Objednává si věci a mlčí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.11.11 10:43

řešili jsme to minule-odpověď byla-jsem netušil že ti blbci to pošlou na adresu dom když to mělo přijít do práce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.11 10:47

netvrdím , že nemáme na účtě korunu, to máme, záloha tam být nějaká musí-aby bylo za co koupit uhlí, eventuelně nechat opravit auto nebo kdyby se rozbyla pračka, pár tisíc tam vždy musí zůstat, plus mám stavebko-za který nechám zpravit garáž a stodolu, ale koupit si věc o který prohlásí, že ji nepotřebuje, ale že byla o polovinu levnější
a to jsme se včera bavili o vánocích a já blbec mu řekla aby si vybral nějaký ten model a že ho na vánoce koupíme, že to bude lepší než kdyby jsem mu koupila nějaký kraviny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.11 10:47

No:-) taky nám chodí domu balíčky, ale s fitnes doplňkama, a to tak za 5-6.000 měsíčně…

ALE: NEMÁME hluboko do kapsy… kdyby ano, ihned bych to zatrhla.. a výslovně řekla, že teď na to prostě není!!!

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.11.11 10:50

Tak to by mi teda vadilo hodně a asi bych dělala hodně dusno. My se v tomto snažíme neomezovat a to i přesto že šetříme, ale všechno si vzájemně hlásíme, aby to ten druhý věděl. Malé položky ne, ale jak jde o vyšší částky, tak to spolu probíráme. Nezakazujeme si to, ale aspoň to víme. Máme společný rozpočet, tak to beru jako slušnost.

• Citovat
  • Upravit
363
4.11.11 11:25

Ahoj, manžel má taky koníčka RC modely a neustále si něco objednával. Tak jsem řekla dost. Domluvili jsme se, že pokud něco bude chtít, musí si na to vydělat. Takže občas udělá nějaký přesčas a z toho si financuje svůj koníček. Do rozpočtu nám to neleze a jsme spokojení oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.11.11 11:46

Jako všechno já to vidím tak nějak všelijak jen ne černobíle.

Na jedné straně zkrouhnutý rozpočet doma, na druhé straně děsná touha po něčem, co je relativně „zbytečné“. A te pocit viny, že to vím, že je to zbytečnost. Ale ta taouha je tak silná, že neodolám a potají si tu radost udělám. Bohužel ta podělaná pošta mi to vždycky provalí. A ta touha a současně pocit viny jsou tak silné, že prostě nejde doma říct „já bych chtěl a mám právo chtít - třeba k Vánocům, narozeninám …“

Myslíte si, že jen my ženy máme práva mít šminky, luxusní prádlo, bižu a barvičky na látky? Pro chlapy jsou to taky zbytečnosti (až na to prádlo :oops: :oops: :oops: ), jako my nechápeme, proč si kupují autíčka …

Pokud je to situace, kdy si občas potají něco koupí, čert to vem. Pokud je to ale kritická situace, kdy to fakt leze do peněz celé domácnosti, to je jiná a tam je na místě nastolit řády a pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
4.11.11 12:07
Emilie píše:

Na jedné straně zkrouhnutý rozpočet doma, na druhé straně děsná touha po něčem, co je relativně „zbytečné“. A te pocit viny, že to vím, že je to zbytečnost. Ale ta taouha je tak silná, že neodolám a potají si tu radost udělám. Bohužel ta podělaná pošta mi to vždycky provalí. A ta touha a současně pocit viny jsou tak silné, že prostě nejde doma říct „já bych chtěl a mám právo chtít - třeba k Vánocům, narozeninám …“

Myslíte si, že jen my ženy máme práva mít šminky, luxusní prádlo, bižu a barvičky na látky? Pro chlapy jsou to taky zbytečnosti (až na to prádlo :oops: :oops: :oops: ), jako my nechápeme, proč si kupují autíčka …

Pokud je to situace, kdy si občas potají něco koupí, čert to vem. Pokud je to ale kritická situace, kdy to fakt leze do peněz celé domácnosti, to je jiná a tam je na místě nastolit řády a pravidla.

Moc hezky napsáno. Naprosto souhlasím. Až na to prádlo. Pro mého chlapa je zbytečnost i to prádlo. Prej nejlíp vypadá hozený někde na zemi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.11 12:27

neobjednávám si ani šminki ani drahý prádlo, nic, jen podstatný věci-za sebe utratím měsíčně pár korun

• Citovat
  • Upravit
3701
4.11.11 12:42
Emilie píše:

Tak pod toto se podepisuji, vystihla jsi to hezky, souhlasím s tímto názorem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.11.11 12:45
Anonymní píše:
neobjednávám si ani šminki ani drahý prádlo, nic, jen podstatný věci-za sebe utratím měsíčně pár korun

:hug: dyk já to nemyslela zle … já jen že dva lidi nikdy nemají stejné názory, stejné žebříčky hodnot, nejsou stejně ochotní se obětovat pro rodinu … to je pak právě ten kámen úrazu, kdy jeden druhého může obviňovat právě z utrácení, plýtvání, sobeckosti, atd. ALE stejně tak ten druhý může toho prvního obvinit z lakotnosti, jednoduchosti, a svým způsobem sobeckosti taky …

A ještě si dovolím jednu věc - kdo u vás definuje, nebo u vás, ať to nezní, že se trefuju do tebe, což nechci - kdo definuje, co je „podstatná věc“? Pro mně je taky podstatný třeba krém na obličej od konkrétní značky, bez kterého se cítím jak bez ponožek - a manžel mi může říct (můj to teda nedělá), že je to zbytečnost a že stačí Nivea v plechovce za dvacku?? A dosaďte tam cokoli … plíny nebo prací prostředek nebo zimní boty …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
4.11.11 12:49
Emilie píše:
Anonymní píše:
neobjednávám si ani šminki ani drahý prádlo, nic, jen podstatný věci-za sebe utratím měsíčně pár korun

:hug: dyk já to nemyslela zle … já jen že dva lidi nikdy nemají stejné názory, stejné žebříčky hodnot, nejsou stejně ochotní se obětovat pro rodinu … to je pak právě ten kámen úrazu, kdy jeden druhého může obviňovat právě z utrácení, plýtvání, sobeckosti, atd. ALE stejně tak ten druhý může toho prvního obvinit z lakotnosti, jednoduchosti, a svým způsobem sobeckosti taky …

A ještě si dovolím jednu věc - kdo u vás definuje, nebo u vás, ať to nezní, že se trefuju do tebe, což nechci - kdo definuje, co je „podstatná věc“? Pro mně je taky podstatný třeba krém na obličej od konkrétní značky, bez kterého se cítím jak bez ponožek - a manžel mi může říct (můj to teda nedělá), že je to zbytečnost a že stačí Nivea v plechovce za dvacku?? A dosaďte tam cokoli … plíny nebo prací prostředek nebo zimní boty …
:palec: přesně
A já se mu ani chudákovi nedivím, že si to nechává posílat do práce když ví, že bys kvůli tomu nadávala.Nech mu jeho koníček.Peníze jsou sice důležitý, ale ne až tak moc ne?Abys ho omezovala v tom, co ho baví.Bud ráda, že peníze neutrácí za ženský v bordelu jak tomu v mnoha případech je.
My jsme v tomhle doma dost tolerantní.Já si kupuji prádýlka, kosmetiku, chodím na nehty a on má zas jiné koníčky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.11 13:43

ono když ti měsíčně nezbyde pomalu ani koruna tak se těžko nechává koníček, který ročně stojí desetitisíce, když pak jen slyší nejsou prachy
nikdy jsem mu nic nezakazovala a ani by jsem to nedělala kdyby mě řekl, že si to objednal, ale je to jednání nefér
to co je podstatný se většinou shodneme oba, jen já nepovažuju za podstatný jeho rc krámy a on moje kytky

• Citovat
  • Upravit
20518
4.11.11 14:02
Anonymní píše:
ono když ti měsíčně nezbyde pomalu ani koruna tak se těžko nechává koníček, který ročně stojí desetitisíce, když pak jen slyší nejsou prachy
nikdy jsem mu nic nezakazovala a ani by jsem to nedělala kdyby mě řekl, že si to objednal, ale je to jednání nefér
to co je podstatný se většinou shodneme oba, jen já nepovažuju za podstatný jeho rc krámy a on moje kytky

Fér nefér … jak říkám, touha je někdy silnější než něco, co je nebo není fér … a z jeho jednání, opakuji, úplně jasně čiší, jak si je toho vědom. že to dělá potají. Abys nevěděla. Abys nevyčítala.

Já to nechci obhajovat. Já se ti to snažím vysvětlit.

A to víš, otázka peněz a rozpočtu a priorit v rozpočtu … to byste si měli stanovit oba a po nějaké diskusi. Pokud nejsi spokojená a máš pocit, že jeho zbytečné výdaje zatěžují domácnost, měla bys udělat svůj návrh rozpočtu a dát mu ho ke schválení. Zejména předtím, než mu zkrouhneš kapesné a znemožníš přístup k financím vůbec. Protože tohle je sice řešení, ale dost … nepartnerské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.11.11 14:09

no já bych byla spíš naprdlá na pošťačku jak si dovolí to nosit jinam :mrgreen: :mrgreen: jinak u nás doma je to zase naopak, objednávám já přebírám já a pak tvrdím že to máme už dlouho nebo mlžím s cenou ale která ženská to nedělá že? z 99% to jsou věci pro malou. ovšem pokud manža si objednává nějaké blbinky a pak nemáte na jiné důležité výdaje v domácnosti tak to bych ho zabila :cert:
jak už to tu někdo psal nebrala bych to jen z jedné strany že chlap je ten nejhorší protože si objednává, běžně to dělá každá druhá ženská vč. mě a neřeší se to, ovšem pokud to dělá výrazné díry v rozpočtu tak to je jasný že to problém je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
24.2.12 08:52
martulkasloník píše:
no já bych byla spíš naprdlá na pošťačku jak si dovolí to nosit jinam :mrgreen: :mrgreen: jinak u nás doma je to zase naopak, objednávám já přebírám já a pak tvrdím že to máme už dlouho nebo mlžím s cenou ale která ženská to nedělá že? z 99% to jsou věci pro malou. ovšem pokud manža si objednává nějaké blbinky a pak nemáte na jiné důležité výdaje v domácnosti tak to bych ho zabila :cert:
jak už to tu někdo psal nebrala bych to jen z jedné strany že chlap je ten nejhorší protože si objednává, běžně to dělá každá druhá ženská vč. mě a neřeší se to, ovšem pokud to dělá výrazné díry v rozpočtu tak to je jasný že to problém je.

nemyslím si,že by to dělala každá druhá

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí