Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lluuccc Našla jsem ze zde nezmíněných Sofía, Sofi a Sophy. Ale myslím, že všichni budou psát Sofie, nebo Sofia, prostě se samohláskou na konci, u nás to není vůbec používané.
@centra Takže myslíte že je možné dát jméno jen Sofie/a? Ještě jsem na té matrice ohledně tvaru jména nebyla, tak se musím už dokopat ![]()
@lluuccc píše:
@centra Takže myslíte že je možné dát jméno jen Sofie/a? Ještě jsem na té matrice ohledně tvaru jména nebyla, tak se musím už dokopat
Můžou být varianty, které se někde oficiálně vyskytují.
Sophia (anglicky, bulharsky, německy, vlámsky), Sophie (francouzsky, anglicky), Sophio (gruzínský), Sopho (gruzínský), Soffia (islandsky, velšsky) Sofia/Sofea (bulharsky, rumunsky, katalánsky, anglicky, finsky, německy, řecky, italsky, norsky, švédsky, portugalsky, španělsky, vlámsky, slovensky), Sofía (španělsky), Sohvi (finsky), Sofie (česky, dánsky, holandsky, německy, norsky, švédsky, vlámsky), Sofieke (holandsky), Sofiia (ukrainsky, rusky), Sofija (slovinsky, chorvatsky, lotyšsky, litevsky, srbsky), Zofia (polsky), Zsófia (maďarsky).
Sofi a Sophy jsou varianty, co už někdo v čr dal, protože nakonec jde o to zda to ta matrikářka zapíše a pokud po tom nepodívá, je možné „protlačit“ i takovéto formy.
@centra Děkuju
Tak když už někdo v ČR dal takové jméno, tak by to měla povolit i tadyta matrikářka ne? Přece to nemůže záležet jenom na ní, ale když už to schválila jiná, tak by měla i tahle..
@lluuccc píše:
@centra DěkujuTak když už někdo v ČR dal takové jméno, tak by to měla povolit i tadyta matrikářka ne? Přece to nemůže záležet jenom na ní, ale když už to schválila jiná, tak by měla i tahle..
Právě že záleží.
Jméno, které musí povolit je takové, které je v té knize od Knappové. Pokud tam není, můžete si zaplatit posudek za 1 000 Kč, ale tím nemáte zaručeno, že vám jméno povolí. Zeptej se holek co mají Knappovou, jsou tu o tom diskuse. Pokud tam není, tak je to na matrikářce, případně na posudku. Bohužel to, že to někomu povolili neznamená automaticky, že je to jméno „povolené“. Vím, že někomu prostě nenapsali jméno bez čárky nad a, že to není povolený tvar, ač to má asi 80 dětí. Verzi Sofi má 6 lidí.
Přeju hodně zdaru.
@centra tak to jste mě fakt zaskočila že to není automaticky povoleno když už takové jméno někdo má. Každopádně moc děkuji, určitě se zkusím poradit s holkama ![]()
@lluuccc píše:
@centra tak to jste mě fakt zaskočila že to není automaticky povoleno když už takové jméno někdo má. Každopádně moc děkuji, určitě se zkusím poradit s holkama
Není zač, držím palce ať narazíte na milé lidi. ![]()