Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já dávám občas taky narození včera paralen. Malý protivný uknourany a pomohlo to.
Pokud ma dite bolesti, ze se ani nevyspi, dala bych Nurofen hned, ale na zuby bych hlavne koupila Camilii a ne zadne Calgely a jine pripravky s lokalnimi anestetiky.
Ja mimo horecky dala jednou, kdyz syn neutesitelne rval. A starsimu na rustove bolesti, kdyz byl schopny rict, ze ho to boli. Zakladatelka nepise, o jak stare dite se jedna. Cim mensi, tim bych byla opatrnejsi, protoze jednak je to pro organizmus prece jenom nejaka zatez a jednak tyhle zmeny spanku u hodne malych mimine muzou mit spoustu pricin a vubec se o zuby ani bolest jednat nemusi.
Mě také pediatra doporučila na zuby Nurofen. Proč dítěti neulevit? Od toho snad je. Neboj se toho. Malé dítě se taky potřebuje vyspat a ne trpět.
@beruska9 tím spíš, že je tak maličké bych ten nurofen dala. Buď to pomůže, vyspí se a bude lepší. A když to nepomůže, tak bude vědět, že to není bolestí, ale nějakou změnou režimu ![]()
Já bych ho nedala proto, ze proste nejsem schopna jistě říct, ze to je bolesti zubu.
Jako klidně dej.. Ale pozor, jednu dvě noci.. Ne ze se ti to zvrhne a každou noc decku lupnes sirup, aby ses vyspala.. I takovy pripady znam ![]()
@skorotehotna píše:
Já bych ho nedala proto, ze proste nejsem schopna jistě říct, ze to je bolesti zubu.
Tak bych dala jednou na zkoušku a vidělo by se. Snad nikdo nenavrhuje cpát do dítěte týden nurofen, když to nebude mít žádný efekt.
@Jitul.kaaa9 : tak to je kazdeho volba. Ja davam prednost nedavat leky, pokud si 100% nejsem jista, ze jsou potreba. Ale to si to kazdy pro svoje dite rozhodne sam ![]()
Holce je čerstvě 10 měsíců 🙂 já právě nevím úplně jistě, jestli jsou to zuby. Přes den je právě úplně v klidu, nemá horečky ani průjem ani není protivná. 3 zuby ji vylezly aniž bychom si toho všimli, teď se prořezává dolní jednička a v noci je to knikani a bědování.
Taky bych dala. Když malýmu rostou zoubky tak se bez Panadolu neobejdu.. Nurofen předpokládám bude mít podobné složení a je i na bolest. Momentálně nám rostou stoličky všechny 4 a do toho i špičaky. Takže mu leze 8 zubů najednou… A dávám k když nemá horečky.
Já jsem asi hrozná ženská, ale bezproblémovou teplotu nechávám vyležet bez léku, ale na bolest s ním neváhám nikdy. Starší dítě nemělo roky ani zvýšenou teplotu, ale stejně u nás ročně tak jedna lahvička nurofenu padne. Růstové bolesti, migréna. Jednorázově bych zkusila podat, ale ne teda na dlouhodobé braní.
Ano dala bych. Nám to říkala i dr, že se dítě aspoň vyspí. Dala bych cca 30 minut před ukládáním k spánku.
Když mě něco bolí tak, že nemůžu spát, taky sáhnu po lécích a to si je většinou musím jit půjčit, protože doma nic nemám.
Když dítě trápí bolesti tak, že kvůli tomu nespí, tak bych samozřejmě dala. Nurofen je i od bolesti, není jenom na horečku.
Když by si zlomila nohu, tak jí přeci taky dáte čípek od bolesti a nebudete čekat na horečku…
A chlapovi bych to připomněla v okamžiku, kdy by si chtěl vzít paralen na kocovinu nebo jakoukoliv jinou bolest hlavy, že dokud k tomu nemá horečku, tak má smůlu…
![]()
@beruska9 píše:
@Jitul.kaaa9 : tak to je kazdeho volba. Ja davam prednost nedavat leky, pokud si 100% nejsem jista, ze jsou potreba. Ale to si to kazdy pro svoje dite rozhodne sam
No jasně, ale když ti takhle malé dítě pláče už několik nocí po sobě a předpokládáš, že by to mohly být bolesti z růstu zubů, tak nevidím důvod nezkusit mu ulevit. Abychom se aspoň jednou normálně vyspali…