Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kdy jste se začali balit do porodnice?
ahojky ja byla sbalena cca 2 mes. pred porodem - tj. tak od 32.tt
Já balalila v podstatě až těsně před porodem, nic porodu nenasvědčovalo a trochu jsem i hřešila na to, že máme do porodnice 10min, co by bylo třeba tak by mi rodina dovezla (ze mě si příklad moc neber
)
Rika se, ze se ma sbalit 2 mesice pred terminem, ze to muze prijit kdykoliv. Ja balila tak zhruba mesic, pekne postupne, jak jsem co nasla nebo koupila…
Já jsem zatím spokojena s tím, že vše, co budu zřejmě potřebovat, mám nakoupeno doma, seznam visí na lednici, a pak už to do té tašky snad někdy naskládám. Myslím, že pokud nepůjde o překotný porod, klidně to zvládnu i v nastupujících kontrakcích ![]()
Horší je, že stále nemám vyprané mimivěci. Taky nevím, kdo mi je vyžehlí
.
Já jsem se balila asi 3 týdny před termínem možná 4, ale jen tak nahrubo
Dobalila jsem až v den odjezdu do porodnice tedy až s nástupem stahů ![]()
Ahojky,tak ja balila az kdyz prisly kontrakce.Dalo se to v pohode stihnout,veci jsem mela doma,jen jsem je nandala do tasky.Nyni jsem uz ve 33tt sbalena,ale to je tim,ze nejak vic se vsim jancim.Jedno ditko doma a rikam si,ze pak muze byt kvalt…Jinak veci na mimi mam pripravene uz asi od pulky tehu a primo vecicky do porodky mam v autosedacce,kterou pak jen manzel vezme,az pro nas pojede.Preji stastny porod a zdrave miminko!!!!!!!!!
vetsinu veci mas doma a sbaleno za ctvrt hodky(pokud jsou veci vyprane a vyzehlene pro mimi:)..ja taky balila pri kontrakcich,trvaly celou noc,mela jsem casu habadej:))
Já jsem tak nějak postupně kupovala věci a částečně sbaleno jsem měla asi 3 týdny před termínem + u tašky seznam, co ještě doplnit.
Sice se dá balit v kontrakcích, ale já jsem prostě chtěla mít jistotu, že mám vše, co pro svůj komfort budu potřebovat… Tj. abych v porodnici nebyla ve stresu, že mi něco chybí.. přece jen to máme 40 km.
Jak mám daleko do porodu vidíš na metříku a stále nemám sbaleno do porodnice
Ale už mám všechno nakoupeno , připraveno , jen se furt nemám k tomu abych to zabalila do tašky ![]()
já pokaždé zabalila cca v 7měsíci a na lednici byl seznam věcí k dobalení (foťák, nabíječka, doklady…) Mám prostě radši věci nachystané dopředu i oblečení si raději chystám den dopředu večer. I klukům.
Ahoj, já byla taky pokaždé zabalená cca 6 týdnů před termínem, protože jeden nikdy neví
Ale samozřejmě ne komplet, těsně před termínem jsem ale už měla tašku prakticky za dveřma
Jana
Já jsem balila až den předem. Nestíhali jsme - stavěli a zařizovali.
Mohla jsem si to dovolit, protože jsem si porod „naplánovala“ a byla jsem si tak jistá tím, že to vyjde, že jsem skutečně porodila jen 3h před „svým“ termínem ![]()
Vzhledem k tomu, že mi MUDr. v 30.tt řekla,že se bojí abych nerodila dřív tak jsem měla od 31.tt zabaleno a pak jsem tam postupně dodávala blbosti takže jsem měla spoustu nepotřebných věcí :-d.
Já tašku balila u obou dětí 3 týdny před termínem. Dcera se nakonec narodila skoro plánovaně SC 37+5 a malý se teď pro změnu rozhodl vylodit 11 dnů před termínem. Bylo to v noci, kdy mi praskla voda a na balení by čas nebyl. Stačily ty přesuny babičky kvůli hlídání malé, která se naštěstí v noci neprobudila. Ta by nám v to dělala trochu asi „hokej“
![]()