Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Před dvěma týdny (5tt) jsem přijela na pohotovost, že špiním. Občas mě popíchlo v břiše, ale to jsem spíš přisuzovala zácpě, která mě trápila hned od začátku. V nemocnici mě přijali s podezřením na mimoděložní, přitom i já laik sem viděla na monitoru kuličku v děloze. Doktorka se ve mě ukrutně šťourala tim vnitřním UTZ, ale opravdu hodně, že to další tři hodiny bolelo.No a hned potom sem začala krvácet. Prý tam viděla ještě nějakou tekutinu, ale ta se prý mohla vstřebat, kdyby to bylo ok. Měřili hcg, které bylo o 80 jednotek vyšší, než když sem začala krvácet. Děsně mě to naštvalo, protože do papírů napsali křeče a kdesi cosi, ale mě vlastně nic nebylo. Potom co sem začala krvácet mi ani nic nenapsali, žádnej ascorutin nebo utrogestan, jenom jsem jim ukazovala vložky, jak moc krvácím. No a druhej den mi oznámili, že hcg kleslo a na ultrazvuku je útvar nepravidelnýho tvaru, že se ho děloha snaží vyloučit. Tak sem se chtěla zeptat jestli to třeba nešlo zachránit těma práškama a proč mě posílali na kyretáž, když se to už odlučovalo samo. Musím teď dodržet 6 neděl a doporučují 3 měsíce čekat. ALe mě nic nejni, krvácela sem 5 dní jako u běžný MS a ovulace už taky proběhla (měřim BT) Myslíte, že bych měla čekat tak dlouho? Beru femibion, piju kontryhel, jim železo a hořčík. Nemáte někdo zkušenost s tím, že by jste nedodrželi 3 měsíce a všechno bylo OK?
Uečitě na nic nečekej
Já 4× potratila, z toho otěhotněla 2× hned po šestinedělí a moje dr. dokonce říká, že je to nejlepší
Po prvé to sice zase nevyšlo, ale teď mám krásnou zdravou 14-ti měsíční holčičku ![]()
Dnes jsem byla na kontrole po revizi a můj doktor řekl, nechat proběhnout 2MS a pak směle do toho!
Držím pěsti, ať se zadaří ![]()
Ahoj, tak to vezmu nějak popřádku ![]()
Předně-je mi líto, že to tak dopadlo.
Za druhé-asi to nebylo způsobeno tím UTZ, ten do dělohy fakt nenacpou, takže myslím, že to odcházelo samo
Za třetí-mám za sebou dva potraty-oba bez kyretáže, ta se dělat v raném stadiu nemusí, pokud se tělo snaží to vyloučit samo, ale je třeba být sledována. Že jsi souhlasila s navrhnutou revizí je tvá volba. Pokud se nezeptáš, jestli to nejde bez toho, tak to většinou jiné řešení nenabídnou. Mě dali nakne možnost počkat, zda to odejde samo a odešlo. Nebylo to horší než běžná MS-poprvé v 5.tt,podruhé ZT v 9.tt
Za třetí-pokud se budeš cítit dobře, ak někteří lékaři nevidí problém mít chráněný sex 14 dní po revizi.
A za čtvrté-otěhotnění-nech proběhnout min dvě MS-není to proto, že bys neměla ovulaci, ale proto, že ti seškrábli děložní sliznici, takže by se oplodněné vajíčko buď nemuselo chytit vůbec, nebo špatně, takže bys pak zase mohla potratit, Doporučují se 3 měsíce po revizi to zase zkusit čajem a vitamínama nic nepokazíš ![]()
No mě čeká za týden první MS a pak po 6ti nedělí, takže by to tak na dvě MS vycházelo. S tou sliznicí se právě bojim, že nebude narostlá. Zlobim se, že mi to nikdo v nemocnici neřekl, že se to nemusí dělat. Ale já sem byla tak oblbnutá a smutná, že sem s tim souhlasila.Vim,že se s tim UTZ do dělohy nedostanou, ale jestli ta tekutina byl hematom a ona mě šťouchala a rejdila, tak to mohlo začít krvácet komplet celý. Ale to se teď nikdo už nedozví, prostě mě to naštvalo ![]()
Ja jsem otehotnela asi 6 tydnu po revizi a vysledek vidis dole v metriku. Tehotenstvi bylo bezproblemove a mam zdrave miminko
Takze dle meho nazoru a zkusenosti bych 3 mesice necekala, staci nechat probehnout prvni MS a hura na to. Tak to i doporucuji lekari v zahranici, treba v Anglii.
@Anet11 já sem někde četla, že čim dřív tim je větší šance na zdravý miminko. Uvidim jak ta MS bude vypadat ![]()
@Zuzik86 drzim palec at jsi zase brzy tehotna a vse je v pohode
Já potratila v 6tt, odešlo to zdlouhavě ale samo. Na revizi jsem nešla. Sliznice byla mizerná i bez revize. Mudr mi řekla, že počítá že bude onovaluční cyklus, protože jsem se ptala, jestli máme nějakou dobu počkat. No a já otěhotněla 3 týdny po dokrvácení, měla jsem tedy posunutou ovulaci to ano, ale jinak vše ok. Máme dvouleté dítě. ![]()
Teď se snažíme o druhé, po vyndání Mireny jsem nechala proběhnout jeden cyklus, zkusili jsme to, celé to bylo divné, vypadalo to anovulační cyklus, nakonec jsem dotala MS až po agolutinu 46Dc. Z výsledků krve se opět zjitilo, že to bylo těhu…Teď další cyklus se hned snažíme a čekáme na testování přístí týden. ![]()
Klidně do toho jdi, pokud jíš doplňky o kterých si psala může se sliznice regerovat rychleji. Já bych nečekala u mě platí asi pravidlo, že po potratu je jak pohnojíno a jde to samo. Přeju rychlý úspěch ![]()
@Zuzik86 píše:
@Anet11 moc děkuji![]()
hlavně mě už teče do bot, v červenci mi končí mateřská a nechci nastupovat do práce a pak zase odcházet. Tohle sme nějak v plánu neměli, že by mohlo bejt něco špatně
Stačí, když otěhotníš do toho června
, gynekolog by tě i vzhledem k předcházejícímu potratu, mohl poslat na rizikové těhotenství a ty zůstaneš doma na neschopence, která ti pak přeje na mateřskou.
Holky moc díky za Vaše komenty
hned mám lepší náladu. Přijde mi, že se ten čas děsně táhne. Už tu škrtám i políčka v kalendáři, aby líp uteklo šestinedělí. Přítel je zase nervní z nedostatku sexu. Doktor mi určitě napíše nemocenskou, napsali mi jí i u dcery, přitom sem žádnej problém neměla. Teda až na stres v práci
Taky jsem po ZT. Bohužel po první revizi se mi stáhl čípek a nečistila jsem se, takže jsem si to po 8 dnech zopakovala
Včera jsem byla na kontrole a naštěstí vše OK
Ptala jsem se Dr. kdy se můžeme opět snažit a on, že je dobré tak ty 3 měsíce od revize. Prý aby narostla sliznice a mělo se kam uhnízdit oplodněné vajíčko. Také začínáme být trochu v tísni. Mateřskou jsem si dala do 2 let. Takže teď mi přijde poslední a pak mám smůlu. V práci jsem si tedy protáhla náhradní volno do 3 let, ale budu doma bez peněz
Takže to pro nás byla také čára přes rozpočet, ale co se dá dělat. Ty 3 měsíce ale jsem rozhodnutá počkat. Nechci zažít znovu to co jsem teď prožila. Toť můj názor hezký den ![]()
@krokodylek píše:
Ahoj, tak to vezmu nějak popřádku
Předně-je mi líto, že to tak dopadlo.
Za druhé-asi to nebylo způsobeno tím UTZ, ten do dělohy fakt nenacpou, takže myslím, že to odcházelo samo
Za třetí-mám za sebou dva potraty-oba bez kyretáže, ta se dělat v raném stadiu nemusí, pokud se tělo snaží to vyloučit samo, ale je třeba být sledována. Že jsi souhlasila s navrhnutou revizí je tvá volba. Pokud se nezeptáš, jestli to nejde bez toho, tak to většinou jiné řešení nenabídnou. Mě dali nakne možnost počkat, zda to odejde samo a odešlo. Nebylo to horší než běžná MS-poprvé v 5.tt,podruhé ZT v 9.tt
Za třetí-pokud se budeš cítit dobře, ak někteří lékaři nevidí problém mít chráněný sex 14 dní po revizi.
A za čtvrté-otěhotnění-nech proběhnout min dvě MS-není to proto, že bys neměla ovulaci, ale proto, že ti seškrábli děložní sliznici, takže by se oplodněné vajíčko buď nemuselo chytit vůbec, nebo špatně, takže bys pak zase mohla potratit, Doporučují se 3 měsíce po revizi to zase zkusit čajem a vitamínama nic nepokazíš
chtěla jsem napsat něco hodně podobného, ale tohle je perfektní, tak už mlčím
Příspěvek upraven 29.01.13 v 22:46
Já jsem po revizi cca 14 dní a dělali mi revizi, jen proto, že jsem ještě sem tam krvácela a bylo prý potřeba to vyčistit, abych měla pokoj. Já jsem prodělala SP, v histologii se nenašlo z miminka už nic, takže asi vše odešlo samo, ale i tak jsem krvácela, takže něco nebylo ještě v pořádku a udělali radši tu revizi.
A se snažením nám doktorka doporučila dodržet minimálně ty 3 měsíce a já bych je raději opravdu dodržela.