Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak řešíte doma, když váš chlap nezná míru v alkoholu? Vždycky jsem věděla z jaké rodiny pochází (oba rodiče také holdují alkoholu, ale nejsou to přímo alkoholici). Když jsem ho poznala věděla jsem, že je to kurevník a chlastá celý víkend, ale co jsme spolu začali chodit změnil se. Neměl žádnou jinou a víkendy jsme trávili spolu. Tak je tomu i teď, ale při každé příložitosti se napije a nikdy nemá dost. Navíc se chová celkem arogantně, bere na vědomí jen to co se mu hodí a mele kravin! Nepomáhá snad vůbec nic (sliby, prosby, úplatky, smutné oči…). Vždycky tyto večery nakonec probrečím..Teď spolu navíc čekáme dítě a já se kvůli tomu nechci rozčilovat, ale nechci aby to tak bylo celý život…Nechci s takovým člověkem vychovávat dítě…Nejhorší je, že ráno na druhý den vstane a je všechno v naprostém pořádku..neuvědomuje si, kde je chyba ![]()
Sbal si kufry a uteč, dokud je čas.
On se sám od sebe nezmění. Alkoholik zůstane alkoholikem.
Dítě není ta nejhorší překážka skoncovat se vztahem.
Jak by se v takové rodině cítilo? Jak by vyrůstalo?
Když já si vždycky řeknu, že jinak je to mezi náma paráda…Vím, že mě miluje, ale pak se stane 1-2× za měsíc tohle…Říkám si, jestli ho nemám třeba moc otečeného kolem prstu, jestli by nebylo lepší to vždy vydýchat, jestli to není moje ,,chyba" a nebylo by lepší jít dál
![]()
Alsem, jestli se mu to stane dvakrát do měsíce, tak to nevypadá jako že by to byla taková tragédie.
Já vím, asi to beru moc vážně. Nevadilo by mi to, chápu, že si chlap potřebuje někdy vypít, ale kdyby se tak alesponň nechoval…Možná je to tím, že jsem jako dítě vyrůstala s alkoholikem a na takové věci jsem moc citlivá ![]()
alsem píše:
Jak řešíte doma, když váš chlap nezná míru v alkoholu? Vždycky jsem věděla z jaké rodiny pochází (oba rodiče také holdují alkoholu, ale nejsou to přímo alkoholici). Když jsem ho poznala věděla jsem, že je to kurevník a chlastá celý víkend, ale co jsme spolu začali chodit změnil se. Neměl žádnou jinou a víkendy jsme trávili spolu. Tak je tomu i teď, ale při každé příložitosti se napije a nikdy nemá dost. Navíc se chová celkem arogantně, bere na vědomí jen to co se mu hodí a mele kravin! Nepomáhá snad vůbec nic (sliby, prosby, úplatky, smutné oči…). Vždycky tyto večery nakonec probrečím..Teď spolu navíc čekáme dítě a já se kvůli tomu nechci rozčilovat, ale nechci aby to tak bylo celý život…Nechci s takovým člověkem vychovávat dítě…Nejhorší je, že ráno na druhý den vstane a je všechno v naprostém pořádku..neuvědomuje si, kde je chyba
No a proč s takovým člověkem čekáš dítě?
![]()
Oni všichni závisláci jsou v mezičase nebo když mají světlé chvilky „fajn chlapi“.
Je to Tvůj alibismus a růžové brýle, nic víc. Ale samozdřejmě Tvoje věc.
Tak ať takto chlastá venku s kámošema, u někoho přespí a hnusnej je na někoho jinýho ![]()
Muž se taky někdy potřebuje „vyresetovat“, když přesáhne určitou hranici, tak už pak nejsou žádné zábrany a pak dokáže být sprostý, hnusný…
Pokud je to 2× do měsíce, tak bych to neviděla jako nějakou tragedii, spíš bych se mu klidila z cesty, on se zrelaxuje a bude zase klid
alsem píše:
Já vím, asi to beru moc vážně. Nevadilo by mi to, chápu, že si chlap potřebuje někdy vypít, ale kdyby se tak alesponň nechoval…Možná je to tím, že jsem jako dítě vyrůstala s alkoholikem a na takové věci jsem moc citlivá
Když je někdo napitej, tak se prostě chová jinak. Jestli se napije dvakrát do měsíce, tak nad tím mávni rukou. Spíš jde o to, jak se chová normálně, jestli chodí do práce, je schopnej zabezpečit rodinu, má tě rád.
Upřímně já neznám moc chlapů, který by se vůbec nikdy nenapili.
etatinek píše:alsem píše:No a proč s takovým člověkem čekáš dítě?
Jak řešíte doma, když váš chlap nezná míru v alkoholu? Vždycky jsem věděla z jaké rodiny pochází (oba rodiče také holdují alkoholu, ale nejsou to přímo alkoholici). Když jsem ho poznala věděla jsem, že je to kurevník a chlastá celý víkend, ale co jsme spolu začali chodit změnil se. Neměl žádnou jinou a víkendy jsme trávili spolu. Tak je tomu i teď, ale při každé příložitosti se napije a nikdy nemá dost. Navíc se chová celkem arogantně, bere na vědomí jen to co se mu hodí a mele kravin! Nepomáhá snad vůbec nic (sliby, prosby, úplatky, smutné oči…). Vždycky tyto večery nakonec probrečím..Teď spolu navíc čekáme dítě a já se kvůli tomu nechci rozčilovat, ale nechci aby to tak bylo celý život…Nechci s takovým člověkem vychovávat dítě…Nejhorší je, že ráno na druhý den vstane a je všechno v naprostém pořádku..neuvědomuje si, kde je chyba![]()
protože ho miluju? ![]()
Jana206: vím, že to vyzní hloupě, naivně…ale nechtěla bych ho opustit, ale spíše něco změnit ![]()
to je právě to, jinak se chová skvělě, ve všech směrech…ale tyhlety věci mi prostě hodně vadí…a vim, ze se s tim nikdy nedokážu smířit ![]()
Ahoj,
no pokud je to fakt jen 2× do měsíce, kdy se prostě opije víc, aby si vyčistil hlavu a jinak bývá doma a stará se o vás, pomáhá ti atd. Tak bych to prostě neřešila.
alsem píše:etatinek píše:protože ho miluju?alsem píše:No a proč s takovým člověkem čekáš dítě?
Jak řešíte doma, když váš chlap nezná míru v alkoholu? Vždycky jsem věděla z jaké rodiny pochází (oba rodiče také holdují alkoholu, ale nejsou to přímo alkoholici). Když jsem ho poznala věděla jsem, že je to kurevník a chlastá celý víkend, ale co jsme spolu začali chodit změnil se. Neměl žádnou jinou a víkendy jsme trávili spolu. Tak je tomu i teď, ale při každé příložitosti se napije a nikdy nemá dost. Navíc se chová celkem arogantně, bere na vědomí jen to co se mu hodí a mele kravin! Nepomáhá snad vůbec nic (sliby, prosby, úplatky, smutné oči…). Vždycky tyto večery nakonec probrečím..Teď spolu navíc čekáme dítě a já se kvůli tomu nechci rozčilovat, ale nechci aby to tak bylo celý život…Nechci s takovým člověkem vychovávat dítě…Nejhorší je, že ráno na druhý den vstane a je všechno v naprostém pořádku..neuvědomuje si, kde je chyba![]()
Jana206: vím, že to vyzní hloupě, naivně…ale nechtěla bych ho opustit, ale spíše něco změnit
Změň svůj přístup k alkoholu… Protože to na stará kolena s ním nevydržíš… Pevné nervy do budoucna přeji… ![]()
alsem píše:
to je právě to, jinak se chová skvělě, ve všech směrech…ale tyhlety věci mi prostě hodně vadí…a vim, ze se s tim nikdy nedokážu smířit
Promiň, ale pokud tohle řešíš až ve chvíli, kdy spolu čekáte dítě, tak sis naběhla sama. Nevím, co chceš slyšet? Že ho máš tak dlouho nutit, aby nepil, až bude abstinent? Mě už předtím zarazilo, jak jsi psala, jak nic nepomáhá, ten výčet v závorce mi přišel jak od někoho, kdo rád manipuluje s lidmi a ovládá je.
Nech ho vyřádit mimo domov a nemusí tě to štvát.
eva valoi píše:
Alsem, jestli se mu to stane dvakrát do měsíce, tak to nevypadá jako že by to byla taková tragédie.