6 měsíců a začala se v noci budit

2717
11.2.12 11:28

6 m a začala se v noci budit

Ahojky :mavam: prosím poraďte, mám 6měsíční holčičku, která spala už od 2 měsíců celou noc, teď se začala v noci budit. Nevím jestli to s tím souvisí, ale začala se budit od doby, co jí dávám nemléčnou svačinu. Ráno kojím, dopol. kojím, pak má masolzel. příkrm, odpol. ovoce, kolem 17h kojím, po 19h kaše a před 21h ještě kojím. Ve 21 vždycky usnula a vstávala až kolem 7.30, teď se budí už o půlnoci a pak kolem druhé a někdy k ránu. Když jí dám čaj, vypije 50ml a řve dále, uklidní se jen u prsu, nepomáhá ani dudlík ani když si ji vezmu k sobě do postele. Včera jsem jí zkoušela dávat v noci UM, ať vím kolik přibližně vypije, tak 20 min láhev jen žužlala a pak vypila asi jen 70 ml, ve 2.30 už byla vzhůru zase…Zoubky ještě nemá, ani dáseň není nijak nateklá, tak nevím… :zed: Stalo se vám to někomu taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101755
11.2.12 11:31

Řekla bych, že je to normální… mě tedy malý nikdy nespal celou noc, tak jsem se nestihla zmlsat, ale i děti co celou noc spali se mohu začít budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
11.2.12 12:03

u nás, je to tedka to samé, ale rostou nám zoubky, ze začátku jsem si taky říkala čím to může být a nakonec na nás vykoukl zoubek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
11.2.12 12:16

Ahojky!
Já mám úplně ten samý problém se sedmiměsíční dcerkou,tak vím,jak ti je :hug: My vstáváme skoro každé dvě hodiny :zed: už celý týden a také to začalo asi tak před měsícem,kdy jsme začali s příkrmama.Od té doby jsou dny,kdy vstávám třeba jen dvakrát a pak jsou ty dny,kdy skoro nespím.Utiší ji jen prso(žádný čaj ani dudlík,pohlazení,nošení-nic)
Bohužel ti neporadím.Zkoušela jsem fakt všechno,nic nepomohlo.
Musíme vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
11.2.12 12:17

Tiez myslim, ze je to normalne…mala tiez krasne spala ked bola mala a zacala sa viac budit okolo 6 mesiacov a budi sa stale a to bude mat 10 mesiacov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
11.2.12 12:20

Asi Ti taky neporadím. Naše 10m holčička vstávala až do 9 měsíců pravidelně po 3 hodinách. Od 3m je na UM, ale až donedávna nedokázala vypít na jeden zátah víc než 120 ml. Od 4m jsme začali s příkrmy, protože nepřibírala. Teď si přes den vezme mléko jen, když je extrémně unavená (třeba po plavání), jinak ho nechce. Začala mi odmítat i večerní kaši a svačiny. Jediné, co sní, je oběd. Jinak přes den trochu zobe ovoce, piškoty, občas kousek přesnídávky nebo pár lžiček jogurtu, ale nic moc, takže jsem vlastně ráda, že se v noci aspoň nají. Vstává tak 2× a i s dávkou před spaním vypije kolem 500-600ml mléka. Když jí ale roste zub, je vzhůru třeba každé dvě hodiny. Zoubek se může klubat i docela dlouho. Prostě jen tlačí a v noci jí to budí. Zkus koupit gelík na dásně a uvidíš, jestli Ti bude spát líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
11.2.12 12:28

Gel zkusím,děkuji.Taky tajně doufám, že je to zoubek, dost slintá, tak uvidíme a jak dlouho třeba trvalo než se malým zoubek vyklubal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
11.2.12 13:28

No, asi tě to nepotěší, ale mě přijde, že malému rostou zuby už os nějakého 7 měsíce nonstop… je mu 16m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.12 13:31

Ahoj, nám začalo taky noční buzení:-)Dva zoubky už má díky bohu prořezaný:-) Tak to buzení ustálo:-)Jinak mi na to používáme gel Aloclair:-) Dost to zabralo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
11.2.12 13:36

Díky moc! :kytka: Já to vydržím,no,musím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
11.2.12 14:06

Podezření na rostoucí zoubky jsem měla tak od 7 měs, ale první dva se vyklubaly teprve o měsíc později. Řekla bych, že to prořezávání jde ve vlnách. Někdy se budí a v pusince ani není nic vidět, jindy je úplně v pohodě a pak nám teta na návštěvě objeví nový zub, o kterém jsem neměla ani tušení, a to jí čistím zoubky každý večer a poslední dobou jsem i mazala ten gelík. A přesto jsem pořád sledovala horní zub a on se nám místo toho vyklubal jeden dole :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
11.2.12 14:57
miska09 píše:
Gel zkusím,děkuji.Taky tajně doufám, že je to zoubek, dost slintá, tak uvidíme a jak dlouho třeba trvalo než se malým zoubek vyklubal?

Ja som videla na dasnich take biele a trvalo mesiac pokial narastol cely zub.
Ale to je isto individualne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
15.2.12 13:24

Úplně to stejné nám začalo ve 4,5 mes. Do té doby se budila 1× v noci na kojení. Trvá to už 14 dní a nevím, co s tím. Několikrát za noc křik, nněkdy to spraví dudlík, většinou musím vyndat z postýlky a chovat. Jsem nevyspalá až hrůůza. Asi jsou to zuby a nezbývá než vydržet :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.2.12 14:00

Já už asi přišla na to čím to bylo.Začala jsem dávat přesnídávky dopoledne a malá se nebudí.Prý, když dáváš přesnídávky odpoledne, tak děti pak mají hodně energie, kterou nestihnou spálit a v noci se pak často budí.Začalo to přesně dnem, kdy jsem jí dala poprvé ovoce a skončilo, když jsem jí to upravila… :potlesk:
Lella: ty asi ještě jen kojíš, že? U tebe bych si myslela, že to jsou fakt zoubky, mě malá nepřestala brečet ani když jsem jí chovala…Usla jen u kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.2.12 16:20

Jéé,tak to se máš!já bohužel přesnídávky nedávám,jen čerstvé ovoce…tak to zkusím také obrátit a uvidím.
U nás to ale asi budou zoubky.kéž by :D ,také už bych se chtěla vyspat :)
:mavam: paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky