Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko,
vy máte soudně určený styk? Pak by to nebyla tvoje dobrá vůle, ale povinnost „přípravy na styk“
tzn včetně motivace ke kontaktu s druhým rodičem.
@lleennttiillkkaa rozhodně bych nechtěla aby moje dítě říkalo mami někomu jinýmu než mě
ZAKLADATELKA
ne, bohuzel nemame… Mame dohodu, podle niz se ridime (tzn. ze si „budeme vychazet vstric“), v ktere nejsou uvedene zadne konkretni casy nebo doba, kdy si ma maleho brat… Je to vsechno na dohode… (kvuli ex, on chtel dohodu z duvodu jeho prace, dovolenych apod.). Ja bych byla spise pro pravidelny styk otce s ditetem (castejsi treba o vikendu, mozna kazdy druhy vikend v mesici apod.) aby to bylo nejak pravidelne… ![]()
Takže chapu to dobře, kdyz jedna nechá říkat svému muži tato, tak oni na oplátku nechají pipce říkat mami
co k tomu říct
kde nic neni ani smrt nebere ![]()
@Anonymní píše:
Takže chapu to dobře, kdyz jedna nechá říkat svému muži tato, tak oni na oplátku nechají pipce říkat mamico k tomu říct
kde nic neni ani smrt nebere
ZAKLADATELKA
v podstate ano. Maly zacal rikat memu manzelovi „tati“, kdyz ho to bio otec ucil (muj manzel s nami zil, stara se o nej, koupe ho, krmi, uklada apod., takze maly si to spojil s nim, ale ze zacatku jsme ho opravovali, ale bohuzel (mozna) bezvysledne, ale memu ex rika tati taky) a oni zacali maleho ucit, ze „nextka“ je maminka az ted v posledni dobe (s ex nejsem min. 2 roky)…
Takze asi tak. ![]()
Ahoj, můj bratr si vzal holku s 3 letou holčičkou. Holčička mu od začátku říkala tati, přítelkyni svého bio táty říkala jménem. Dnes už to je 11 letá slečna, dosud říká bratrovi táto a o svém bio otci hovoří jako o tátovi a jménem. Nechala bych to zatím být, tvůj chlapeček je malý, ale časem sám pochopí kdo je pro něj jak důležitý. A zbytečně by sis s ex dělala zle, pak by se ti mohl mstít jinak. Zkus si o tom s ním jen v klidu promluvit.
Vážená zakladatelko,
zamyslela bych se nad tím, kde a co je příčinou. Každopádně pokud Váš nový muž je prckem nazýván tátou, potom nechápu, co přesně Vám vadí. Nechcete to nechat na malém? Až vše pochopí, tak to bude jistě zase jiné a bude se Vás ptát. Jak mu vysvětlíte, že má dva táty, ale jen jednu mámu. Jako máma se snažím jednat tak, aby to hlavně nezatěžovalo hlavu dítku. Pokud Váš manžel Vás nijak psychicky ani fyzicky netýral a nic tak závažného, proč by ty vztahy musely být takto vyhrocené, nechápu proč se v zájmu dítěte, které máte spolu v klidu na všem nedomluvíte. Zatěžuje Vás, že říká nové partnerce " maminko", bývalému manželi nevadí, že táta je i ten Váš současný? Nehledejte problém tam, kde není. Vždyť žijeme jen jednou a nejsme tu na dlouho, tak proč vyhrožovat, že synovi odepřete s otcem kontakt. Kdyby se jeho nová partnerka o jeho syna nestarala dobře, tak věřte tomu, že by s ní nebyl, protože syn je pro něj jistě velmi důležitý. Když bych dávala třeba na víkend exmanželovi syna, byla bych šťastná za to, že má jeho novou přítelkyni rád a ona jeho. Nemusela bych se stresovat, že tam víkend propláče a že si ho nevšímají. Ne každá žena dokáže milovat cizí dítě. Vy jste teď jistě šťastná… Tak si to nekazte nějakou žabomyší válkou.
ZAKLADATELKA
ja jsem rada, ze ex se hezky stara a ze „ona“ ma maleho rada… ale nerada bych, aby si na nem „kompenzovala“ to, ze nemaji dite spolu… Nevim, jestli to vyjadruji presne a srozumitelne.
Jestli jsem nekde napsala, ze odepru malemu styk s bio otcem, tak se omlouvam, ale to bych rozhodne NIKDY neudelala, jedine, ze by ztratil zajem na vic jak na rok a pak se nahle ozval, ze ho chce treba na tyden. To bychom zacli zase postupne. ale jinak nemam duvod, protoze maly je u nich spokojeny a stastny… ![]()
kazdopadne mam pocit, ze NIKDE jsem nepsala, ze bych bio otci uprela styk s malym.
Ale to je na znovuotevreni debaty… ![]()
diky za nazor. ![]()
@Pavska ja to tak necham, ale je pravda, ze osloveni „maminko“ mi prijde trochu jine nez „tati“… no, ale je jasne, ze mu nehci delat v hlave bordel, kdyz uz to dela nextka. Tak jeste vic ho zmast, o to rozhodne nestojim… ![]()
A co to trosku rozdelit na to, ze zakladatelka je maminka a nextka mamka.To je sice nepatrny rozdil, ale aspon nejaky
A obe strany by mohly byt spokojene.
@Haku píše:
A co to trosku rozdelit na to, ze zakladatelka je maminka a nextka mamka.To je sice nepatrny rozdil, ale aspon nejakyA obe strany by mohly byt spokojene.
Ve finále budou obě v pubertě MATKY ne li něco horšího ![]()
Nevím, myslím, že tak malé dítě Vám přeci neřekne, že ho někdo mate. Jak jste vůbec přišla na to, že nová paní to dělá? Nejjednodušší je si sednout a probrat s exmanželem tyto věci. Když člověk chce, tak společnou řeč najde. Nechci být žádný rádce, jen prostě dělejte věci tak, aby Vás to nikdy nemuselo mrzet. Přecijen je to celé o malém klučíkovi, který má rád Vás všechny a zatím plně nevnímá význam slov" máma a táta". Je spousta párů po rozvodu, kde si dělají naschvály, nezvyšujme tyto řady…
Autorka: chapu, co vam vadi, a chapu, ze tati rika muzi, co se o nej stara-vas muz.
Rodic je ten, kdo se stara, pokud ho ma nova zena byvaleho dvakrat mesicne na vikend, neni maminka. A je jedno, jak moc ho ma rada.
Ja bych to byvalemu rekla jasne a zretelne, ze tohle teda ne.
Osobne si myslim, ze u soudu driv nebo pozdeji skoncite, ale zatim se snaz to drzet to v pratelske rovine, pokud to jde.
Mate k jeho nove averzi, mohu vedet, proc?
@umea píše:
Autorka: chapu, co vam vadi, a chapu, ze tati rika muzi, co se o nej stara-vas muz.Rodic je ten, kdo se stara, pokud ho ma nova zena byvaleho dvakrat mesicne na vikend, neni maminka. A je jedno, jak moc ho ma rada.
Ja bych to byvalemu rekla jasne a zretelne, ze tohle teda ne.
Osobne si myslim, ze u soudu driv nebo pozdeji skoncite, ale zatim se snaz to drzet to v pratelske rovine, pokud to jde.
Mate k jeho nove averzi, mohu vedet, proc?
Nedá mi to se nezasmát
Tady má přece KAŽDÁ averzi k příští partnerce svého chlapa
![]()
ZAKLADATELKA
Ja bych radeji, kdybychom se dohodli normalne, vychazeli si vstric, ale ono, kdyz jeden porad vychazi vstric a ten druhy se nesnazi, tak to je pak tezke.
A jeste me pronasleduje jak na emiminu, tak vseobecne na internetu i v osobnim zivote, tak to je jeste tezsi…
Ale to je tezke vysvetlit.. On to bere tak, ze „sbira“ informace, aby se presvedcil, ze JA mu nelzu nebo ho nepomlouvam (kdyz je maly nemocny nebo kdyz mame nejake plany)…

To, ze tim obtezuje me, moji rodinu a i nase spolecne zname, to uz bohuzel nevidi…

Pred malym mu NIKDY nic nerikam, NIKDY na nej neutocim, vzdy jsem na neho slusna, vstricna, kdyz maly nechce z domu (nejde o nej, ale proste chce byt se mnou), tak maleho presvedcuji, pomaham, jsem napomocna…
Opravdu se snazim…
A co za to „dostavam“ ja? Pomluvy (ze strany „nextky“), pronasledovani apod.