Kdy slaví svátek Sofie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1394
15.7.14 07:01

@scentini s tím Anna je to moc hezký. Mě by tě líbilo Sofie Marie, ale asi by mi to doma neprošlo:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
15.7.14 07:07

@smudlik.esta nasa dcerka sa vola Sofia…sme slovaci, ale zijeme v čechach…a druhe meno sme jej dali len pri krste…Sofia Laura :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
15.7.14 07:16

@janibambulka to je taky moc hezky. Laura je moje sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
15.7.14 07:18

@smudlik.esta jé moc děkuji, Sofi Marie je taky pěkný. Víc se mi líbí Anna Sofie, ale to by se ji říkalo Ančo. A to se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
15.7.14 09:05

Určitě bych z těch tří variant dala Sofie.. Jo to nádherné jméno a pokud budu mít druhé dítko holčinu, tak jednoznačně Sofii :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
26.3.16 14:04

kdy jindy slavit

Ahoj, moc bychom chteli Sofi, ale jmeno Zofie se mi vubec nelibi.. Slavite to nekdo jindy nez na Zofii? Napadlo me ze bychom slavili treba podle toho kdy ma svatek v Recku odkud tohle jmeno pochazi, ale nenasla jsem kdy to slavi. Nevite nekdo prosim? Dost me to trapi, protoze se mi Sofi fakt moc libi, ale nechci aby slavila na Zofii a hledat jine jmeno se mi kvuli tomu nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
26.3.16 14:11

Máme Sofinku(Sofie),Nelinku(Nela) a Natálku(Natálie).Jména jsou opravdu krásné. Další se nám líbí Anna. Nelíbí se mi dvě jména.

• Citovat
  • Upravit
33227
26.3.16 14:11

@lluuccc Sorry, ale to mi přijde trochu dementní. Proč by nemohla slavit na Žofii (což je počeštěná verze Sofie)?

Nebo si stanov nějaké úplně jiné datum, třeba na Filoménu nebo třeba Hildegardu, když Ti to přijde lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
26.3.16 14:13

@lluuccc V kalendáři je psaná Sofie-Žofie

• Citovat
  • Upravit
33227
26.3.16 14:16
@maminka201 píše:
@lluuccc V kalendáři je psaná Sofie-Žofie

Přesně, spiusta kalendářů má dnes k jednomu dni více jmen/podob jmen. Asi stejné, jako bych nechtěla třeba slavit svátek Heleny 19. srpna, protože na ten den připadá i svátek Jeleny (jiná podoba jména Helena), protože podoba jména Jelena se mi nelíbí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152092
26.3.16 14:34
@lluuccc píše:
Ahoj, moc bychom chteli Sofi, ale jmeno Zofie se mi vubec nelibi.. Slavite to nekdo jindy nez na Zofii? Napadlo me ze bychom slavili treba podle toho kdy ma svatek v Recku odkud tohle jmeno pochazi, ale nenasla jsem kdy to slavi. Nevite nekdo prosim? Dost me to trapi, protoze se mi Sofi fakt moc libi, ale nechci aby slavila na Zofii a hledat jine jmeno se mi kvuli tomu nechce..

U nás Žofie-Sofie 15.5 Řecko Sofia 17.září
Polsko Sofia 30.9
Usa Sophia, Sofia 1.8;1.9
U nas se slaví jako v severských zemích. Původ má v Řecku, jak jsi správně napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
26.3.16 15:12

Nevím o co gou, mám Sofii a slavíme normálně. Nevím proč to řešíš. Já i malé často říkám Žofiku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
26.3.16 16:26
@Svistice píše:
Přesně, spiusta kalendářů má dnes k jednomu dni více jmen/podob jmen. Asi stejné, jako bych nechtěla třeba slavit svátek Heleny 19. srpna, protože na ten den připadá i svátek Jeleny (jiná podoba jména Helena), protože podoba jména Jelena se mi nelíbí. :nevim:

Helena slaví 18. srpna a s ní Jelena a Ena Žofie Sofie a Harald 15. května Svatodušní neděle Letnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
26.3.16 19:37

Sofie-Žofie-Soňa-slavte 28.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.3.16 20:59

Ja to v kalendari nemam, tak jsem nevedela ze to v nekterych je napsano 15.5..To je neco jineho..Kdyby to tam nebylo, tak bychom to asi slavili podle toho Reckeho, kdyz to je puvodne jmeno odtud a ne jen ze to je pocestele zofka, tak na zofku kdyz se mi to jmeno absolutne nelibi… Ale kdyz, jak pisete, v nekterych kalendarich je psano soucasne i Sofie, tak to meni situaci..To by byla blbost slavit jindy… :) Vsem dekuju za rady :) Jeste by me zajimalo, jestli je treba nejak predem pozadat, zazadat ci neco jineho kdybych chtela jmeno ve tvaru Sofi (bez e)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze