brzy, chceš po sobě moc. A zbytečně se divíš, že v tom máš zmatek. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
29.1.13 18:21

Já mám kluka dva a třičtvrtě a třítydenní…chceme možná i třetího :lol:
přesně tahle otázka na mě padla v době kdy už mi do porodu zbývalo jen asi měsíc :roll: taková ta panika jak je zvládnu dohromady…ale musím říct že je to relativně v pohodě-v situacích kdy sem při prvním řvala s ním a myslela že už to fakt nedám sem teď v pohodě…už prostě vím co mám dělat a co zkusit aby to na něj zabralo třeba tři prdíkách, nespavosti atd. a hlavně už sem dopředu věděla co mě čeká a nemine a byla s tím smířená a né jako prvomatka která si myslí že to bude v pohodě jaké jsou mimina sladké atd a pak být v šoku co je to za „horor“ty první měsíce :lol: :lol: :jazyk:…no asi fakt ještě půjdu do třetího :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
29.1.13 20:34

@Minniee :mrgreen: Navstevu psychologa ci psychiatra v budoucnu nevylucuju :-) Na jednu stranu se tesim, na stranu druhou z toho mam hruzu-stejne jako ty mam obcas panicky stavy-jak to zvladnu, jestli jsme to neprehnali…Ale ja treba pochybnosti mela i u prvniho prcka-jak to zvladneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí