Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminy! malá mela dva týdny kdy řvala noci i dny na prdíky.. ted má 7týdnu a myslím že je to dobre už dlouho neplakala prdí.. už nepoužívame rourku nic.. jen davam stale kapky sab s. stolicku se ji už ustalila na jednou za dva dny a je husta a oranžová. ale mam strach kapky vysadit ad to nezačne znovu. ![]()
Ahoj, nevím, jak často dáváš. Když jsem vysazovala Lefax (taky protipěnivý přípravek), dětská říkala, ať to dělám postupně, nejlíp ob jedno užívání vynechat, počkat třeba 2 dny, co to udělá, pak vynechat jedno další dávkování, co to udělá atd. Držím pěsti, ať se bolení bříška nevrátí ![]()
Promiňte, že vstupuji do diskuze, ale ten sam simplex dáváte do každé lahvičky? My máme teď 3měsíce a prdíky se nám zničehonic objevily. Dr. napsala ten sab a prý ho mám dávat 2× až 3s denně po 10kapkách. Myslíte, že ho teda můžu dávat do každé lahvičky, resp. na lžičku do pusinky?
my davame před každým kojením 10kap na lžičku.. od 14 dnu.. no a cca za tři dny teprve byl uspěch. navc kapky se nevstřebavají takže se neboj davkovaní oni pouze projdou telem viš
držím palce ad to přejde.. jinak zlatá rada chovat chovat chovat ![]()
Já teda dávám na lžičce před každým kojením kromě noci, to se mi nechce
Já myslím, že aby to dobře účinkovalo, tak to musí být právě s kojením nebo s lahvičkou dohromady, protože to na sebe váže to zpěněný mlíko, když to dáváš 3× denně jen tak, tak to podle mě nemá smysl. Malá bude mít 5 měsíců a začalo nám to až ve třech měsících, do té doby byl klid, teď to dávám každý den zatím.
Karinko, moc děkujeme. Prdíky už nás skoro přešly, jen občas v noci se zakroutí,a le je to už o mnoho lepší. Sab simplex jsem přestala dávat úplně a vrátila se zpět k laktobacílkům. Snad už se to bude jen a jen zlepšovat.
To dávkování mi doporučila dr., tak jsem to dodržovala, ale připadalo mi, že to bylo ještě horší ![]()
Já jsem dávala před každým jídlem na lžičku 15 kapek.Řekla mi to tak doktorka a je to tak psané myslím i v píbalovém letátu.
No a když už nebyl potřeba tak jsem ho prostě ze dne na den přestala dávat
no zkusila jsem kapky snižit.. no a učinek to mělo takový že mala řvala a řvala.. ted už je to třetí den co davame zae jak předtím a je to asi lepší.. no mame 8 týdnu. tak asi do těch třech měsicu budeme davat
Tak malá na ně moc netrpěla,ale když to přišlo tak to stálo zato…
Přestala jsem dávat v těch 3 měsících.Po třetím měsíci se začnou mimča víc hýbat a jde jim to prdkání pěkně samo.Takže vydrž ![]()
Ahoj holky. Taky dávám Sab. simplex. Už nám byly 3mĕsíce. Dávám jen 1× denĕ ráno po kojení cca 10kapek. Malá v poslední dobĕ moc na prdíky netrpí-tak zkusím dneska nedat a uvidíme co to s ní udĕlá. Pak vám poreferuju=)
luca tomankova píše:
Ahoj holky. Taky dávám Sab. simplex. Už nám byly 3mĕsíce. Dávám jen 1× denĕ ráno po kojení cca 10kapek. Malá v poslední dobĕ moc na prdíky netrpí-tak zkusím dneska nedat a uvidíme co to s ní udĕlá. Pak vám poreferuju=)
to už budete mít ok.. si myslim nic mene nam napiš ![]()