Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den ,
Už nějaký čas řeším doma problém , sám se v něm celkem topím a narušuje to můj současný vztah.Přítelkyni miluji ale,bohužel nám to asi nevydrží dlouho pokud se něco nezmění.Bude asi nejlepší napsat co se stalo a počkat si o tom co si myslíte ,alespoň vy.
S přítelkyní jsem se seznámil předminulý rok 6.dubna.
Od té doby jsme spolu v dobrém i zlém a to , že toho zlého nebylo málo , jelikož jsme o 15 let starší a tak nám hodně lidí házelo pod nohy klacky , hlavně maminka mé přítelkyně bych řekl , že se na nás napáchala dost zla .Když v tomto krátkém příběhu opomenu co všechno udělala ji.Před dvěma lety když jsem začal podnikat v oboru ve kterém jsme nikdy nepracoval a vše se musel učit(natírání konstrukcí pod vysokým napětí)mi přítelkyně pomáhala na pc vyřizovat vzkazy odpovídat na maily a já akorát něco vyřizoval ve městě , bylo toho spousty co bylo potřeba. Jsem našel po návratu - otevřené okno na pc.Byla tam konverzace s nějakým painem.Dost nepříjemně se to četlo.Přesto jsem to přešel i když mi došlo , že jsou to hodně osobní zprávy.Po nějaké době nesnází jsem se odstěhoval k přítelkyni.Doba to byla krásná mezi námi ale znepříjemnila nám ji její matka (rádoby matka) sednu si k pc jelikož hraju jednu onlinovku a najednou mi na jejím skype vylítl ten samí nick.Už mi to fakt vytočilo.Tak že jsem na přítelkyni vybalil od samého počátku všechno,koukala , brečela v koupelně že už se to opakovat nebude (vzkaz na icq byl opět dost , řekněme více kamarádský)Po bouřlivém dnu se to nějak přešlo a oba jsme dospěli k závěrům , že toho kluka co dnes tak strašně nenávidím v podstatě blbla ona.časem se vše vyřešilo.Náš život plynul lépe , hůře jako asi všude.měl jsem štěstí že,že jsem dostával zakázky poblíž,přítelkyně se mnou i pracovala tak , že jsme byly povětšinou spolu.Tuto sezonu se mi ozval známej a dohodil mi zakázku u Litoměřic asi 15 km od nich. vše bylo v pořádku po podrazu zaměstnavatele jsem odešel a našel si obratem práci u Plzně .V plzni bylo paradoxně vše ok.jako.přijel jsem domu přivítali mě , protože jsem povětšinou víc jak na pár hodin přijet nemohl.přešly jsme do českého brodu a najednou poamlu vznikali problémy , když jsem přijel nebavili se semnou ano dveře od chlíva.nebejt mé dcery a syna )dceru mám s přítelkyní) asi bych tu byl vzduch.Věděl jsem že se něco děje.Mnoho krát jsme se pohádali po tell ale intuice mě vedla že jí někdo blbne hlavu a proto ukázka na mé chyby (najednou).Když jsem jí to řekl co si myslím.neodpověděla v tom vzteku jsem tomu nevěnoval pozornost.Nějakou formou jsme se dohodly že to teda změníme že se milujeme(ač to muselo znít frázovitě zvláště po situaci která byla)Tak jsem volal domu.nedostávali jsem lehkou práci s kolegou.Nepřístupný terén,ramena sloupů kousek do vedení,vše kam nechtěli vylést jiní,pokusy očesat nás o peníze.Jelikož umím počítat tak jsem se nehodil moc do počtu pánům.Když si člověk spočítal kolikrát kam jel kolik asi projel a tak.kolik udělal a za jak dlouho.Situace teda ani tam nebyla lehká.Nějak už to nešlo tak jsme vyrazil s kolegou po práci na pivu.Po pár kouscích dvanáctky jsme se opili.Padla nějaká tequila a den byl nabytej adrenalinu tak že jsme zavzpomínaly na doby kdy jsme nosili vyholenou hlavu a tak konflikt s náma nebylo těžké zažít.Skončili jsme u bezdomovců kde jsme si u Tesca pohladili psa.Ten den jsme mohl jít s dívkou a stoprocentně ji dostat.odolal jsem , byl jsem na sebe pyšný pili jsme ještě na ubytovně a mě napadlo zavolat přítelkyni , byl jsem prostě upřímnej tak jak to v opilosti neni potíž.Vše se změnilo.najednou rázem.tak jsem si řekl že měla prostě nějaké období.Vše se od těch dob odvíjelo skvěle.Ale pocit ,že je něco zle ve mě zůstával i nadále.Byly jsme spolu v Kolíně na ubytovně i s malou super čas a doma také.čas plyne.....A přítelkyně je unavená a doma jde spát .Do té doby opatrná , důkladná,vypočítavá.Nechá otevřený mail.nestydím se že jsem se podíval.Na první pohled vše ok.Ale zkušenosti z revizního odd.Jsem z cela automaticky ale otevřel i odeslané.našel jdem zde mail že jako zlatíčko teď nebudu na netu ani na fcb s datumem ve kterém jsme byly na Kolínsku.Ihned jsem vzal do ruky kalendář lovil měsíc , kterej to je jestli se nepletu.Nepletl jsem se .Přítelkyně spala a tak mi něco říkalo , koukni se jen po téhle netové adrese(mailové)Došel jsem k tomu že se sešli,jak moc mu chybí.To jsem ještě netušil kdo to je .maily byly 4 nenapdlo mě nic chytřejšího než vzít mp5 a stáhnout to do ní , pozval jsem přítelkyni na pivo malou nám hlídala babička a navodil téma na které se přítelkyně chytla smály jsme se a tak jsem pustil asi 5 písniček v jukebox a ukázal ji tu mp5 se staženými maily.Řekl jsemn ji své pohoršenej ale logicky,vlastně jak ji můžu věřit.vypadlo zní že ten dotyčný byl pain.Jobovka , že když jsem jí volal ona byla s nim.Sešli se v Chomutově a měla moji dceru sebou, rozčílení…vztek málem agrese, že se ten zmetek vůbec koukal na mé miminko.Ten večer jsem se hrozně opil.Bylo peklo.Večer po kocovině se mě snažili uklidnit , ale mé myšlenkové pochody byly jasné.Přítelkyně mu psala kdy jsem doma , tak si na fcb nepsali, on si mě zablokoval abych náhodou nenakoukl koho má v přátelích , důmyslné že.Byla často v Chomutově mámy a tak je tu další věc.její máma kreje svou kamarádku která podvádí svého manžela , je to natolik velká svině , že by vola dělala i ze mě.První dva dny bylo po tom vše ok - vše jsme si vyřikali,po tom ale zlom.Předaávej mě depky z toho jak důmyslně mi zalhala , jak mám příště odjet a co bude dál.Aby náš vztah skončil nechci,ale zároveň prostě nevím co stím.Znáte to důvěru ztratíte rychle a těžko jí získáváte.proto mě zajímali vaše názory.Nebo příběhy.Prostě bolí to že mi ublížila ona , které jsem věřil. ![]()
Jednoduše, je jen na Tobě co všechno jsi ještě ochoten s ní zkusit, a na co jsi připravený.
Důvěra se zpět získává velice špatně, ale jestli jsi připravený i na další zklamání, tak to zkus. Samozřejmě ani další být nemusí.. ale ber to v potaz.
Rozhodnout se musíš sám.
Jak se k tomu celému staví ona ?
Já se omlouvám jestli jsem zlá.. ale takovou přítelkyni bych nechtěla ani za zlaté prase… chápu máte spolu děti prožili jste pěkné chvíle, ale ona ti dlouhodobě lhala a důmyslně to skrývala.. udělala to jednou udělá to zas.. zjevně pan pain není jen nějaká rychlovka ale srdcová záležitost myslím si že i když se na hlavu postavíš tak to půjde do kopru..
když fena nechce tak pes nemůže…
Možná máš na ní málo času, hodně pracuješ pryč a pro ženskou co je zavřená doma s dítětem je to dost pitomé i když se nedá nic dělat.. potřebuješ zabezpečit rodinu to je jasné… ![]()
ona prostě potřebovala rozptýlení které jí on poskytl…
Napiš nám jak se k tomu ona staví jak už bylo řečeno…
To že mistr pain neměl být jen kamarád a že se v tom asi něco pokazilo jsem přítelkyni řekl taky.A že jsem v tu dobu fungoval jako zadní vrátka jsem ji taky řekl ale teď tedy jak se k tomu staví.Brečí je jí to líto,pak když neví kam kudy , je zlá nejradši by utekla že si to vyžírá více než kdyby mě podvedla , někdy z ní padaj moudra proč to tak hrotím kdy mě nepodvedla. já sám bych se stím zabejvat nějak nechtěl ale vždy k večrru na mě padaj depiny .myslím si že jsem člověk , kterej se do této sitace nepostavil.Neprobudil jsem se a nechtěl jem na svém místě stát.Ani nejsem měkkej jen mě ta lež zrada dostala a koho by asi ne.Někdy si myslím že by byla ráda kdyby už se na to zapomělo.Jenže je to živé a člověka napadá mraky otázek spojené s budoucností
Sutixy, tohle si musíš vyřešit v sobě - zda šanci dáš nebo nedáš. Nejhorší je přemílat to pořád dokola a nikam se nepohnout. Třeba by ti pomohlo si o tom popovídat s nějakým odborníkem, v manželské poradně, nebo s nějakým psychologem třeba.
Nebo si zkus dát nějaký časový horizont, do kterého se máš rozhodnout. A prober si všechna pro a proti, piš si třeba na papír, ať se k tomu můžeš vrátit.
Přiznám se, že jsem z tvého psaní úplně nepochopila, o co se mezi tvou partnerkou a jejím „vyvoleným“ jedná, zda to je platonický vztah nebo reálně žitý … ale každopádně je vidět, že tě to moc trápí.
Dobré je si ujasnit, zda dokážeš odpustit, že zranila tvou důvěru a jít ve vztahu dál, jakoby od počátku. A zda to opravdu chceš.
Pokud to nedokážeš, nemá to moc cenu. Vztah, kde chybí základní důvěra není funkční a jen se v něm oba zúčastnění trápí.
Zdravím,
veřejně se hlásím, jako ta mrcha sutixova přítelkyně a ráda bych se k tomu vyjádřila..
Ze začátku bych chtěla trošku upravit přítelovo tvrzení.
Jak psal, že našel rozkliknuté okno - ráda bych k tomu řekla, že jsem pár dní před tím, než toto okno „náhodou našel“ seděla na jeho klíně a painovi odepisovala. Vzkazy tu četl se mnou, to že mu selhává paměť je vedlejší. Nestyděla jsem se za to. Teď tu do mě hučí, že se mnou četl jen dva, ale přeci jen četl. Nic jsem za tím neviděla. Ten pain, byl pro mě zajímavý člověk. Zvláštní a chtěla jsem ho poznat. Pouze jako přítele. Je fakt, že si očividně myslel, že z toho vyplyne víc, ač věděl, že jsem zadaná.
Nemůžu popřít ani to, že jsem mu napsala např. že na něj myslím, že jsem ho taktéž, jako on mě napsala „Ahoj sluníčko“.
Na tom skype, že prý našel více než přáteský vzkaz - Není pravda. Sám mi teď odsouhlasil fakt, že ho rozhořčila zpráva, která zněla: „Proč se o mě vlastně tak zajímáš“ - V tom více než přátelství nevidím.. Vy ano?
Ale budiž, sprdnul mě, že se tohle nedělá a měl pravdu - bylo hloupé někoho oslovovat sluníčkem a psát mu, že na něj myslím před spaním, když jsem měla přítele. Sklopila jsem uši, vymazala paina z přátel a už jsme si nenapsali.
Po roce se mi pain ozval - jestli si ho ještě pamatuju. Odpověděla jsem mu, že ano a začali jsme si znovu psát. Po nějakých vzkazech se mi omluvil, že si před rokem nechtěl připustit, že jsem zadaná, že nesnesl moje odmítnutí. Brala jsem to, omluvu jsem přijala a psala jsem si s ním dál obyčejné rozhovory typu „Ahoj, máš se? Príma počasí, viď? Co práce, škola?“.
Se sutixem jsme spolu přes rok a půl. Za tu dobu milion a pět krizovek a hádek, ale tak už to ostatně bývá všude.
Věděla jsem, že má sutix na paina averzi a protože mi přál veřejně na facebooku přání k narozeninám a já nechtěla další hádku (kvůli pitomýmu přání fakt ne), požádala jsem paina, aby si dal sutixe do bloku a on tím pádem nemohl vidět žádné jeho příspěvky.
Sutixe miluj a nikdy jsem se láskou k němu netajila a nezapřela ji (kdežto on ano, psal své kamarádce, že neví, proč se mnou je, že neví, jestli mě vůbec miluje a později, že přeci neodejde od nabouchnutý holky - každou by to zranilo, mě v 5. měsíci těhotenství extra.) Žádná z vás neví, jak to mezi námi je.
Takže tak obrazně: Já jsem mladá holka, která přišla dost brzo do jiného stavu, jsem nepořádná a velmi náladová.
Sutix je ve svých 33letech hodně nezodpovědný - např. 3 měsíce jsem čekala, než zapne pračku (prali jsme u jeho maminky), 3 měsíce jsme nesvítili v obýváku, protože nebyl schopný koupit žárovku, 8 měsíců jsem čekala, než koupí odpadní hadici a my konečně budeme moci mýt nádobí v kuchyni jako normální lidé a ne v koupelně - odpad za 50,– Kč - nakonec jsem ji platila já a on pro ní poslal svou ex manželku.
Ze všeho si dělá srandu, hodně žárlí a 60% dne prosedí u tý svojí onlajnovky
Má syna - 10 let, řekla bych, že se mu věnuji podstaně víc, než on.
Jeho nezodpovědnost mi leze krkem a co víc - kdyby jste nás mohli pozorovat a neznali jste nás, mysleli by jste si, že jsme jen spolubydlící. Žádná pusa, objetí, pohlazení - pokud nechtěl sex Když jsem se s ním o tomhle problému bavila, Vysmál se mi a řekl mi, ať si uklidním ty svoje těhotenský hormony… Hrotilo se to víc a víc. Už jsem ho měla plný zuby, přemýšlela jsem nad rozchodem. Pain mě vždy dokázal povzbudit, zlepšit náladu.. Věděla jsem, že mě chce a snažila jsem se ho od sebe odradit, ale faktem je, že jsem mu nenapsala „Nech toho, budem jen přátelé.“ Líbilo se mi, když mi napsal, že mu chybím, líbilo se mi, když mi psal zlatíčko, beruško, neboj, zase se to mezi vámi spraví.
Věřte nebo ne, jsem typ člověka, kterej dokáže být nevěrnej, to ano, vím, že se není čím chlubit, stále mě to mrzí - byla jsem nevěrná dvěma klukům před sutixem, ale svědomí mě nutilo říct jim to. Stejné by to bylo tady, kdybych mu byla nevěrná, řekla bych mu to, svědomí by mě prohlodalo skrz na skrz.
Dlouho jsem váhala, zda se s painem sejít. Nakonec jsem se s ním sešla. Čekala jsem 15minut na zastávce, on přišel, řekli jsme si ahoj, kam půjdem a zamířili jsme s kočárkem k zooparku. Tam jsme seděli a povídali si, já se věnovala dcerce a přitom jsme se bavili o normálních věcech.
Nechtěla jsem, aby se to sutix dozvěděl. Věděla jsem, že by z toho dělal víc, než se doopravdy stalo, chtěla jsem se vyvarovat další krizovce.
Pak jsme měli se sutixem jet do Kolína. tam jsem painovi napsala naposled, od té doby jsem se mu neozvala. Došlo mi, jak je to vůči sutixovi blbý a navíc, i když to vyzní hnusně - už jsem neměla potřebu slyšet hezký slůvka, protože nám to konečně začalo klapat. Všechno bylo z razu fajn. Ani jsem na paina nepomyslela…
Ano, v tomhle jsem svině - když mi bylo ouví, byl mi pain dobrej, ale jak mi bylo líp, už jsem ho nepotřebovala.
Pak je tu ta kapitola, kdy jsem padla vyčerpaná do postele a nechala si otevřenou mailovku. Sutix tvrdí něco o důvěře, ale copak mi důvěřoval, když mě musel lustrovat odeslané zprávy?
Ožral se jak hovado. Co bylo ani nebudu popisovat, nechci ho tu veřejně shodit.
Jen jsem poslouchala, jaká jsem děka a kuva.
Jenže dámy, já s painem nespala. sutixova exmanželka ho podváděla, kde mohla a on jí odpustil jak nic. Dal jí další šanci, všechno OK… A já se „jen“ sešla a mám peklo ze života.
Rozhodně se z ničeho neomlouvám, uznávám, byla chyba sejít se s někým, koho sutix nemá rád a byla chyba psát taková oslovení někomu jinému, než svému příteli. Mrzí mě to. Opravdu mě to mrzí.
Ale zároveň se cítím ukřivděná. Ženská, která ho podváděla každým krokem z toho vyjela jak po másle a já z jedný schůzky mám šílený peklo.
Nevím, proč jsem ty maily nesmazala, mohlo být všechno v pohodě, zapomněla bych na to a on by se to nedozvěděl. Myslím, že to přehání, dělá z toho drama.
Měl by si uvědomit, že tím, že jsem se přestěhovala k němu do jiného města jsem přišla o všechny své přátelé a být doma věčně zavřená - to je šílený. Jeho žárlivých scén mám taky po krk, kotroluje a snad vždy kontroloval každé slůvko, které nepatřilo ženskému pohlaví.
Chyba je na mý straně - udělala jsem to. Ale počátek na jeho, nikdy mi nenaslouchal a dokola se mi vysmíval..
Co řeknete teď?
já bych řekla-sedněte si spolu,mluvte a řešte to spolu a ne takhle přes e- mimino ![]()
sama píšeš,že vás neznáme a v tom máš pravdu,vidíte do toho jen vy dva a pro nás je těžký se přiklonit na jednu stranu,když nevíme všechno nebo teda pro mě určo,já se k tomu víc vyjádřit nemůžu a asi ani nechci ![]()
jen popřeju ať to vyřešíte
![]()
Já se jen zeptám neber to jako útočení ale proč když víš, že už měl nevěnou ženu doma tak nesmažeš a zlikviduješ vše podezřelé a podezíratelné?
A pokud on ví, že jsi dříve podváděla tak tím hůř,
muselo být přeci jasný, že takovej chlap bude podezíravej žárlivej a bude tě dost stíhat..
Jinak je to masakr, že se sejdou dvě strany, dva pohledy, takže držím palce ať to vyřešíte k vaší spokojenosti!
Já si hlavně myslím,že by jsi se neměl hrabat v mailech své přítelkyně.Je už jedno cos tam našel nebo nenašel.
Ona sem vyjádření dala - ted jsem přečetla oboje,jak tvoje tak její a věřím jí.
Ne proto,že je to ženská ale proto,že je to napsané upřímě.A nezlob se na mě ale co do toho zatahuješ tchýni?Že někoho kreje nemusí znamenat že je svině.
Jdi do sebe.Promluvte si a bud spolu budete a nebo ne.
Láska je krásná ale je to málo.Na obou stranách.
Moc vám držím palce aby to dopadlo co nejlépe mezi váma oběma ![]()
A ještě bych řekla,že neupřednostuji ani jednu stranu sporu.
Příspěvek upraven 04.11.11 v 19:32
můj názor:
proto neužívám skype, facebook apod. Dneska spoustu lidí flirtují přes net a to je podle mě blbost. Chápu tvého přítele, že žárlí…mě by taky vadilo, kdyby si můj přítel s nikým takhle psal. Děláš něco za jeho zády a to ve vztahu nedělá dobrotu. Je poučenej ze své bývalé ženy. Měli byste si vše spolu vyříkat a ne se vypovídat panu painu.
Sutix, Evelin.. tohle mi nedá a musím napsat svůj náhled, předem chci jen říct, že tohle je zkutečně VÁŠ PROBLÉM a měli by jste ho řešit spolu, občas to ale prostě nejde… vím…
řeknu jak je to u nás, jsem člověk, žena co píše beruško, sluníčko, broučku i miláčku a lásenko všem svým přátelům, i klukům co můj přítel nemá rád protože v nich vidí konkurenci.. vidí, že mají třeba něco co on ne..
já se ale kvůli svému příteli nehodlala měnit, já taková jsem, miluji své přátele, říkám to veřejně, veejně se bavím i s cizími muži, kterým se líbím na různých komunikátorech přes lidé.cz a pod. prostě mě to baví, jsem na mateřské a slyšet od někoho, že jsem sexy, že mám krásné oči a pod. ženské po dvou dětech dělá velmi velmi dobře…
můj to ví, ví, že miluji náklonost jiných mužů dokonce i žen, že miluji být obdivována… že on, který je 10-12 h denně v práci, 8 h spí, tudíž má tak 2-3 h plného času na mě, naše děti je málo… že já toho volného času mám mnohem mnohem víc, z toho plyne nuda a dělaní skopičin..
ovšem rozdíl mezi náma a váma je ten, že mi se zkutečně milujem, RESPEKTUJEM a DŮVĚŘUJEM SI…
já mu svou poštu nidky nekryla, má má hesla od všech komunikátorů, meilů, nezavírám nic, když by chtěl přečte si co jen kde komu napíšu… stejně tak i já mám všechna jeho hesla od všech komunikátorů a když budu chtít můžu mu vše co jen jde prolézt…
ale ani já ani on to neděláme, přesto víme prokticky o každém svém pohybu, nelžem si, netajíme ani maličkosti, jsem si věrní a nehašteříme se a neděláme si ze života peklo jen protože se nám zrovna něco znelíbilo…
takže lidi máte spolu dítě, život je příliš krátkej na taková zla…
podrazili jste se oba, Evelin protože se sešlě s někým s kým neměla, já když někam jdu, někdo má přijít, nejprve svému volám a i když vím, že nemusím, že byhc mohla říct dodatečně, raději to udělám předem..
ty Sutixy, číst své partnerce poštu, nebýt jí oporou, nestarat se o ni… být nespolehlivý jak píše… tebe bych rychle vylifrovala…
dle všeho si starší, ale to není jen o věku ale i o rozumu, ten musíš prokázat, postavit se k životu jako chlap a pak se k tobě tvá partnerka tak budec chovat a ctít tě, chlapa co je k ničemu ani největší světice ctít a milovat nedokáže bez toho aniž by se ohlížela jinde…
ale nesoudím, dělejte si co chcte
třeba se jen zamyslete… což je dle mého ve vašem případě uplně fuk protože se k sobě očividně vůbec nehodíte ![]()
mě to tedy přijde dost hloupé abyste to řešily tady přes emimino..nemusela si mu tady odepisovat a on to tu psal schválně aby si to našla,jelikož na emimino chodíš..
já nevím asi je pěkně zoufalej že tohle dělá..já bych si sním sedla a promluvila si jak to vlastně chcete-vztah bez tolerance nemá cenu..
máte spolu dítě tak byste to měly vyřešit MEZI ČTYŘMA OČIMA
Ahoj jsem PARTNER Petry, jmenuji se Honza. Máme dvě krásné děti holčičku a chlapečka. Absolutně si důvěřujeme a nic před sebou neskrýváme, nemáme co tajit. Naše děti vyrůstají v klidném a harmonickém prostředí oba totiž víme, ze oni jsou to důležité. Pokud jeden z rodičů do vztahu s dítětem vměšuje další osobu s kterou komunikuje, ba co víc se ní i schází a to celé začalo přes datovou síť internet, tak nejen že je to sobec, který myslí hlavně sám na sebe, ale hlavně uvádí to malé do pěkného citového zmatku. Je zcela zřejmé že máš obavy, je zcela zřejmé že vaše dcera (Lucinka) si zaslouží klidné dětství mezi tátou a mámou. Pan pain tam nemá určitě co dělat a je to od tvé drahé zcela nevyspělé.
PetraKad píše:¨jeho drahé je 17let..
Ahoj jsem PARTNER Petry, jmenuji se Honza. Máme dvě krásné děti holčičku a chlapečka. Absolutně si důvěřujeme a nic před sebou neskrýváme, nemáme co tajit. Naše děti vyrůstají v klidném a harmonickém prostředí oba totiž víme, ze oni jsou to důležité. Pokud jeden z rodičů do vztahu s dítětem vměšuje další osobu s kterou komunikuje, ba co víc se ní i schází a to celé začalo přes datovou síť internet, tak nejen že je to sobec, který myslí hlavně sám na sebe, ale hlavně uvádí to malé do pěkného citového zmatku. Je zcela zřejmé že máš obavy, je zcela zřejmé že vaše dcera (Lucinka) si zaslouží klidné dětství mezi tátou a mámou. Pan pain tam nemá určitě co dělat a je to od tvé drahé zcela nevyspělé.