Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu
holce asi rostou zuby, přes den je úplně v klidu ale v noci začne peklo. Každou hodinu, max. 2 je vzhůru a běduje, kníká. Nepláče, nekřičí ani nemá horečky, jen si takhle kňoura. Občas pomůže dudlík, občas kňoura i s dudlíkem… Chlap sirup ani čípek dávat nechce, když nemá horečky a bolesti neřve, ale ty noci jsou šílený, já bych jí to dala, co myslíte?
Jinak mažeme calgel a nic moc…
Já bych dala, na horečku většinou nedávám, to nám děti usnou a spí a nepřijde mi to nezbytné, ale ve vašem případě bych dala. Víš, co to musí bejt, nespat bolestí?
Samozřejmě bych dala. Nurofen je od bolesti (ano, i od horečky). Dala bych v noci i při teplotě nižší než 38st. Pokud je dítě neklidné, brečí a neodpocine si.
Synovi jsem dávala, protože jinak by se v noci nevyspal ani jeden z nás. Dokázal plakat každou půlhodinu. Dávám mu ho i teď, když má pro změnu růstové bolesti. Mě, když něco bolí, taky si od bolesti ulevím, nevím, proč bych měla trápit své dítě.
Ano, pokud má bolesti, určitě bych dala nurofen nebo paralen. Nejsou jen na horečku, ale i proti bolesti… Vy, když vás s manželem něco bolí, tak si na to taky nic nevezmete?
kor na noc, kdy to bývá nejhorší?
@Aduš8 píše:
Synovi jsem dávala, protože jinak by se v noci nevyspal ani jeden z nás. Dokázal plakat každou půlhodinu. Dávám mu ho i teď, když má pro změnu růstové bolesti. Mě, když něco bolí, taky si od bolesti ulevím, nevím, proč bych měla trápit své dítě.
Souhlasím, taky jsem teď dávala i při růstových bolestech. Přece jí nenechám půl noci proplakat bolestí ![]()
Já bych nurofen vyzkoušela, dítě se taky potřebuje vyspat. Jen počítej i s mozností, že to nespaní a kňourání nesouvisí s bolestí, takže nurofen to nemusí vyřešit.
@AgataKorou1 píše:
Ahoj, prosím o raduholce asi rostou zuby, přes den je úplně v klidu ale v noci začne peklo. Každou hodinu, max. 2 je vzhůru a běduje, kníká. Nepláče, nekřičí ani nemá horečky, jen si takhle kňoura. Občas pomůže dudlík, občas kňoura i s dudlíkem… Chlap sirup ani čípek dávat nechce, když nemá horečky a bolesti neřve, ale ty noci jsou šílený, já bych jí to dala, co myslíte?
Jinak mažeme calgel a nic moc…
Kdyby neměla bolesti, tak se nebudi. Přesně tohle řeším posledni týden. Třetí noc za sebou, spaní po sedmi osmi minutach a rozzvejkany bradavky mě nejak osvitily a konečně mě napadlo dat chlapeckovi nurofen na noc. On měl i rymu, strikla jsem do nosu sprej. A pohoda, která za to celej rodině rozhodně stála. Takže za mě nurofen jo.
Mne i detska rikala, ze kdyz jsou noci sileny uz (a mne se syn budil 15-20×), at mu dam na noc Nurofen, at pak muzu nenak fungovat, ze nema cenu to dite nechat trapit. Pry 2-3dny klidne na noc a pak uz nechat
Já jsem při zubech Nurofen dávala. Schválila mi to i pediatrička ![]()
Chudáci děti těch co píšou že by nedali. To si jako berete něco jen když máte horečku? Na bolest nic? Když mě bolí zub, mám migrénu atd. Tak sežeru třeba celou lékárničku, jen aby se mi ulevilo. Klidně ji dej nurofen nebo paralen, vůbec na tom není nic špatného pokud má bolesti.
@mackA159 píše:
Chudáci děti těch co píšou že by nedali. To si jako berete něco jen když máte horečku? Na bolest nic? Když mě bolí zub, mám migrénu atd. Tak sežeru třeba celou lékárničku, jen aby se mi ulevilo. Klidně ji dej nurofen nebo paralen, vůbec na tom není nic špatného pokud má bolesti.
Já jsem si kolikrat nevzala sama nic ani při horečce
a od bolesti taky ne, to jen zamlada, teď preferuji ležení a čaj a muž rovněž
my už paralen ani ibalgin pro sebe doma ani nemame, jen nurofen do zásoby, kdyby synovi vyskočila náhle horečka ![]()
Dala bych, pokud bych nebyla schopna dítě nějakou dobu utěšit. Mně se to naštěstí často dařilo, že nebylo nakonec potřeba.