Kdy už mi dá pokoj?

566
16.6.13 15:50

Kdy už mi dá pokoj?!

Ahoj, potřebuju se trochu vypsat a uklidnit. Mám půlročňáka a už od jeho prvního měsíce s jeho otcem nejsme spolu. Mám syna ve své péči a otec si pro něj v daných dnech chodí. To předávání ale nikdy nedopadne dobře :zed: Pořád si na mě otvírá hubu, dělá ze mě chudinku, pořád se mu něco ohledně malýho nelíbí. Já mu vždycky akorát řeknu, že mají s sebou sváču, hračky atd a chci dát na rozloučenou synovi pusu, ale to už on s kočárkem odjíždí. On se do mě pořád naváží, že se chovám jak nenormální nedospělej člověk apod. Přitom jsme se rozešli kvůli tomu, že on nebyl schopen se o nás pořádně postarat, jen by se válel a spal apod. Kdy už mě nechá být? Jak jste to měly vy, které jste se svými dětmi sami? Už mě to nebaví :( Já chci aby malej viděl, že spolu maminka s tatínkem normálně vycházejí a ne tohle :zed: Naštěstí tomu ten prcek ještě nerozumí, ale co pak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
16.6.13 15:56
@Naty12 píše:
Ahoj, potřebuju se trochu vypsat a uklidnit. Mám půlročňáka a už od jeho prvního měsíce s jeho otcem nejsme spolu. Mám syna ve své péči a otec si pro něj v daných dnech chodí. To předávání ale nikdy nedopadne dobře :zed: Pořád si na mě otvírá hubu, dělá ze mě chudinku, pořád se mu něco ohledně malýho nelíbí. Já mu vždycky akorát řeknu, že mají s sebou sváču, hračky atd a chci dát na rozloučenou synovi pusu, ale to už on s kočárkem odjíždí. On se do mě pořád naváží, že se chovám jak nenormální nedospělej člověk apod. Přitom jsme se rozešli kvůli tomu, že on nebyl schopen se o nás pořádně postarat, jen by se válel a spal apod. Kdy už mě nechá být? Jak jste to měly vy, které jste se svými dětmi sami? Už mě to nebaví :( Já chci aby malej viděl, že spolu maminka s tatínkem normálně vycházejí a ne tohle :zed: Naštěstí tomu ten prcek ještě nerozumí, ale co pak? :nevim:

Hele předala bych mu dítě, malýmu řekla ahoj a dál bych se s ním nebavila, když příjde předej mi dítě a zavřela, proč se s ním víc bavit,?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
16.6.13 15:57

No, Podavas to z jedne strany, on by to asi videl jinak. Je z vas obou citit horkost z rozchodu. Co takhle se s nim sejit v kavarne a probrat to mimo mimino? Jako dva dospeli, bez vztekuba trucu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
16.6.13 15:58

@tumpach Asi to tak budu muset začít dělat, protože jinak se z toho za chvíli zblázním :nevim: Je mi to spíš hodně líto, že se ke me takhle chová, než abych na něj byla naštvaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.6.13 15:59
@umea píše:
No, Podavas to z jedne strany, on by to asi videl jinak. Je z vas obou citit horkost z rozchodu. Co takhle se s nim sejit v kavarne a probrat to mimo mimino? Jako dva dospeli, bez vztekuba trucu.

Jo to je dobrý nápad, bylo by dobré se sejít někde v restauraci, a promluvit si s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.6.13 16:00
@Naty12 píše:
@tumpach Asi to tak budu muset začít dělat, protože jinak se z toho za chvíli zblázním :nevim: Je mi to spíš hodně líto, že se ke me takhle chová, než abych na něj byla naštvaná…

Já jako NAty nevím, já myslím si, že se z toho nedostal, prostě to ještě v něm vře, zkus mu dát více času třeba se s tím později srovná a bylo by dobrré sednout si sním v kávarně nebov restauraci a celé to problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
16.6.13 16:01

@umea Jasný, že se může zdát, že třeba i já na něj hodím ksicht, nebo mu ty věci ohledně malého říkám nějak naštvaně nebo s podtónem, že je to blbec nebo tak něco. Ale to já si nemyslím. Zatím u každého předávání byla i jeho matka a ta ho dnes dokonce i musela krotit, protože on vylezl z auta a po „čau“ do mě hned začal rýt… Za 30minut i ho zase přivezou zpátky, tak jsem zvědavá, co zas bude špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
16.6.13 16:03
@Naty12 píše:

tak si řekni, že to jinak neumí a nemusí tě tolik trápit. Probírej s ním jenom provozní věci kolem malého, předej mu malého a informace a žádné další řeči nerozvíjej. Popřípadě ho korektně utni: „ano toto je tvůj názor, já ho nesdílím“. Nic nevysvětluj, neobhajuj. Za pár let to může vypadat zase jinak.

• Citovat
  • Upravit
6945
16.6.13 16:03
@Naty12 píše:
@umea Jasný, že se může zdát, že třeba i já na něj hodím ksicht, nebo mu ty věci ohledně malého říkám nějak naštvaně nebo s podtónem, že je to blbec nebo tak něco. Ale to já si nemyslím. Zatím u každého předávání byla i jeho matka a ta ho dnes dokonce i musela krotit, protože on vylezl z auta a po „čau“ do mě hned začal rýt… Za 30minut i ho zase přivezou zpátky, tak jsem zvědavá, co zas bude špatně :nevim:

Nebav se s ním momentálně, vem dítě a zavří dveře, nebo zkus se na něho být milá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
16.6.13 16:04

Obecně vzato lidi rejpou tak dlouho, dokud to má efekt. Dokud tě svými řečmi rozhodí, tak to bude dělat. Až to nebude fungovat (buď nebudeš reagovat vůbec - prostě to přeslechneš, nebo nějak s úsměvem, jako na nevinnou hlášku), tak ho to přestane bavit.
Pokud je jeho cílem rozhodit tě a polechtat si tím ego (do jisté míry tě tím ovládá, dokáže ti zkazit náladu), tak mu prostě nedopřej tu radost.
Zkus si to třeba s někým natrénovat nanečisto, jak reagovat.

Příspěvek upraven 16.06.13 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
16.6.13 16:04

Do kavárny bych s ním nic probírat nechodila, rozhodně ne. Je to jeho problém. Možná taky neustál ten soud atd…

• Citovat
  • Upravit
566
16.6.13 16:05

@tumpach Já se na něj vždycky snažím být milá, ale jen kvůli prckovi. Naštěstí zas bude na týden klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
16.6.13 16:06
@Naty12 píše:
@umea Jasný, že se může zdát, že třeba i já na něj hodím ksicht, nebo mu ty věci ohledně malého říkám nějak naštvaně nebo s podtónem, že je to blbec nebo tak něco. Ale to já si nemyslím. Zatím u každého předávání byla i jeho matka a ta ho dnes dokonce i musela krotit, protože on vylezl z auta a po „čau“ do mě hned začal rýt… Za 30minut i ho zase přivezou zpátky, tak jsem zvědavá, co zas bude špatně :nevim:

Oba to mate zatim nevyresene.
Pro dobro maleho si spolu popovidejte v chranenem prostredi (tj mimo domov) a bez ditete.
Promluvte o svem rozchodu, o svych citech i pocitech, a co komu vadi. Proste jako dva dospeli lide. Zatim jen ventilujete bolest z rozchodu skrze dite, oba zjevne.
Ty ho chces zpatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
16.6.13 16:07

@tumpach Jinak já s ním být nikde o samotě nechci. Utekla jsem od něj s malým i kvůli domácímu násilí z jeho strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.6.13 16:09
@Naty12 píše:
@tumpach Jinak já s ním být nikde o samotě nechci. Utekla jsem od něj s malým i kvůli domácímu násilí z jeho strany…

Jo tak jo, tak v tom případě je to něco jinéjo, tak tov žádným případě, dej mi díte a nazdarek bazarek :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí