Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andrea2424 já to měla podobně, nějakýho důvodu jsem si byla jistá, že hned tak to nepůjde, já jsem se taky podařila jako vymodlenej jedináček v mamčiných 36 letech, po 7 letech snažení. 2krát přišla do jionýho stavu vlastně dřív, než jsme se začali pořádně snažit ![]()
@LucieŠH To je sice fakt, ale já třeba VŠ studovala proto, abych mohla ten obor dělat
což je v mnoha oborech problém, pokud tam má člověk hned po škole dlouhou pauzu.
@slavuska1 Hele to tak bývá
Murphyo zákony fungují spolehlivě… u nás byl první po 8 měsících snažení a druhá omylem z jednoho nikoliv měsíce, ale opravdu jedné akce ![]()
@Andrea2424 Jojo, ale my jsme tedy druhé chtěli
akorát jsem tedy nečekala, že to půjde tak hladce ![]()
@LucieŠH
Jasně, je to kolikrát o tom, jak se člověk chce a taky je třeba se určitě uskromnit a stanovit si jiné priority…
@j.a.n.i1
Možná nejlepší na to ani nemyslet a neplánovat a pak to třeba přijde rychleji ![]()
@Andrea2424 To nevím, jestli funguje, ale funguje, když dostaneš nabídku práce, která se neodmítá, nebo něco podobného… taky mi přišla, byla jsem ve 2 měsíci ![]()
@LucieŠH
Já si taky myslím, že si nežijeme špatně, rozhodně si myslím, že jako mladí si dost užíváme, jezdíme na výlety, zajdem si na pivko, oba máme auto, já sice starší, ale důležité je, že to jede:) Takže kdyby se člověk uskromnil, nechodil si tak často na bavíčko, pivečka a podobně, dá se to zvládnout. Bydlet také máme kde a já taky chodím na brigádku, kde když se snažím, tak se dá taky slušně vydělat…jde jen o ty pracovní zkušenosti a taky o to, zda pak opravdu nebude složité najít si práci ![]()
Jenže kolikrát si říkám, že je spousta lidí, co nastoupila na VŠ později, nebo opakovali ročník a „vylezou“ ze školy v době a věku, kdy já třeba budu mít po mateřské a budu také hledat práci a s tím, že by babča hlídala:)
No bije se to ve mě ![]()
@j.a.n.i1
No to chápu, že musí mrzet a zároveň naštvat…říká se tomu přeci zákon schválnosti
ale myslím, že člověk pak určitě nelituje ![]()
@Andrea2424 Podle toho co píšeš je to z tvé strany asi jasné - nebrala bych HA a počkalo by se, co z toho bude. Takže teď bych to nechala na partnerovi. Dokud muž sám neřekne, že by chtěl, nemá cenu se trápit a přemýšlet, jestli by bylo lepší jít na chvíli do práce, nebo že vlastně ne… Promluvila bych si s ním o tom, že z tvého pohledu by to možné bylo, navíc když přihlédneš ke zdravotním hlediskům (ve tvém případě se mi zdají nezanedbatelná). Bude vědět, že už bys chtěla a pak nezbývá než počkat, až k tomu dojde také. Nutit ho do toho nemůžeš, bohužel. (Já mám výhledy asi tak (minimálně?) pětileté, taky mňamka
)
@LucieŠH
No mě naši měli na tehdejší dobu pozdě, mamči bylo 28, ale to bylo z důvodu, že se jim nějak nedařilo „zadělat“
a když jo, tak mamča potratila a pak jsem až ve 28 byla já. Proto když to všecko vidím, tak mám i strach, aby to šlo hladce a podařilo se to:)
@Andrea2424 A mé sourozence měli rodiče v prváku a ve druháku na vejšce, takže také na dnešní dobu brzy. Proto se mě máma teď pořád ptá, na co pořád čekáme, že se to vždycky nějak udělá a oni nám případně finančně pomohou. Ale pro přítele by to asi bylo „nedůstojné“ nebo co. Což chápu a asi bychom hlavně něco měli „zažít“ a zajistit, než se do tak velkého kroku pustíme. Také uznávám, že s já bych s prckem školu nezvládla, takže buď se to „stane samo“ (HA neberu), nebo si počkám a snad se i dočkám. ![]()