Kdy začít bydlet s partnerem?

22
24.10.24 12:05

Kdy zacit bydlet s partnerem

Ahoj, po jak dlouhé době jste začali bydlet s partnerem? S partnerem jsem 2 roky jemu 25let mě 28l. Vypadá to u nás tak, že jezdí ke na pár dní v týdnu, někdy je u mě 10 dní v kuse. Je to různé. Já bych chtěla vztah posunout a začít s ním bydlet úplně. Za mě je lepší začít s partnerem bydlet ať člověk zjistí zda dokáže s tím druhým fungovat a dal vztah budovat. Co myslíte? On bydlí napůl s mámou a včera jsem se ho na to zeptala a on, že o tom zatím moc nepřemýšlel- mají to dost zvláštně nastavené. Dokad bude mít u mámy věci tak musí platit nájem což chápu- ma tam svuj pokoj plny veci. On, že pokud by jsi mě vyrazila/rozesli jsme se tak nemám kam jít. Oni sami nevědí, co s bytem udělají jestli ho prodají nebo ho nechají pronajímat. Jeho rodiče bydlí napůl v tomhle bytě a nějaké dny jezdí do baráku vzdalenem cca 50km od tohoto bytu ve vesnici. Takže je to slozite rozhodnutí, což chápu, ale jako takhle fungovat, jak fungujeme další třeba 3 roky se mi nechce. Chci vztah posouvat dal ať se může budovat. Tohle mi přijde spíš takový pubertacky vztah dlouhodobě. Co myslíte? Byl jste někdo v podobné situaci. Máme se radi, rozumíme si, ale na jednu stranu jestli má tohle cenu.. Jemu samozřejmě vyhovuje, že si může odjet kdy chce do svého, ale tohle není jako úplně dospelackej postoj. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35701
24.10.24 12:11

Ta kontrolka ti bliká správně. Skoro ve 30 bydlí u maminky v pokojíčku a nehodlá to měnit. Hodně bych to promyslela, jestli má ten vztah nějakou perspektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16225
24.10.24 12:14

Taky mi to přijde zvláštní. My spolu začali bydlet po 2 měsících. Že to zkusíme a uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
24.10.24 12:16

Stejně to budete jednou řešit, tak ať řekne, jak si to představuje a kdy. Jako po dvou a půl letech ve vašem veku je načase, kór jeslti byste uvazovali nad rodinou. Ještě pozor na danajsky dar, že by jeho rodiče poskytli ten byt vám, to by taky nemuselo dělat dobrotu, jeslti jsou zvyklí tam bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.24 12:16

My taky nějak po 2 měsících. Není na co čekat. Nejlépe druhého poznáš, až s ním bydlíš. Pak se teprve uvidí, jestli má vztah cenu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.10.24 12:17

@JancaS84 právě, taky mi přijde že jeho máma je ráda, že ho má u sebe. Opustil je v brzy v jeho dětství táta, oni zůstali sami je jedinacek. Takže jsou na sebe docela dost fixovani, ale přijde mi že ho máma chce pořád pro sebe a nedokáže přijmout, že se jednoho dne bude muset osamostatnit.. už na mě taky není nejmilejší jako dřív, úplně necitim lásku z její strany :mrgreen: :mrgreen:. Nejspíš pochopila, že by to mohlo být vážnější a synecek by se mohl vzdálit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16225
24.10.24 12:18
@Barevné klubíčko píše: Více

Přesně tak, nebo se říká, že mají jet aspoň na dovolenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.10.24 12:22

@Barevné klubíčko to si myslím taky a on, že teď není ten vztah úplně ideální (trochu se občas rafeme, což není v dnešní době úplně neobvykle) a, že až budeme v pohodě tak, pak možná no nevím jestli tomu mám věřit.. přesně jak píšeš, nejlépe se dva poznají když do toho jdou a pak se uvidí. Jenže mi jak se nějaký čas nevidíme tak každý zajede zase do svého režimu a pak si zase zpětne na sebe zvykame a přijde mi to stále jako začínat něco od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
24.10.24 12:29

My se s partnerem sestěhovali po roce vztahu. Mne bylo tehdy 19 (nastoupila jsem do práce a dálkové dodelala VŠ)…. A už jsme spolu 10 let :palec: 2× se stěhovali a teď naposled už do vlastního.

Pokud s tím má problém, rozhodně bych zbystřila…. Nepřijde mi to úplně “normlani”…. Muže se taky stát, že mamankem zůstane a nebude to chtít měnit… i tací mezi námi jsou

• Citovat
  • Upravit
35701
24.10.24 12:29
@AnnekeA píše: Více
Úplně jak Tchýně a uzený od Monyove, četla jsi nebo viděla film?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.24 12:30

Taky bydlím v pokojíčku…bohužel a nerada…

No prostě se to sešlo. Sebevědomí na nule, takže to bylo i horší s nalezením stabilní práce. Do toho trošku více rozhazačná, prostě od výplaty k výplatě… Pak řeči, že dostanu svoji bytovou jednotku..

A roky letí šíleně velkou rychlosti.. A najednou je tady 30 let. Z bytové jednotky najednou sešlo. Mě došlo, že utrácet za krainy byla blbst a mám našetřeno. A taky mi došlo, že jsem si mohla už dávno koupit svůj byt, kdybych ve 20 letech měla rozum 30 leté ženské.
Ale na odstěhování se pracuje. A upřímně mít partnera - ve dvou se to vždy lépe táhne, tak už tu nejsem dávno.

Takže zakladatelko kdyby chtěl, tak tvoji nabídku uvítá všemi deseti a doma už dávno není. Za mě to s tímhle nemá cenu

• Citovat
  • Upravit
24783
24.10.24 12:32

Jak kdy..
jeden ex v mládí z mého bytu neodešel už po první noci :mrgreen: oba single, byl to moc fajn sexy rok a půl :mrgreen:

s bývalým manželem, se kterým jsem byla nakonec 18 let, jsme se sestěhovali do dvou měsíců (tedy on ke mně) a fungovalo to celkem dost obstojně…

s aktuálním partnerem jsme se tak nějak sestěhovali postupně a nenápadně, koupil si kousek ode mne byt, aby měl vlastní střechu nad hlavou a případný azyl pro syna, ale ještě tam nespali :mrgreen: trvalo to tak asi 4 měsíce než u mne byl denně…

obecně si myslím, že rozumný je ve věku 25+ tak třeba půlrok na poznávačku, možná rok…
dva a půl mi už přijde z jeho strany spíš vych-canost, prostě se mu do toho nechce, nežere to tolik, nechce přijít o zázemí u maminky a hlavně ty jsi o 3 roky starší, což v pozdějším věku vůbec nevadí, ale zrovna ve vašem ty už začínáš chtít hnízdit a on je ještě mladíček..
podle mne jste každý jinde.
Přestala bych naléhat - on cítí, že ho uháníš, naopak bych se stáhla a řekla mu, že pokud nechce vážný vztah a závazky ON, bude je chtít někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
24.10.24 12:38

@AnnekeA Ahoj,
samozřejmě, že spolubydlení je důležitý krok ve vztahu a dostane jej to do další fáze, vystaví vás novým vzájemným zkušenostem.
Na dotaz kam by měl jít - no zpět do svého pokojíčku, nemyslím, že ten byt rodina pustí. Však na nájem může přispívat dál, i když tam bydlet nebude.
Asi bych se ho zeptal, jak to vidí do budoucna, kdy byste třeba chtěli dítě, jestli pak také budete bydlet každý jinde, nebo jak by si to představoval potom. Pokud ty chceš s partnerem plnohodnotně bydlet a jemu ta představa vlastní není, tak asi spíš skutečně hledat takového, který s tebou žít v domácnosti chtít bude, protože přimět ho k tomu proti jeho vůli by vedlo k jedinému - nebyl by spokojený a na vztahu by se to projevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
24.10.24 12:44

Pises, ze vztah neni idealni, ze se obcas rafete a veris tomu, ze to je obvykle (a to spolu jeste ani nebydlite) - musim te dost zklamat, ne neni to obvykle a nedochazi k tomu ve fajn v vazenem a spokojenem vztahu. Takze mate zjevne jine nazory, priority, predstavy o zivote…netlacila bych v takovem podivnem neperspektivnim vztahu vubec na pilu a poohledni se nekde jinde, cas velmi leti a ty si ho uz nrmuzes dovolut ztracet a plytvat s nim.

Kdyz je u tebe 10 dni plati neco nebo si ho vydrzujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
24.10.24 12:48

Za mně krom ostatního je velkej red flag i to, jak píšeš, že se pár dní nevidíte a máš dojem, že zase začínáte od začátku.
To je jasné znamení, že ani jeden s tím druhým (minimálně podvědomě) být vůbec nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí