Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ovulace nastává po 12-48 hodinách po. pozirivnim testu. Nejpravděpodobněji a nejčastěji druhý den po pozitivním ot, takže to souhlasí. Co se týká teploty, je ovulace poslední den nízkých teplot. Doporučuji si stáhnout aplikaci, nejlepší asi Fertility friend 👍 a tam každé ráno teplotu zapsat, pak se tam dá zaznamenávat pozitivní test, konzistence hlenu a další symptomy (ovulační bolest, bolest prsou, bolest hlavy,…) Chvilku trvá, než se s ní člověk naučí, ale já už mám teď placenou verzi a umí plno věcí. Navíc po pár cyklech začne vyhodnocovat cyklus na míru, dělá si své statistiky ![]()
Když se podívám na test a hodnoty, tak 27.7. byl pozitivní, 28.7. poslední den nízkých teplot (ovulace) a 29.7. už byla vysoko ![]()
29.7. je teď 1 DPO (den po ovulaci)
Jinak dny cyklu se počítají od 1. dne menstruace, ne od skončení. 1 dnem menstruace vždy začíná nový cyklus
Foto: takto vypadá zapsány cyklus v grafu ve Fertility friend ![]()
@bacova.mi moc děkuji za vysvětlení! ted už tomu začínám rozumět a aplikace už je stažena
Děkuji moc
@elen522 není vůbec zač,.klidně se ptej. A příště není třeba zakládat diskusi, ale můžeš. nejakou najít a zeptat se tam
třeba tady je hodně zkušených holek : Snažení o miminko - měření bazální teploty (graf) ![]()
@bacova.mi ahoj ještě jednou
chtěla bych se poradit. co znamenají ty trojúhelníky nevíš prosím? Děkuji moc
@elen522 ty trojúhelníky znamenají, že byly teploty zadané v jiný čas. Pokud měříš stále ve stejný čas a jenom to zapusujes později, je v aplikaci pod tím, jak zapusujes teplotu, je tam i čas a ten si úprav. Pokud měříš v jiný čas, tak to ponechej ![]()
@elen522 a přerušovaná čára je proto, že si není ovulaci jistá. Ještě tam zadej den, kdy jsi měla pozitivní ot
ve fotonavodu ![]()
Pak pokud budeš pmsledovaz hlen, jak se mění (po.ms spíš sucho nebo lepkavý, před ms se začíná měnít na konzistenci syroveho vaječného bílku - průhledná a táhly a těsně kolem ovulace bývá úplně vodový a pocit mokra dole
) tím se aplikace taky hodně řídí, když si není jistá
A další věci pro tebe jsou specifické symptomy (bolest hlavy, ovulační bolest, citlivost prsou, únava,…). Můžete si pak v nastavení přidávat i svoje poznámky ![]()
@bacova.mi blbý dotaz, ale pozitivní test byl 27.7., ale ovulace 28.7.?
@elen522 ano, ovulace nastává po 12-48 hodinách po. pozitivnim ot. Výjimečně může být ještě v ten den, ale většinou je druhý nebo za dva dny. Já ji teď měla až za ty dva dny po testu ![]()
A podle grafu jste se snažily poctivě, několikrát denně
i kdyz to taky není údajně dobré, ideálně Ob den, aby se stihli dotvořit spermie a bylo jich v,, koncentrátu,, co nejvíc ![]()
@bacova.mi koukala jsem se na to v te app, a 2 XX to děla když u sex/insemination zadáš Both
@elen522 ano,.to je více snažení za den. Pokud je jedno, dá se pouze yes ![]()
Ahoj Všem
už se nějakou dobu snažíme o miminko. Co se týče ale ovulace a bazální teploty, tak jsem nováček a začala jsem si to poznamenávat.
Každé ráno si měřím bazální teplotu a večer dělám ovulační testy. Podle testu mi však přijde, že ovulace proběhla jindy, než podle naměřené bazální teploty.
Mohla bych Vás poprosit o radu?
Děkuji moc