Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojki, mám dva dotazy: 1.po jak dlouhé době od zjištění těhotenství začnou růst prsa - asi? A 2. mám zatím hodně ranné těhu - dr. přes ultrazvuk viděl těhotenskou dutinku a říkal, že zatím se ještě neví, zda se těhu rozvine nebo zanikne, trochu mě tím vyděsil a pořád nad tím přemýšlím, že kdyby mělo zaniknout, tak dostanu MS, že? Nebo může těhu zaniknout bez MS - že se vstřebá? Ach jo, to čekání je děs. Díky za odpovědi.
Ahoj,
tak za 1. ja ti ani nevim, najednou mi byly vsechny podprdy male.
Ale je to asi individualni. Proste az ti vyrostou, tak ti vyrostou. ![]()
za 2. stat se muze vsechno, jsou ruzne moznosti. Pokud by se tehu nerozvinulo, tak by mela prijit ms. Ale na to vubec nemysli, urcite to dobre dopadne.
Je lepsi jit k dr. dele, kdy uz je neco videt. Ja treba byla az v 8tt.
Ahoj
, tak mě třeba prsa nerostly vůbec - já jsem celé těhu měla svoje normální podprsenky a při kojení (které trvalo krátce) jsem taky měla svoje normální podprsenky
- takže je to fakt individuální.
Ahojky, mě začaly růst prsa cca ve 12tt,zvětšily se mi o 2 čísla.Ted se mi zvětšil už i obvod hrudníku,takže mám z velikosti 75B,85-90D ![]()
Ahoj.
Ad 1: já jsem to měla u každého těhu jinak. Poprvé až ve 3.trimestru, teď u druhého těhu začla růst jen co jsem zjistila, že je test pozitivní, prostě okamžitě a mám je už větší, než poprvé.
Ad 2: nad tímhle nepřemýšlej, obě varianty jsou možné, ale teď mysli na to, že je to zatím na dobré cestě a v dutince určitě bude mimi
. Pravda je, že je lepší chodit k doktorovi až později, ale kdo to má vydržet, že??
Určitě to bude ok, tak buď v klidu.
Tak já jsem na 100% veděla že jsem těhotná ve 7tt(potvrzené doktorem) a snad hned týden na to mě začala prsa pekelně bolet, říkala jsem manželovi ať se na ně ani nedívá že i to bolí
, poskočili mi o číslo - zatím, bolet přestali tak 15tt a co se týče druhé otázky tak já si ze začátku říkala co se má stát se stane a předčasně si nad tím lámat hlavu opravdu nemá cenu.
Mně řekli, že se druhé dvojče vstřebá
no nevstřebalo…
prsa se mi zvětšila ke konci těhotenství, po prvním s kojením se pak zplacatila a ted nekojím a jsou zase normalní velikosti
U mně si všichni všimli, že mám větší prsa ještě před tím, než jsem zjistila, že jsem těhotná, to bylo hoooodně brzo.. a pak během těhotenství mi vyrostla o 3 čísla
..
ahoj já myslím, že je to individuální.Mě začala růst prsa snad hned první den otěhotnení,za celé těhotenství se mi zvětšily z velikosti B na F
Je to fakt individuální, mě se prsa, zatím taky nijak moc nezvětšily a to jsem už v 35. týdnu, podrsenky mám zatím stejný, jen se mi taky zvětšil ten obvod ze 75 na 80, ale košíčky mám pořád B.
Vždycky jsem měla malý, tak jsem se těšila, že třeba v těhotenství povyrostou a nic se nekoná
Tak jedině, že by ještě povyrostly při kojení
, ale třeba jedna kamarádka, říkala, že zas na opak, jak přestala kojit, tak se ji nevrátily do původní velikost, ale naopak se ještě zmenšily… ![]()
Ahojda, tak mě třeba začaly taky růst hned po zjištění. Začali mne bolet asi dva týdny po otěhotnění - 4.týden těhotenství. Ale rostly snad hned. Teď začínám 10. týden a mám snad o 2čísla větší.
Ale mě rostly už před těhotenství furt. Na to že je mi 24, tak furt jen rostou. Jen teď v těhu víc.
Ani snad nemá cenu si kupovat novou podprdu, pač mi za měsíc bude malá. ![]()
simi20 píše:
ahoj já myslím, že je to individuální.Mě začala růst prsa snad hned první den otěhotnení,za celé těhotenství se mi zvětšily z velikosti B na F
tak to je fakt o dost
se ti tvoje zdají malé? se příště jak budem spolu pořádně podívej na mě a ani jedno těhotenství s tím nic neudělalo.. Jen ted mívám trochu plnější jak se mi nalívaj před kojením,no a jestli se mi ty moje lentilky po kojení eště zmenší,tak podprdy vyhodím a můj může mít radost akorát z toho,že za podprdy nebudu utrácet
![]()
… u nas taky kazde tehotenstvo inac. To prve, az niekedy koncom 2. trimestru, teraz rastu od zaciatku
, tak krasne prezivanie.