Maminky, co vás manžel psychicky týrá, jak to zvládáte?

Anonymní
5.11.11 13:59

Maminky, co vás manžel psychicky týrá, jak to zvládáte ?

Mám doma manžela tyrana. Máme dvě malé děti, já jsem na rodičovský. Občas je to normální, blbý, ale normální, ale často je to nenormální, šílený. Víc si dovoluje, když je finančně na koni a já doma na rodičovský.

Nemám kam od něj odejít, tak se ptám, jak to řešíte vy ? Žádnou oporu v rodině nemám.

A jak vás manžel/partner týrá/týral ? Co jste s tím dělaly ? V manželské poradně jsme byli a bezúspěšně. Já se chci rozvést, ale když bych po rozvodu musela zůstat s ním, v jeho bytě, tak to rozhodně nemá cenu. Pronájem bytu si nemůžu dovolit. Počítala jsem to, i kdyby mi platil na děti a na mě, tak to nevychází. Takhle alespoň máme co jíst, děti mají co na sebe.

Hezký den všem :kytka:

Podotýkám, že manžel je ing., manager, nekouří, nepije, sportuje. Na lidi působí jako klidný, milý člověk. Ale je to děsný tyran a cholerik !

Mě například dnes schoval boty ! ….a odjel na chalupu. Cokoli řeknu, bere útok na svoji osobu a je na mě sprostý. Hádky si vymyslí i bezdůvodně, často se mstí ! Třeba jako ty dnešní schované boty. Ale fakt je nemůžu nikde najít.

Další příklad: Jednou dopoledne se ptá, co má koupit. Když mu to řeknu a poznamenám, že je seznam na ledničce, tak jde ven, přijde za 3hodiny bez nákupu; když se ho zeptám, co koupil, tak začne řvát, proč jsem mu o nákupu neřekla dřív ?!!! Že to mohl koupit rovnou. Že musí jít zas ven. Řve, nadává, práská dveřma a stejně koupí jen půlku potřebných věcí… atd atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
5.11.11 14:05

A informovala jsi se o možnostech jaké mají maminky v tísni? nějaké organizace, které by ti pomohly s ubytováním a právními kroky?

A nebudeš mít na podnájem, alespon až začneš pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35465
5.11.11 14:09

Prestan mu varit, prat a starat se o nej. Ty se staras o deti a bydleni, on ma platit(kdyby si platil vychovatelku, bude ho to stat vic)…jinak bych ale stejne uvazovala o odchodu, hned, jak to jen pujde…nemuzes si treba rochu neco nasetrit? nebo dat eti do skolky, jesli a jit do prace? Proste mit nejaky prijem, aspon na nem nebyt uplne zavisla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 14:14
mroe píše:
Prestan mu varit, prat a starat se o nej. Ty se staras o deti a bydleni, on ma platit(kdyby si platil vychovatelku, bude ho to stat vic)…jinak bych ale stejne uvazovala o odchodu, hned, jak to jen pujde…nemuzes si treba rochu neco nasetrit? nebo dat eti do skolky, jesli a jit do prace? Proste mit nejaky prijem, aspon na nem nebyt uplne zavisla…

To už se stalo. Já mu nežehlím ani neperu. Občas se s námi nají. Do práce jdu až za rok a půl.

• Citovat
  • Upravit
35465
5.11.11 14:18

Tak pak uz nevim, snad jedine zkusi si jakkoli najit nejaky prijem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
5.11.11 14:18

ahoj, je mi to líto… a zkusila jsi třeba azylový dům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
5.11.11 14:19

nedávno jsem tu odpovídala jiné mamině…mám kamarádku, kterou psychicky tejral její partner…bylo to teda dost drsný…on navíc není ing. ale ne zrovna inteligentní, feťák, ochlasta a z kámošky dělal totál neschopnou, nehezkou v sexu nemožnou, která se neumí postarat o domácnost, o dítě, on je chudák musel živit, chodil domů po pařbách sjetej a když malá řvala a on se nemoh vyspat, tak na ně řval, že mu zkazily život, tím, že malá narodila a vyhazoval je na ulici…atd…bohužel jednoho dne došlo na rozbitou výplň dvěří, za čas i na rozbitý nos mý kamarádky a nakonec jí i s dcerou vyhodil na ulici a zničil jí všechny věci…dávno jsem jí říkala, že se má sebrat a odejít…tvrdila to co Ty…že nemá rodinu, nemá kam jít, neměla by na podnájem, na jídlo…atd…nakonec skončila na ulici jen ve věcech co měla na sobě s malou v kočárku…skončila v azyláku a tam jí pomohly se vším - vyřídit právní věci - svěření do péče, alimenty, pomáhaly jí psychicky - psychologové, pomáhaly její malý překonat trauma z otce…speciální pedagogové…pomáhaly obnovit vztah otec x dítě…musel se jít léčit…atd… rozhodně si vyhledej informace o nějakým azylovým domě a zkus se poptat na možnosti…jistě pomůžou a poradí…držim palce :hug: :kytka:

jinak mám jinou kamarádku, která zůstala taky sama ještě coby těhule s vymlácenýma zubama a bez peněz…pracovala do poslední chvíle v těhu a po šestinedělí vzala malýho do šátku a šla do práce…aby měla na zaplacení nájmu a co do pusy…vždycky je východisko…člověk ze sebe nemusí nechat dělat hadr na podlahu ani boxovací pytel :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.11.11 14:22

Nezůstávej s ním, protože takhle si pod sebou podřezáváš větev. Obrať se buď na nějkou organizaci, jak píše Lizbeth, nebo na sociálku (sociální odbor MěÚ, magistrátu). Já vím, že se to takhle od stolu radí, ale s tímhle chlapem tě nečeká nic hezkého. A děti taky ne. Napiš alespoň kraj, zkusím ti pomoct najít nějaké organizace, na které se můžeš obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.11.11 14:27

Jedna ze známých organizací, která ti může pomoct, poradit http://www.donalinka.cz/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 14:37

Ahoj,
nezávidím Ti. Tady je každá rada drahá. Mám totiž přesně takového otce. A´t udělám co udělám, tak je vše špatně. Po dobrém to nejde, po zlém také ne. Díky němu mám malé seběvědomí a spoustu psych. problémů…
Bydlím ve stejném městě jako on, a když má přijít na návštěvu, tak je mi předem špatně. Jednou pozdě postavím na kafe, pak divně mluvím na děti nebo psa atd. atd. Asi to znáš. Fakt psychopat a mohla bych vyprávět hodiny a hodiny. Nejlepší by bylo abys byla z jeho dosahu.
Jo a mimochodem - otec má 2 VŠ a je nadprůměrně inteligentní.
Pře lety jsem chodila na psychiatrii a když doktorka řekla, že on tam také musí, tak blázen jsem jenom já, tak co by tam chodil.
Asi se ptáš co můj manžel na to, on by si to s ním hned vyříkal, ale chudák pak moje mamka. Prostě začarovaný kruh.
Až to bude možný, tak se zkus vymanit z jeho vlivu.
Když by sis někde něco pronajala, neměla bys náhodou nárok na příspěvek na bydlení?

• Citovat
  • Upravit
1937
5.11.11 14:38

Ahojky zakladatelko,
více méně s ním zůstáváš kvůli finanční situaci…Počítala jsi i veškeré příspěvky na bydlení, nebo zjišťovala jsi si případně co by ti dali na sociálce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 14:45
Anonymní píše:
Mám doma manžela tyrana. Máme dvě malé děti, já jsem na rodičovský. Občas je to normální, blbý, ale normální, ale často je to nenormální, šílený. Víc si dovoluje, když je finančně na koni a já doma na rodičovský.

Nemám kam od něj odejít, tak se ptám, jak to řešíte vy ? Žádnou oporu v rodině nemám.

A jak vás manžel/partner týrá/týral ? Co jste s tím dělaly ? V manželské poradně jsme byli a bezúspěšně. Já se chci rozvést, ale když bych po rozvodu musela zůstat s ním, v jeho bytě, tak to rozhodně nemá cenu. Pronájem bytu si nemůžu dovolit. Počítala jsem to, i kdyby mi platil na děti a na mě, tak to nevychází. Takhle alespoň máme co jíst, děti mají co na sebe.

Hezký den všem :kytka:

Podotýkám, že manžel je ing., manager, nekouří, nepije, sportuje. Na lidi působí jako klidný, milý člověk. Ale je to děsný tyran a cholerik !

Mě například dnes schoval boty ! ….a odjel na chalupu. Cokoli řeknu, bere útok na svoji osobu a je na mě sprostý. Hádky si vymyslí i bezdůvodně, často se mstí ! Třeba jako ty dnešní schované boty. Ale fakt je nemůžu nikde najít.

Další příklad: Jednou dopoledne se ptá, co má koupit. Když mu to řeknu a poznamenám, že je seznam na ledničce, tak jde ven, přijde za 3hodiny bez nákupu; když se ho zeptám, co koupil, tak začne řvát, proč jsem mu o nákupu neřekla dřív ?!!! Že to mohl koupit rovnou. Že musí jít zas ven. Řve, nadává, práská dveřma a stejně koupí jen půlku potřebných věcí… atd atd.

Ahoj rekla bych ze mam stejny problem v rodine oporu nemam zadnou mam jedno ditko .spolu jsme cca 5let vecne hadky omezovani nemuzu ani na internet ..pomalu ani vynest odpadky sama.. no hruze us take nemuzu ale odejit take ne sama na podnajem nemam a do Azylovich domu je hrozna cekaci lhuta :roll: kvuli nemu nemam ani zadne kamaradky vsechno mi zakazuje ale on muze vsechno Jeho slova TY SI ZENSKA MAS se starat o dite a o domacnost a ja sem chlap ja se staram o penize ale dovolit si muzu co ja budu chtit a ty mas drzet hubu ja vas zivim :oops: 8-o

• Citovat
  • Upravit
byron
5.11.11 14:58

A co nějaká kamarádka? Přechodně bys u ní nemohla být?
Když bys měla rodičovskou, alimenty, výživný i na manželku- rozvedenou, příspěvek na bydlení, přídavky na děti, tak bys vyjít mohla.
Taky jsme sama se třema dětma, občas nějaká brigáda…Není to na moc velké vyskakování, ale je klid, pohoda, možná, že bys to zvládla..... Každopádně bych šla na policii i na sociálku, aby věděli, proč se chceš rozvádět

• Citovat
  • Upravit
byron
5.11.11 15:00

Já ybch se serbala a šla na policii, že tě týrá… Okamžitě, ted hned.....
Musíš ale začít konat! Nějak to půjde!
Písni SZ, jestli chceš

• Citovat
  • Upravit
8283
5.11.11 15:02

no jo jenže když pujde na policii a zůstane doma tím si moc nepomůže, oni ho vyslechnou a bude to ještě horší, a třeba by jí i napadl.. to chce aby jsi se fakt zbalila a šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí