Manžel sabotoval Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
5.11.11 23:58
Anonymní píše: …Spíš mi to připadá, že tohle má být nějaká lekce pro mě. Pořád má pocit, že on je ten zkušenej a já se od něj mám učit… No prostě mi připadá, že tím za něco trestá mě!

Pokud máš pocit, že tě chce vychovávat a dokazovat ti, jak on to zvládá a ty ne, tak bych zatla zuby a do puntíku dodržela systém, co jste si domluvili.
(Mimochodem si ale myslím, že váš finanční systém zrcadlí váš vztah obecně a že to tedy není nic moc. Já bych tak žít nechtěla. Neustálý boj, dokazování, naschvály atd. brr…)

Na řeči typu, že pojede chlastat a kdyby ne, že si prachy stejně užije atd., bych odpovídala: „Když myslíš, že je to tak správné, tak si jeď a dělej co chceš…“ 8-) Na hlášky typu, že dcera to pochopí, když k Vánocům nic nedostane bych říkala třeba: „Jistě a ještě tě vyhlásí za otce roku! Zvlášť když po Novém roce půjde do školy a spolužáci se jí budou ptát, co dostala! Budeš hned nejoblíbenější otec!“

Dárky do jeho rodiny bych neřešila. Ten pro nevlastní dceru ale asi ano. Resp. něco bych koupila a schovala si jako rezervu, před manželem ani muk. Pokud by pod stromkem skutečně došlo na to, že by dceři nic nedal (jakože pokud si myslíme, že tě „vychovává“, tak tě jen štengruje a nebude to tak), tak bych volila mezi 2 možnostma:
a) jééé, Ježíšek ještě jeden dáreček zapomněl - a s uzarděním, že jsem sklerotik, bych mazala pro dárek a dceři ho dala
b) sykla bych chlapovi do ucha - jeden dárek pro tvoji dceru mám ve skříni vlevo nahoře, můžeš jí ho dát, ale zaplatíš mi to! 8-) (tahle varianta jen v tom případě, že by to chlapovi pod tím stromkem bylo líto)

No ale jak říkám, takový vztah bych nechtěla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
5.11.11 23:58

PS: Chtěl bych vidět desetiletou holčičku jak pochopí, když pod stromečkem nic mít nebude vysvětlení… No víš srdíčko, já tě moc miluji, udělal bych pro tebe cokoliv, ale pod stromečkem nic nemáš, protože jsem všechny peníze, které jsem měl připravené na tvé dárky, s kamarádama na podzim na jedné akci prochlastal… 8-o No nevím nevím, jak by tohle pochopila jeho dcera… :think:

• Citovat
  • Upravit
8911
6.11.11 00:06
etatinek píše:
PS: Chtěl bych vidět desetiletou holčičku jak pochopí, když pod stromečkem nic mít nebude vysvětlení… No víš srdíčko, já tě moc miluji, udělal bych pro tebe cokoliv, ale pod stromečkem nic nemáš, protože jsem všechny peníze, které jsem měl připravené na tvé dárky, s kamarádama na podzim na jedné akci prochlastal… 8-o No nevím nevím, jak by tohle pochopila jeho dcera… :think:

No přesně! To jsou tak deb.lní kecy, že to ten dotyčný snad ani nemohl myslet vážně. :roll: Resp. já bych takovou odpoveď vůbec vážně nebrala a okamžitě bych se mu vysmála… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
6.11.11 01:24

Také bych ho v tom nechala vykoupat… Neřeš to, chtěl rozdělené finance, tak at se stará!
Nesmíš ale vyměknout a kupovat za něj dárky! Je to sobecký, na druhou stranu co?
Je snad dospělej a svépravnej, tak at si to zařídí po svém.

• Citovat
  • Upravit
byron
6.11.11 01:26

Jo, souhlasím, že to značí o tom, že ve vztahu něo není v pořdáku…Také bych to nechtěla..

• Citovat
  • Upravit
17014
6.11.11 05:25

Děsný, jak můžeš takhle žít? Vy nejste rodina a to ani náhodou… Jinak souhlasím s tím, že vánoce nejsou o dárcích pro dospělé, proto si myslím, že stačí koupit dárky jen dcerám a na to mu ty 2.000 stačí… Ale na tvém místě bych se asi zamyslela, jestli chci i do budoucna žít takto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
6.11.11 07:46

Já takhle taky nechci žít! Ale na druhou stranu, ten vztah má i světlé stránky a máme spolu dítě… Když vidím, jak dopadá dítě z rozvedené rodiny, tak svojí dceři teda život nekazím. On je jinak dobrej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.11.11 07:57

Tak jsem nad tím přemýšlela a pokud je to jeho jediná slabina, jinak je chlap dobrý - co si budem, nikdo neni dokonalý, zas bych to nehnala do extrémů, tak bych se s ním snažila v klidu domluvit.
Já osobně nejsem typ a te´d s to vyžer, protože hlavně před Vánocema to odnesou všichi okolo.. Vy budete na sebe naštvaní, děti pokud teda za nic nemůžou.. Znám to no, kdy ještě pomalu na Štedrý den se řeší peníze a věř , že to opravdu pokazí celé svátky. Jako dítě a dospívající jsem to hodně zažívala..
Ještě bych si s manželem promluvila, jak si to teta představuje, co koupí jeho holce a jak to bude s dárkama u vás..
Já bych ho už nechala jet teda no, ale opravdu se zkusit domluvit bez emocí, že prostě na dárky potřebujete víc, a když už někde pojede, tak at tolik neproslaví nebo co tam jde dělat …
V jiné situaci bych souhlasila s holkama vydusit,ale když se to týká Vánoc tak ne.. budete je mět zkazané a pokud jeden neudělá ustupek tak věřím, že dopadnou blbě..Budete rozhádani, děti to poznaji..
Věřím, když za ním v klidu přijde a řekneš pojd, promluvíme si, tak by to mělo dopadnout dobře.. Pokud si na něho vyjela, kde zas jedeš, všecho propiješ tak se nedivím, že na tebe vyjel :think: :think: I když si v právo, ale chlapi no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 08:13

Já fakt doufám že mě tady nikdo nepozná , ale pravda je je taková, že to stojí za houby celé. Skoro spolu nemluvíme, skoro spolu nespíme. Já se teď snažím, i když jsem od přírody velice líná, tak tady pořád uklízím. On přijde z práce, najde nějakou maličkost a vypíchne ji. Jako třeba - bylo by potřeba udělat to a to - ty jsi to zase neudělala?… Že mi za měsíc co tu jsme nebyl schopný smontovat dva věšáky do šatny, nevadí.
Absolutně s ničím mi nepomůže, nikam nás nevezme. Každý výlet (a že je jich poskrovnu) mě stojí neuvěřitelné úsilí. Nikdy by třeba neumyl nádobí, nebo nevyluxoval. Jediné, co doma dělá, tak naštípe dříví, protože to bych já sama opravdu nezvládla, nemám sílu v rukách. A tam to končí a všechno ostatní je na mně. On jen leží u televize nebo u počítače. ANO! Už toho mám pokrk.
A tohle výrazné ochlazení už u nás trvá, řekla bych od porodu. A určitě na tom nesu vinu i já, protože na dceři hodně visím a asi jsem ho po porodu začala zanedbávat. Mimochodem, malou ani nepřebalí, nic.
Připadám si totálně nemilovaná, jako bych byla poslední na světě, někdo na kom vůbec nezáleží a kdo dělá všechno špatně.
A co se týče peněz, pořád mi vyčítá, že jsem si nikdy nevydělávala, že nevím co to je. On že dělá od sedmnácti a že si ty peníze vydělal! No, kdybych nešla na vysokou, taky bych asi už dávno pracovala. Ale v roce státnic jsem se vdala a otěhotněla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14335
6.11.11 08:19

tak už anonymní je horší, když opravdu všechno co děláš je zle.. Právě zakladatelka psala, že jinak je chlap dobrý..
No a te´d tu byl jeden kamarád manžela a ptala jsem se ho co on na to, oni mají taky dva účty a spíš žijí každý za svoje a on mi řekl.. On dá 2 tis , tak když jedou na půl a společně, tak ona má dát taky 2 tis a Vánoce za 4 tis jsou luxusní ne… Kolik teda má odložené ona na Vánoce??? takže tak no…Mají to tak, že si dají peníze dohromady a nakoupí pro celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.11 08:26
kvaček píše:
tak už anonymní je horší, když opravdu všechno co děláš je zle.. Právě zakladatelka psala, že jinak je chlap dobrý..
No a te´d tu byl jeden kamarád manžela a ptala jsem se ho co on na to, oni mají taky dva účty a spíš žijí každý za svoje a on mi řekl.. On dá 2 tis , tak když jedou na půl a společně, tak ona má dát taky 2 tis a Vánoce za 4 tis jsou luxusní ne… Kolik teda má odložené ona na Vánoce??? takže tak no…Mají to tak, že si dají peníze dohromady a nakoupí pro celou rodinu.

já jsem zakladatelka!
Neumím si teda představit nakoupit dárky za 4 tisíce pro celou rodinu. U nás to je 15 lidí, včetně našich dětí. Tak to snad nevychází ani tři stovky na osobu a to ještě do toho nepočítám nás dva. Já od něj teda nic nečekám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.11 08:33

omlouvám se, zapomínám dávat anonymitu na každý příspěvek. Jsem tady celkem nová. Pak sem píšu jako dva lidi… :oops:

• Citovat
  • Upravit
7887
6.11.11 08:48

Mila zakladatelko, tak u nas mam na starosti darky ja, ale penize take, takze muj manzel akorat vydelava a ja jak se rika utracim, coz je hezky receno, ale rozhodne vim, ze ze svych IT kseftiku dokaze usetrit penize na darek pro me a take kdyz jde jednou za uhersky rok do hospody, tak se nestalo, abychom nemeli na vanocni darky. My mame male dite, takze ja zajistim 4 darky / pro kazdou babicku a strejdu a pro nas, no a pak dostane par darku na sebe, stejne nejlepsi je sedet pod stromeckem a trhat balici papir…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.11.11 10:43

Ahoj zakladatelko,
napíšu ti i můj názor. To, že máte finance rozdělené a dohodli jste se na tom - na tom nevidím nic špatného. Hodně rodin takto funguje, je to o domluvě, co každému vyhovuje a ty píšeš, že to vyhovuje vám oběma, takže to je podle mě ok. K těm Vánocům a dárkům - měla by sis s ním promluvit, v klidu, jak to teda uděláte, když opravdu ty peníze utratí. A kolik teda dohromady dáte na společné dárky. Já jsem zastáncem toho, že Vánoce nejsou jenom o dárcích. A jak píšeš, že máte 15 lidí obdarovávat! 8-o Na to bych se vyprdla. Dala bych jen dětem, tzn. vlastnímu a jeho dceři a potom rodičům, max prarodičům. Jinak 2tis. na dvě děti podle mě musí stačit bohatě. A myslím si, že když se v rodině domluvíte, že dospělí si dárky dávat nebudete, tak to snad pochopí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
6.11.11 10:52

to jak to mate s penezi je sice zvlastni, ale vase vec. a darky… podle me jsou vanoce hlavne pro deti, dospele vubec neresim. a kdyz, tak nejakou malickost. nejsem zastance kupovani drahych darku ani pro deti. radeji koupim vice drobnosti, nez jednu vec za x tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí