Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
prosím poraďte, mám 6měsíční holčičku, která spala už od 2 měsíců celou noc, teď se začala v noci budit. Nevím jestli to s tím souvisí, ale začala se budit od doby, co jí dávám nemléčnou svačinu. Ráno kojím, dopol. kojím, pak má masolzel. příkrm, odpol. ovoce, kolem 17h kojím, po 19h kaše a před 21h ještě kojím. Ve 21 vždycky usnula a vstávala až kolem 7.30, teď se budí už o půlnoci a pak kolem druhé a někdy k ránu. Když jí dám čaj, vypije 50ml a řve dále, uklidní se jen u prsu, nepomáhá ani dudlík ani když si ji vezmu k sobě do postele. Včera jsem jí zkoušela dávat v noci UM, ať vím kolik přibližně vypije, tak 20 min láhev jen žužlala a pak vypila asi jen 70 ml, ve 2.30 už byla vzhůru zase…Zoubky ještě nemá, ani dáseň není nijak nateklá, tak nevím…
Stalo se vám to někomu taky tak?
Řekla bych, že je to normální… mě tedy malý nikdy nespal celou noc, tak jsem se nestihla zmlsat, ale i děti co celou noc spali se mohu začít budit.
u nás, je to tedka to samé, ale rostou nám zoubky, ze začátku jsem si taky říkala čím to může být a nakonec na nás vykoukl zoubek.
Ahojky!
Já mám úplně ten samý problém se sedmiměsíční dcerkou,tak vím,jak ti je
My vstáváme skoro každé dvě hodiny
už celý týden a také to začalo asi tak před měsícem,kdy jsme začali s příkrmama.Od té doby jsou dny,kdy vstávám třeba jen dvakrát a pak jsou ty dny,kdy skoro nespím.Utiší ji jen prso(žádný čaj ani dudlík,pohlazení,nošení-nic)
Bohužel ti neporadím.Zkoušela jsem fakt všechno,nic nepomohlo.
Musíme vydržet ![]()
Tiez myslim, ze je to normalne…mala tiez krasne spala ked bola mala a zacala sa viac budit okolo 6 mesiacov a budi sa stale a to bude mat 10 mesiacov…
Asi Ti taky neporadím. Naše 10m holčička vstávala až do 9 měsíců pravidelně po 3 hodinách. Od 3m je na UM, ale až donedávna nedokázala vypít na jeden zátah víc než 120 ml. Od 4m jsme začali s příkrmy, protože nepřibírala. Teď si přes den vezme mléko jen, když je extrémně unavená (třeba po plavání), jinak ho nechce. Začala mi odmítat i večerní kaši a svačiny. Jediné, co sní, je oběd. Jinak přes den trochu zobe ovoce, piškoty, občas kousek přesnídávky nebo pár lžiček jogurtu, ale nic moc, takže jsem vlastně ráda, že se v noci aspoň nají. Vstává tak 2× a i s dávkou před spaním vypije kolem 500-600ml mléka. Když jí ale roste zub, je vzhůru třeba každé dvě hodiny. Zoubek se může klubat i docela dlouho. Prostě jen tlačí a v noci jí to budí. Zkus koupit gelík na dásně a uvidíš, jestli Ti bude spát líp.
Gel zkusím,děkuji.Taky tajně doufám, že je to zoubek, dost slintá, tak uvidíme a jak dlouho třeba trvalo než se malým zoubek vyklubal?
No, asi tě to nepotěší, ale mě přijde, že malému rostou zuby už os nějakého 7 měsíce nonstop… je mu 16m
Ahoj, nám začalo taky noční buzení:-)Dva zoubky už má díky bohu prořezaný:-) Tak to buzení ustálo:-)Jinak mi na to používáme gel Aloclair:-) Dost to zabralo:-)
Podezření na rostoucí zoubky jsem měla tak od 7 měs, ale první dva se vyklubaly teprve o měsíc později. Řekla bych, že to prořezávání jde ve vlnách. Někdy se budí a v pusince ani není nic vidět, jindy je úplně v pohodě a pak nám teta na návštěvě objeví nový zub, o kterém jsem neměla ani tušení, a to jí čistím zoubky každý večer a poslední dobou jsem i mazala ten gelík. A přesto jsem pořád sledovala horní zub a on se nám místo toho vyklubal jeden dole ![]()
miska09 píše:
Gel zkusím,děkuji.Taky tajně doufám, že je to zoubek, dost slintá, tak uvidíme a jak dlouho třeba trvalo než se malým zoubek vyklubal?
Ja som videla na dasnich take biele a trvalo mesiac pokial narastol cely zub.
Ale to je isto individualne ![]()
Úplně to stejné nám začalo ve 4,5 mes. Do té doby se budila 1× v noci na kojení. Trvá to už 14 dní a nevím, co s tím. Několikrát za noc křik, nněkdy to spraví dudlík, většinou musím vyndat z postýlky a chovat. Jsem nevyspalá až hrůůza. Asi jsou to zuby a nezbývá než vydržet ![]()
Já už asi přišla na to čím to bylo.Začala jsem dávat přesnídávky dopoledne a malá se nebudí.Prý, když dáváš přesnídávky odpoledne, tak děti pak mají hodně energie, kterou nestihnou spálit a v noci se pak často budí.Začalo to přesně dnem, kdy jsem jí dala poprvé ovoce a skončilo, když jsem jí to upravila… ![]()
Lella: ty asi ještě jen kojíš, že? U tebe bych si myslela, že to jsou fakt zoubky, mě malá nepřestala brečet ani když jsem jí chovala…Usla jen u kojení…
Jéé,tak to se máš!já bohužel přesnídávky nedávám,jen čerstvé ovoce…tak to zkusím také obrátit a uvidím.
U nás to ale asi budou zoubky.kéž by
,také už bych se chtěla vyspat ![]()
paa