Kdy se dočkám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
856
3.5.17 10:47

Já byla s prvním 5 let a taky se k ničemu neměl, poslední rok jsme spolu i bydleli, ale pořád jsem jen slyšela, že ho do něčeho tlačím - vyhovovalo mu to tak, jak to bylo. Já už byla připravená posunout se dál - svatba, rodina - on ne, trápili jsme se oba, myslím, že 5 let čekání je dost, takže jsem to pak při první vhodné příležitosti ukončila, hned nato jsem potkala svého současného manžela, hned od začátku jsem mu řekla, jak na tom jsem, neměl s tím sebemenší problém, po měsíci už u mě bydlel, za dva měsíce už si bral hypotéku na domeček, do roka jsem byla těhotná, za další měsíc žádost o ruku a v 5 měsíci těhotenství si mě bral :)…stačí narazit na někoho, kdo to má stejně jako ty a trápení bude fuč - nemá cenu čekat na zázraky, popř. se dlouhodobě trápit, když ten druhý bude naprosto v poho a ani kompromis - tak alespon dítě, když nechce svatbu není ideální -to ti taky dlouhodobě pocit štěstí nepřinese, jen pak budeš o to víc v pasti… at ti to dobře dopadne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
3.5.17 10:49

Mě manžel požádal o ruku po roce a půl (bylo mi 25 let), za další rok jsme se brali a to už jsem byla v 31.týdnu těhotenství.. O svatbě jsem vůbec nemluvila, nechala jsem to na něm. Sem tam mezi řeči padla věta o svatbě, ale nijak jsem to nerozebírala. Nechala bych tomu teď volný průběh a nemluvila o svatbě, chvíli počkej, třeba pár měsíců, pak bych si o tom opatrně s ním promluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.5.17 11:02

Požádá tě o ruku až bude mít nějaký důvod to udělat. Zatím jsi mu ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
3.5.17 11:37

@ellie94 Mě 20, jemu 32. Chodili jsme spolu 2 a 3/4 před svatbou.
Mimochodem neznám kluka, který by se chtěl ve 23 ženit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
3.5.17 11:40
@Aenne
@Aenne píše: Čínske prísloví říka, že manželství je pevnost! Kto je venku, chce dovnitř, kto je vevnitř, chce ven.
Ti lidé co se vás ptají, kdy se vdáte, tak se ptají proto, aby jste i vy trpěla v manželství, jak oni, ze škodoradosti :)

Moudrá to slova :lol: minimálně v něčem :lol: Pro mě je manželství za trest, pro chlapa taky, po 9 letech spolu nemáme ani jeden potřebu „se posunovat“ - nějak ten zpropadený stereotyp a stagnace ještě nepřišly :)
Z tohohle pohledu můžu říct jediné, neprudit chlapa, ale naučit se odpálkovat ty, co otravují ;)
Ono nechci si dělat iluze, ale těmhle lidem fakt nejde ani o svátost manželskou, ani o blaho nevěsty… max o vlastní zvědavost, konverzační téma, představu nažrat se na svatbě a nebo neomalenost. Něco jak ne tak hrozná variata „kdy už bude dítě“. Jestli má smysl si TÍMHLE bořit fungující vztah, no… :roll:
Ale jak říkám, já jsem v pozici baby, která by nad prstýnkem přemýšlela leda nad tím, jestli je nepřijatelné po zasnoubení svatbu uskutečnit za deset, patnáct let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
3.5.17 14:06

@Aenne Teda, vy musíte mít vážně nahouby život, když uvažujete takto negativně. Kdybych se měla řídit tím, že se 50% manželství rozvádí, tak se nevdám nikdy. Nebudu se bát vdát jen proto, že ostatní si neumí vybrat partnera nebo si neumí udržet hezký vztah. To je jako bych se bála jet autem do práce, protože je přece tolik dopravních nehod, ve kterých lidi umírají. Nebo jako bych se bála mít dítě, protože bude určitě postižené nebo umře.

Nikdy nemáte jistotu, že ten vztah bude navždy. Ale když nic neriskujete, nic nemáte. A pro příště: já jsem chtěla buď radu nebo uklidnění. Tento váš výčet nepodložených hodnot není ani jedno ani druhé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
3.5.17 14:10

@Aamanda Já jich znám teda dost. Nemyslím si, že je to o tom věku chlapa. Stejně jako málo chlapů chce mít děti před 30. Ale jelikož jsme stejně staří, tak to máme jinak.

A ani to tak není o tom věku, ale spíš o zralosti. Když vidím přítele některých kamarádek, tak bych si ani jednoho nikdy nevzala, nejsou ještě na takovou věc mentálně připravení. Přítel ale patří k těm vyspělejším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
3.5.17 14:12

@LAlezane Pak není problém manželství, ale je problém ve vás obou. Manželství nezničí zdravý vztah, zničí pouze ten, který ještě před svatbou nebyl ok nebo když se ti dva dostatečně neznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
3.5.17 14:15

@pohledmuze Díky za konečně normální komentář. To mě taky napadlo. Jenže když jsme o tomto mluvili (několikrát), tak mi řekl, že ho několikrát napadlo nad tím přemýšlt, ale si je jistej, že chce být jen se mnou. Tak nevím jestli mu věřit, že to myslí vážně nebo jestli to jen řekl, protože jsem to chtěla slyšet :D Ale zas mám zkušenost, že mi málokdy řekne to, co chci slyšet. Vždycky mi říká, co si myslí, i když mi to samozřejmě občas ublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
3.5.17 14:24

@zoidberg Za prvé: příjde mi trochu neomalené říkat někomu, že si ho partner nechce vzít, protože mu k tomu ten dotyčný nedal důvod. Nepříjde ti tohle už trochu přes čáru? Ani jednoho z nás neznáš.

Za druhé: Co jsou podle tebe ty důvody? To by mě totiž opravdu zajímalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
N0
76
4.5.17 02:07

Tak já mám opačný zážitek - žádost přišla v 18ti a já se žděšením utekla jak od budoucího pomyslného oltáře, tak taky od chlapa.
Svatbu neplánuji ani do budoucna a jsem za „nenabídky“ velmi ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.5.17 07:58
@ellie94 píše:
@zoidberg Za prvé: příjde mi trochu neomalené říkat někomu, že si ho partner nechce vzít, protože mu k tomu ten dotyčný nedal důvod. Nepříjde ti tohle už trochu přes čáru? Ani jednoho z nás neznáš.Za druhé: Co jsou podle tebe ty důvody? To by mě totiž opravdu zajímalo :D

Pokud ti mnou slušně napsaná věta přijde neomalená a přes čáru, tak zřejmě již vidím důvod k tomu, že jsi doposud požádána nebyla.
Ty snad děláš věci bezdůvodně? Necháš si vytrhnout zdravý zub jen tak? Proč by se on měl ženit, když má všechno co potřebuje a nevidí pro svatbu důvod?
A k tvé otázce já ty důvody pro svatbu neznám, znám jen důvody proč být svobodný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
4.5.17 08:09
@ellie94 píše:
Zdravím dámy (i pánové),mám takový problém. Jsme spolu s přítelem 8 let, z toho spolu 2 roky žijeme, je nám oboum 23 let. Máme skvělý vztah, žádné problémy. Problém je, že všichni se nás už ptají, kdy bude svatba a mě to vždycky hrozně rozhodí. On ví, že bych svatbu chtěla, sám má pořád řeči typu: „až se vezmeme, tak to a to“…nebo „až se budeme brát, tak na svatbě to a to“..jenže žádost o ruku nikde :nevim: Pokaždé, když nějaká moje stejně stará kamarádka oznámí zasnoubení, jsem z toho šťastná, ale zároveň mě sere, že se ten můj ještě nevyslovil. Nechci ho do toho nějak tlačit, bavili jsme se o tom jen jednou a nic moc jsem se nedozvěděla. Ani vlastně nevím, co po vás chci 8o možná spíš jen uklidnění. Jak dlouho jste byli s partnerem/partnerkou spolu před svatbou? A kolik vám bylo let, když jste se brali?

Naprosto ti rozumím, trápila jsem se podobně jako ty. Doporučuju dál netlačit na pilu, on se určitě časem vysloví. Tomu mýmu to trvalo 16 let :lol: Jsme spolu od 18, žijeme spolu od 19 a letos bude svatba. Takže neházej flintu do žita… jste ještě mladí a mužský to mají nastavený většinou jinak než my ženy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí