Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co je to třeba za věci?? Pokud na tom s penězmi nejste zrovna dobře, rozhodně bych tohle neviděla jako normál… Ptala ses ho, proč si ty věci objednává a jestli si uvědomuje, jak to zasahuje do rozpočtu? Nebo to platí z nějakých jiných peněz?
to by mi taky lezlo na nervy ![]()
já měla výčitky i když jsem si v těhu za svoje peníze objednala na mmb sedací pytel za litr, když ho defakto nepotřebuju. Jestli vám pak peníze někde chybí, tak bych panáčkovi hezky pěkně řekla, co si o tom myslis. Ale když si nechává „kraviny“ posílat do práce, to to pak nenosí domů? Nevíš, ze zas něco má, Nebo ze zmizely peníze? Ono je ve finále jedno jestli mu to chodí tam či tam ![]()
Tojhle by mi taky strašně vadilo. Zkus si s partnerem v klidu promluvit. Stanovit si třeba nějaký limit. Pokud to nepomůže, pokud mu chodí balíčky domů na dobírku nepřebírej je. Nech je rovnou poslat zpět odesílateli. Pokud máte malou poštu, kde Vás znají, je možná reálné se domluvit aby balíčky posílali rovnou zpět nebo zkusit zařídit PO box, který budeš vyzvedávat ty. Horší to bude pokud balíky začnou chodit manželovi do práce nebo si je nechá posílat dopravkou typu PPL. Jediná možnost asi je domluvit se se zaměstnavatelem aby mu balíky nebyly přebírány. Pokud je to malá firma a balíky si přebírá sám, jediná možnost asi je odříznout ho od peněz.
Zakladatelko,
a ty víš, co objednává? Nemůžou to být třeba dárky k vánocům pro tebe a dítko? ![]()
Nebo nemůžou to být nějaké pracovní věci?
Pokud ne, tak by mě to tedy pěkně nas… ![]()
A hlavně tedy nechápu, jak je možné, že balík adresovaný do práce, přijde domů… To mi hlava nebere
![]()
vím, že nekouří, nepije a něco koupit si zaslouží, ale potají???
kdyby mu to došlo do práce tak to nepoznám, doveze to dom v autě a rovnou si to nechá u sebe v dílně a je to, já tam sice jít můžu, ale stejně vím prd na co ty krámy jsou, vůbec tomu nerozumím takže nevím co už měl a co ne
na účtě to nepoznám, já na něj nelezu vůbec, finance řídí on ![]()
nedávno mě zavezl do jysku aby jsem se šla prý pokochat obchodem a on že se zajde mrknout vedle do obchodu-no a dotáhl 3metrový letadlo-měl ho tam objednaný
Koukám, že má tvůj manžel stejný koníček jako ten můj. Ovšem ten můj ví kolik do svého koníčku může vrazit. Nějaký koníček by měl mít každý. Úplně bych mu to nezakazovala. Je ale potřeba aby si uvědomil kolik do toho může vrazit.
to je ale blbec…pokud máte do kapsy hluboko, tak bych mu to o hlavu omlátila ![]()
kdo drží kasu doma, ty? pokud ano, tak není nic snadnějšího, než mu „nedat“ peníze na něco jiného, na hospodu třeba, ve výši toho balíčku…
u nás docela funguje to, že pak nějakou dobu vařím levný jídla (a on třeba buřtguláš nesnáší), místo řízků nebo kachny je k večeři levný rizoto nebo topinky s česnekem…a když se cuká, tak jen odvětím „tovíš, někdo v týhle rodině šetřit musí, a když ty to neumíš…“
no takže už je většinou rozumnej, a když už chce vyhodit peníz za nějakou bejkárnu, tak až po dohodě se mnou, a já sem tam slevím, páč chápu, že i on si musí občas udělat radost ![]()
taky nechápu jak je to možný-na balíku je dobře jméno a příjmení, ale ulice už je ta kde pracuje a stejně mu to dají k nám domů-přitom bydlíme v jiný vesnici než na balíku, ale vozí to jednaa pošta
já mu koníčky neberu, skousla by jsem i to co stojí, ale to že to neřekne a radši to tutlá, to mě vytáčí
Aha, tak koukám, že jdu s křížkem po funuse…
No, v tom případě by mě to sr..o neskutečně ![]()
Asi by to chtělo mu trochu přiskřípnout rozpočet. Tohle jsem si nikdy nedovolila já ani manžel, když jsme obraceli každou korunu dvakrát…
Očividně je tvůj manžel tak trochu sobec, kterému více záleží na svých modelech, než na blahu rodiny
![]()
Bych takové lidi nakopala do zadnice…
letos nám asi spadne pod tíhou snihu garáž-dřevěná bouda, tak šetřím na tu garáž aby ji za rok měl za co postavit novou, zděnou, že se na to nevykašlu a nekoupím si radši pergolu a bazén ![]()
Anonymní píše:
já mu koníčky neberu, skousla by jsem i to co stojí, ale to že to neřekne a radši to tutlá, to mě vytáčí
A nějaká domluva doma proběhla? Ví že ti vadí že to tutlá a ví že by ti zas až tak nevadilo že si něco občas koupí?
řešili jsme to minule-odpověď byla-jsem netušil že ti blbci to pošlou na adresu dom když to mělo přijít do práce
ahoj, už poněkolikáté se mě stalo, že přišla pošťačka a donesla pro manžela balíček, já valila oči jako jaký a za kolik, že nic nevím, tak volám chlapovi do práce a on jo to jsem si objednal, jenže na adresu do práce a oni mu to pokaždý donesou domů
takže se to provalí že dá několik tisíc za nesmysli-tím, že by mu to přišlo do práce by jsem se toho nedopídila, protože mě to neřekne
tak mě to dnes vytočilo, že by jsem si nejradši natruc objednala na netu zbytečnosti za tisíce
co mám dělat? mám mu ten balíček omlátit o hlavu, nebo je to normální?mě to teda vadí
já jsem na mateřský a on vydělá podprůměrnej plat, splácíme dům a moc peněz nám nezbývá, snažím se hodně šetřit, sobě nic neobjednávám, jen malinkýmu na vánoce nebo na MMB oblečení z kterýho už vyrůstá
je to normální? dělají vám to chlapi taky? kdyby to řekl, tak nadšená nebudu, ale co by mě zbývalo, ale takhle to tutlat