Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řešit. Jak, nevím, já bych teda byl asi rázná, jak na ex tak na nextku.
Tak maminku ma jen tebe, ji muze rikat treba jmenem, ne? Nebo se zeptej ex, jak by se mu libilo, kdyby nejakymu tvymu rikal tatinku.
No určitě no nepřecházet. Maminka jsi ty a nikdo jiný, akorát dělají malému bordel v hlavičce.
jenže pokud ti budou chtítt dělat naschvály, tak nevím nedokážu si takovou situaci představit. ![]()
No tak pokud ti píše sprostě i on, tak to asi vypovídá, co je zač a nenaděláš nic ![]()
Záleží na věku dítěte, jestli už něco pochopí
Jestli je to malej prcek, tak bych to asi nechala být a nemotala mu hlavu, pokud je trochu starší, tak bych mu řekla, že ho má tatínkova přítelkyně moc ráda, ale nemusí jí tak říkat, jen pokud sám chce.
Určitě bych nebyla vůči dítěti direktivní. A těm dvěma bych jen řekla, že zbytečně motaj dítěti hlavu, ale jinak bych neřešila, tipuju, že je to jen jejich další pokus, jak tě rozhodit, pokud mají potřebu sem lízt, šmírovat tě a nadávat ti, tak jim asi furt ležíš v žaludku - holt nic nesemkne lůzu tak pevně jako společný nepřítel ![]()
@pikola píše:
Tak maminku ma jen tebe, ji muze rikat treba jmenem, ne? Nebo se zeptej ex, jak by se mu libilo, kdyby nejakymu tvymu rikal tatinku.
ZAKLADATELKA
on „tomu memu“ tatinku rika, ex to vi, smiril se s tim, ze jemu rika taky „tati a jmenem“ s tim, ze pozdeji mu to vysvetlime a dame mu na vybranou. ale ex mi slibil, ze maminka rozhodne jeho frajle nebude… sam rikal, ze maminku ma jenom jednu, tatinky muze mit i dva. (zacal mu tak rikat, kdyz ho to ucil ex kdyz malemu bylo 8 mesicu a muj nynejsi manzel uz s nami bydlel).
Ale jestli ho to budou ucit, tak ja proste razne zakrocim a maleho mu prestanu davat, at si to da k soudu… (no, to kvuli malemu asi neudelam, ale nejradeji bych).
ja fakt nevim, co s tim, protoze maly je z toho jenom zmateny…
![]()
Uz jsem rikala, at si udelaji vlastni dite, ale to ex nechce, ze? Proc by si komplikoval zivot vic nez musi…
![]()
Tak zase pokud říká tati i tvému současnému partnerovi, tak nevím, proč z toho dělat takový haló, ze dvou tatínků dítě zmatený není? Dítě ví, kdo je jeho pravá máma, vždyť to můžete zavést stejně jako s tatínky a je to.
Copak je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.
Spolkni hrdost, podpoř dítě v tom, že má paní říkat, jak to cítí.
Já moc nechápu v čem je problém, pokud má dítko dva tatínky a zvládá to. Tak ať novou partnerku otce oslovuje stejně jako Tvého partnera tzn. maminka +jméno. Nejlepší je nechat dítě, ať má možnost s tímhle přijít samo a ne ho cíleně učit. Já to mám teda tak že, jedna maminka ale i jeden tatínek, ostatní důležití lidé jménem. Byla jsem nextka ale i exka. Moje dítě jednu dobu říkalo i mě „moje maminka Ludmila Nováčková si pro mě přijde do školky“ a „můj tatínek Josef Zabrousil má šedý auto“.
Tak pokud dítě říká tvému nextkovi(mimochodem příšerný název) tati, tak nevidím důvod, proč by nemohlo říkat partnerce svého otce říkat mami. Není v tom žádný, ale vůbec žádný rozdíl…
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKAon „tomu memu“ tatinku rika, ex to vi, smiril se s tim, ze jemu rika taky „tati a jmenem“ s tim, ze pozdeji mu to vysvetlime a dame mu na vybranou. ale ex mi slibil, ze maminka rozhodne jeho frajle nebude… sam rikal, ze maminku ma jenom jednu, tatinky muze mit i dva. (zacal mu tak rikat, kdyz ho to ucil ex kdyz malemu bylo 8 mesicu a muj nynejsi manzel uz s nami bydlel).
Ale jestli ho to budou ucit, tak ja proste razne zakrocim a maleho mu prestanu davat, at si to da k soudu… (no, to kvuli malemu asi neudelam, ale nejradeji bych).
ja fakt nevim, co s tim, protoze maly je z toho jenom zmateny…
Uz jsem rikala, at si udelaji vlastni dite, ale to ex nechce, ze? Proc by si komplikoval zivot vic nez musi…![]()
![]()
![]()
![]()
V tom případě bych řekla, abys nedělala problémy.
Táta je jen jeden stejně jako máma. Pokud funguje a zajímá se, nevidím důvod, proč by měl říkat táto ještě někomu jinému
On se s tím musel pravděpodobně nedobrovolně smířit a Ty z toho děláš problém? ![]()
Pokud může mít dva táty, může mít i dvě maminky, myslím, že sis to zavinila sama.
ZAKLADATELKA
ja tedy trochu vidim rozdil v tom, kdyz nekomu rika „tatinku“ a bydli a zije s nim trvale (a ten clovek se o nej stara, kdyz je nemocne, kdyz mu neco je nebo jinak, ze?) a v tom, kdyz rika „maminko“ nekomu, kdo ho vidi jeden vikend za mesic, obcas ani to ne a na prochazku s nim jde taky jednou za mesic (jinak muj ex jezdi sam)…
![]()
ale mate mozna pravdu v tom, ze je to asi jenom muj problem…
![]()
Ahoj holky,
rada bych se vas zeptala na nazor.
Nextka(jsme s ex rozvedeni, ja mam syna v peci, ex si ho pujcuje na vikend jednou za mesic, jinak na prochazky) uci meho syna, aby ji rikal maminko.
Co s tim mam delat? Prechazet to? Resit? Jak?
(omlouvam se za anonymitu, oba sem chodi a pak pisi na me prispevky sproste odpovedi - adminka vi).