Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tohle by mě taky vytočilo a moc. Zvlášť, když to vypadá, jako když je mu chlastání s přáteli přednější než rodina.
Ale radu teda nemám žádnou, je to na tobě, to rozhodnutí, případné následky asi stejně ponesete oba, nejen on (myslím ze strany jeho rodiny), ale kromě větších dětí by snad nikdo z Vnoc už takovou vědu dělat neměl..
No v prvni řade by si manželovy měla vysvětlit co je to společné jmění manželů a že neexistuje že co děla s penězi do toho ti nic není, protože z každe jeho korunky je pulka tvoje, stejne tak z te tve…
Takovehle hospodařeni to je dost přišerne.. Ale jestli nemaš dost penež abys nakoupila pro všechny tak ti stejně nezbyde nic jineho nez ho v tom prostě nechat vykoupat.. žebrat kvuli jeho blbosti přeci nepujdeš…
Jedině si s nim ještě skusit promluvit, jestli už ma třeba rozmyšleno co koupi jeho dceři a rodičum za tak malo peněz a jestli mu je jasne že ji to bude mrzet, nic jineho asi udělat nemužeš… ![]()
Příspěvek upraven 05.11.11 v 20:17
tohle mi celé přijde zbytečné, stresovat se kvůli tomu že tvůj manžel každýmu nejspíš koupí jen čokoládu… 2000 dnes opravdu nejsou žádné peníze, ale na druhou stranu, co si takhle připomenout, že Vánoce nejdou o dárcích? já třeba budu(doufám) za chvíli rodit… takže určitě nebudu s malým lezt po obchoděch a shánět dárky, mám pro každého jen drobnost.. tričko, puzzle, svetr atd… a i když o peníze v mém případě nejde, tak se každý bude muset spokojit s maličkostí.. na každého si vzpomenu a to jestli sio někdo řekne že sem mu nekoupila nic hodnotného, na to já prdím z vysoka..je pořád spousta důležitěšjích věcí na placení, navíc nebude ani čas.. ![]()
ppalea píše:
No v prvni řade by si manželovy měla vysvětlit co je to společné jmění manželů a že neexistuje že co děla s penězi do toho ti nic není, protože z každe jeho korunky je pulka tvoje, stejne tak z te tve…Takovehle hospodařeni to je dost přišerne.. Ale jestli nemaš dost penež abys nakoupila pro všechny tak ti stejně nezbyde nic jineho nez ho v tom prostě nechat vykoupat.. žebrat kvuli jeho blbosti přeci nepujdeš…
Jedině si s nim ještě skusit promluvit, jestli už ma třeba rozmyšleno co koupi jeho dceři a rodičum za tak malo peněz a jestli mu je jasne že ji to bude mrzet, nic jineho asi udělat nemužeš…
Příspěvek upraven 05.11.11 v 20:17
ona to prý pochopí! O tom pochybuju, přeci jen je jí teprve deset. Nic rozmyšleného určitě nemá, dárky vždycky sháním já, on není schopný nic vymyslet. A všichni to vědí, takže stejně až dostanou kuloví, tak to bude vypadat jako že jsem se na ně vykašlala já.
Tohle hospodaření mi ale jinak vyhovuje, protože mi zbývají peníze, za které můžu nakupovat dceři potřebnosti a nemusím mu vysvětlovat proč jsem jí nekoupila levnější boty…
Já se zeptám asi blbě, ale kolik by sis představovala, že by měl za vánoční dárky utratit?
A ty 2000,– má jenom na dárky, nebo z toho má platit třeba stromek, kapra?
Podle mýho to na dárky bohatě stačí. Jak máte staré děti? To jim za pětikilo dárky nepořídí? No my si v rodině dáváme spíš maličkosti, děti máme malý, ty maj stejnak radost z balícího papíru, tak tyhle megasumy moc nechápu. Já taky za dárky neutratím tolik
a sama nerada drahý dárky dostávám, páč buď si tu věc vyberu radši sama a stejnak pak musím utratit stejnou sumu za dar pro dárce, jinak bych se cítila dost trapně.
Mne pripada, ze pro tri lidi (rodice + dcera) se za 2tis nakoupit da.
to nejsou jen rodiče a dcera. Má v tom ještě synovce, neteř, babičku… Jako mně teda přijde hodně smutný, aby holka dostala dárek za pětikilo. To by bylo tak na spoďáry a ponožky ![]()
a taky by mi mohl něco přidat na naši dceru. Není přeci jenom moje. To už se nám to nějak hromadí…
Mně by ani nevadilo kdyby ty peníze opravdu neměl! Ale to, že X tisíc propije s kamarádama a pak nemá pro děti, to je fakt hnus. Kdyby přišel a řekl, hele nemám, mám jen dva litry, tak řeknu fajn, nějak to vymyslíme, zaplatím to já. Ale takhle?? Víc než ta částka mi vadí ten jeho přístup
Gina108 píše:
Já se zeptám asi blbě, ale kolik by sis představovala, že by měl za vánoční dárky utratit?
A ty 2000,– má jenom na dárky, nebo z toho má platit třeba stromek, kapra?
Podle mýho to na dárky bohatě stačí. Jak máte staré děti? To jim za pětikilo dárky nepořídí? No my si v rodině dáváme spíš maličkosti, děti máme malý, ty maj stejnak radost z balícího papíru, tak tyhle megasumy moc nechápu. Já taky za dárky neutratím tolika sama nerada drahý dárky dostávám, páč buď si tu věc vyberu radši sama a stejnak pak musím utratit stejnou sumu za dar pro dárce, jinak bych se cítila dost trapně.
Myslím si,že děti zbytečně nerozmazluji,ale dárek každému za pětikilo
![]()
To jsi asi dlouho nebyla v hračkářství? Už jenom blbej „zublík“ který ted u nich ve školce letí vyjde na 299,– kaček a to je fakt mrnavá ptákovina…
Upřímně, já moc nechápu to vaše rozdělení a nedovedu si to představit. ![]()
A víc než to že má na Vánoce 2000 (protože kdyby se posnažil, koupí moc pěkné dárky i za tuto sumu - taky rekonstruujeme, takže vím…) by mě mrzelo, že chce jet na nějakou chlastací a utratit ty peníze tam.
Mohli jste si místo jeho výstřelku vyrazit jako rodinka na prima víkend nebo to dát do baráčku? ![]()
Takže jednoduše, byla by mi ukradená suma, kterou má na dárky, ale že jede chlastat za tisíce a nevyužije ty peníze lépe by mě pěkně s… . Přijde mi to sobecké.
Ali88 píše:
Upřímně, já moc nechápu to vaše rozdělení a nedovedu si to představit.
A víc než to že má na Vánoce 2000 (protože kdyby se posnažil, koupí moc pěkné dárky i za tuto sumu - taky rekonstruujeme, takže vím…) by mě mrzelo, že chce jet na nějakou chlastací a utratit ty peníze tam.Mohli jste si místo jeho výstřelku vyrazit jako rodinka na prima víkend nebo to dát do baráčku?
Takže jednoduše, byla by mi ukradená suma, kterou má na dárky, ale že jede chlastat za tisíce a nevyužije ty peníze lépe by mě pěkně s… . Přijde mi to sobecké.
no přesně! Já jsem mu to prostě zatrhla, ale on si stejně udělá co bude chtít. A řekl mi, že i kdyby nejel, tak si ty prachy stejně nechá pro sebe!!!
Jinak k tématu,bohužel nemám žádnou radu…máš to těžké.Štvalo by mě,že má na courání s kámošema a na rodinu mu potom nezbydou
Hlavně na ty děti,dospěláci to přeci už tak neprožívají.
já bych ho v tom nechala pořádně vyčváchat, ale fest. Když byste šli k jeho rodičům nebo oni k vám, prostě bych nadhodila, že na dárky pro ně si neměla peníze, že je muž raději prochlastal. Já jsem na takové věci sviňa. A když on si jezdí po dovčách sám, taky bych jela. Možná by se mu pak rozsvítilo.
Ale asi bych se snažila koupit i něco jeho dceři, aby jí to nebylo líto. A jemu bych prostě nekoupila nic.
Omlouvám se, že anonymně, ale nerada bych, aby mě v tomto někdo poznal. Docela se za to stydím…
Napíšu jak to začalo. Máme s manželem rozdělené finance, jelikož jemu se nelíbilo abych manipulovala se všemi jeho penězi. Tak jsem to hodila do tužky a zjistila, že on má vlastně mnohem větší výdaje než já a že na tom při rozdělených financích budu mnohem líp. Takže to děláme tak, že na osobu dá každý do banku určitý obnos, na dceru každý polovinu. Manžel má dceru z prvního manželství, kterou máme ve střídavé péči a na tu dává peníze do společných jen on (ne proto že já bych nechtěla, ale pro to abych mu to jeho sobectví osolila). O ostatní společné výdaje (provoz domu atd.) se dělíme napůl. Řekli jsme si, že dárky bude hradit každý pro svoji část rodiny. A jsme u toho.
Vzhledem k tomu, že zařizujeme dům, máme oba hluboko do kapsy. Já se svou rodinou počítám a mám vše promyšlené. ON teď přišel s tím, že pojede na chlastací akci s kamarády (jsou schopní tam nechat několik tisíc!) a že na Vánoce má 2000!!! Když jsem protestovala, udělal mi scénu, že to jsou jeho peníze, že mi do toho nic není. Přitom mi slíbil, že už nikam nepojede, byl už letos bez nás na jedné dovolené.
Neumím si představit co za to nakoupí! Jeho rodiče to asi pochopí, i když se asi propadnu hanbou po tom co nám tolik pomohli s domem. Ale co děti?? Já mám na to koupit něco pro malou, ale táhnout i jeho rodinu, na to prostě nemám a navíc se mi to příčí, když on to radši prochlastá. Líto je mi akorát jeho dcery. Je sice už větší, ale i tak mi přijde hrozné ji takhle šidit. Na druhou stranu jsem dost velká mrcha, abych v tomto případě upřednostnila svoje dítě. Když to zaplatím já, tak on si jen řekne že si může dělat co chce a já to vždycky zachráním. Nevím vůbec co mám dělat. Nechci ubírat z peněz, co mám třeba na dárky pro moje rodiče (oni nám celý dům vlastně zaplatili), nebo pro bráchu, který nám půjčil.
Prosím vás poraďte mi co mám dělat, brečím tu jak kr.va
Vůbec nechápu jak se může takhle chovat. Ale třeba to celé vidím špatně a ta špatná jsem tu já
Omlouvám se za slohovou práci