Kdy je nejlepší doba na otěhotnění?

2260
29.1.13 23:02

Kdy je nejlepší doba na otěhotnění?

Ahoj holky, jsem zde nováčkem, tak snad nevadí, že přihodím nějaké nové téma :) Pročetla jsem zde již několik diskusí a spousta z Vás zde píše, že nejlepší dobou na otěhotnění je první měsíc po vysazení HA. S přítelem jsme se domluvili, že doberu poslední platíčko HA a budeme si dávat pozor, já bych si miminko již přála, ale přítel se na dítě necítí jak z psychické stránky tak z té finanční, že by nejdříve chtěl našetřit více penízku a mít pocit zabezpečení, což je asi rozumné, jenže dle mého člověk v mladém věku nemůže mít nikdy pocit toho, že je na to dítě opravdu finančně připraven.
Pořád tedy váhám, zda vysadit a dávat si třeba rok pozor, aby se tělo očistilo od hormonů a nebo raději vyčkat a využít tedy šanci na otěhotnění hned první měsíc po vysazení HA, kdy tedy některé říkáte, že je největší šance.
Zřejmě to bude u každého individuální, ale co vidíte vy jako nejlepší řešení?
Děkuji za jakékoliv reakce a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
944
29.1.13 23:08

A kolik vám je? ono záleží jak jste zajištěný ted. jestli máte kde bydlet, a miminko taky není zadarmo…

jinak čekání az neco.. to by se pořád dalo na neco cekat. Oba musí chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
29.1.13 23:16

@Andrea2424 Nevím co si přesně představuješ pod pojmem dávat si pozor, ale jako metoda antikoncepce to nebývá moc spolehlivé… nepíšeš kolik vám je, jak jste zabezpečeni, jak to máte s prací… ale pokud oba pracujete a máte kde bydlet, tak bych do metody „dát si pozor“ klidně šla, neb ty dítě chceš a je tedy na partnerovi, aby zajistil, že nebude, pokud se na něj zatím necítí. Jinak čištění od hormonů není třeba, oni v těle nezůstávají, kdyby ano, tak není riziko otěhotnění při vynechání pár pilulí, ale vysadit předem má něco do sebe, neb ne každému okamžitě naskočí ovulace tak jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
29.1.13 23:16
@Andrea2424 píše:
Ahoj holky, jsem zde nováčkem, tak snad nevadí, že přihodím nějaké nové téma :) Pročetla jsem zde již několik diskusí a spousta z Vás zde píše, že nejlepší dobou na otěhotnění je první měsíc po vysazení HA. S přítelem jsme se domluvili, že doberu poslední platíčko HA a budeme si dávat pozor, já bych si miminko již přála, ale přítel se na dítě necítí jak z psychické stránky tak z té finanční, že by nejdříve chtěl našetřit více penízku a mít pocit zabezpečení, což je asi rozumné, jenže dle mého člověk v mladém věku nemůže mít nikdy pocit toho, že je na to dítě opravdu finančně připraven.
Pořád tedy váhám, zda vysadit a dávat si třeba rok pozor, aby se tělo očistilo od hormonů a nebo raději vyčkat a využít tedy šanci na otěhotnění hned první měsíc po vysazení HA, kdy tedy některé říkáte, že je největší šance.
Zřejmě to bude u každého individuální, ale co vidíte vy jako nejlepší řešení?
Děkuji za jakékoliv reakce a rady :)

Finance nejsou všechno.. pokud máte kde bydlet a nežijete z koruny na korunu tak se to dá vklidu zvládnout, hold nebude mít mimčo značkový oblečení, ale myslím, že mu chybět nic nebude.. ovšem chce to probrat s přítelem..můj přítel měl podobný názor, ale změnil ho během měsíce, stačilo probrat co očekávám od finanční situace, je mi opravdu jedno, zda budu mít novou postýlku, nebo starou.. oblečení ti většinu daruje okolí a těch pár kousků na ven na výlety pořídíš levně..stačí umět nakupovat.. A jinak.. asi bych nevysazovala..a když jo, tak to domluv s přítelem a řekni mu, že jestli si budete dávat pozor jen tím, že se do tebe neudělá, tak ipřesto je šance na otěhotnění jestli s tím počítá.. když jo.. neřeš, vysaď a nechte to na osudu-když bude chtít osud, tak i malá kapka se dostane tam kam má aby udělala mimčo;) (taky jsme mladí a plánujeme rodinu..-je mi 19..v květnu 20)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
29.1.13 23:17

Mě je 24, a příteli za pár dní bude 26 :) Bydlet máme kde, zůstal nám rodinný dům po přítelových rodičích. Je mi jasné, že mimčo není zadarmo, ale taky si říkám, že při normální průměrné výplatě a mateřské se to dá zvládnout a že mimčo a ani rodiče nemusí strádat. Jde spíš o to, že jsem ještě v posledním ročníku VŠ a za pár měsíců mě čekají státnice a přítel nejprve chce, abych si našla alespoň na rok práci a poté by to mimčo možná chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
29.1.13 23:20

A navíc chodím na docela slušně placenou brigádu, která se finančně vyrovná možná mému budoucímu platu při nástupu na HPP po škole…takže tady bych pak změnu k lepšímu moc neviděla. Spíš mu jde asi o pracovní zkušenosti, je to logické…jen na mě už nějak jdou mateřské pudy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
29.1.13 23:20

@Andrea2424 No, tak pokud ještě studuješ, tak já souhlasím s přítelem… ono hledat práci bez praxe není úplně jednoduché, ale hledat ji bez praxe a ještě s tím, že byl člověk nějaký 3 - 6 let doma je ještě výrazně horší. Nehledě na to, že pokud bys nepracovala, tak nemáš nárok na mateřskou, což je taky finančně znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
29.1.13 23:22

A není ti zas tolik, abys to musela nějak extrémně hrotit, jo kdyby ti bylo třeba 35, tak je to zas úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
29.1.13 23:23
@j.a.n.i1 píše:
@Andrea2424 No, tak pokud ještě studuješ, tak já souhlasím s přítelem… ono hledat práci bez praxe není úplně jednoduché, ale hledat ji bez praxe a ještě s tím, že byl člověk nějaký 3 - 6 let doma je ještě výrazně horší. Nehledě na to, že pokud bys nepracovala, tak nemáš nárok na mateřskou, což je taky finančně znát.

Aha, no já jsem o mateřské četla, ale abych pravdu řekla, moc jsem ten systém nepochopila, myslela jsem, že jako student pak mám pouze přidělenou dobu, ale že nárok na mateřskou nebo rodičák mám…Teď se omlouvám, zda jsem napsala blbost, ale moc se v tom neorientuji :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.1.13 23:23

Musíte se domluvit s přítelem, pokud nechce, tak bys měla počkat. i když já na tvém místě bych taky mimi chtěla, chápu tě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101944
29.1.13 23:27

@Andrea2424 Na mateřskou nárok nemáš, to je toho prvního půl roku, co se počítá z platu, pak je rodičák, což je 220 000,– pro všechny. Ale když nemáš na mateřskou nárok, tak bereš rodičák hned od porodu, takže vlastně tu celkovou sumu rozpočítáváš na delší období a tedy bereš měsíčně méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
@slavuska1 píše:
Musíte se domluvit s přítelem, pokud nechce, tak bys měla počkat. i když já na tvém místě bych taky mimi chtěla, chápu tě

Mám spíše strach, aby to pak vůbec šlo, jsem sice ještě mladá, ale maminka utrpěla spoustu operací na nezhoubné nádory prsů a také spodku a nakonec jí ho celý vybrali. Tatínek měl také nádor, který se neobešel bez odebrání varlete. Takže se bojím, že se mi to taky nevyhne. Nechci si v žádném případě nic takového plánovat, ale bojím se, abych si pak nevyčítala, že jsem měla začít dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@Andrea2424 máš nárok na rodičák, ale ne na mateřskou musíš alespoň rok pracovat.

já osobně bych počkala. je to finančně výhodnější, ale záleží jak moc „tě to pálí“
otěhotněla jsem 4. měsíc po vysazení HA a po druhé to hned po vysazení taky nebude. jsem bez HA opět 4. měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
29.1.13 23:31

Je mi jasné, že tady nejspíš tlachám nesmysly a takových diskusí tady bylo již milion a že je to vše individuální a také o komunikaci s protějškem, ale musela jsem se s tím někde svěřit, neboť doma přítel z mých neustálých dotazů a rozebírání přítel už trošku šílí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2260
29.1.13 23:32

@paola white
No kéž bych tu práci sehnala hned po škole :) A ten rok utekl co nejrychleji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí