Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no přesně! Já jsem mu to prostě zatrhla, ale on si stejně udělá co bude chtít. A řekl mi, že i kdyby nejel, tak si ty prachy stejně nechá pro sebe!!!
Zase, jestli tak zní vaše dohoda, ať už sebezvláštnější, tak si myslím že zakazovat nemůžeš - v rodinné kase nedluží a co provede s ostatními penězi je dle dohody jeho věc.
Každopádně mi to podle té reakce, že si ty prachy nechá pro sebe, přijde jako hlubší problém, že ten váš systém asi moc ideálně nefunguje a spokojen nejste ani jeden ![]()
Já se svojí povahou bych rozhodně „necukla“ a nechala ho v tom. Pokud za to má pořídit dárky i neteři a synovci, vaší dceři a taky Tobě, tak do toho chtě nechtě bude muset investovat víc, ne?
Anonymní píše:
Mně by ani nevadilo kdyby ty peníze opravdu neměl! Ale to, že X tisíc propije s kamarádama a pak nemá pro děti, to je fakt hnus. Kdyby přišel a řekl, hele nemám, mám jen dva litry, tak řeknu fajn, nějak to vymyslíme, zaplatím to já. Ale takhle?? Víc než ta částka mi vadí ten jeho přístup
Máš pravdu, proto nechlastám a jsem o dva litry na akci bohatší… Checht, škoda, že ty dva litry nemám, hodily by se…
![]()
Přístup tvého chlapa je špatný… Peníze/dárky rodině - svým dětem nedám, radši je za jeden den propiju s kámošema na akci… Hm… Opravdu velmi rozumné rozhodnutí svéprávného dospělého člověka… ![]()
Gina108 píše:
Já se zeptám asi blbě, ale kolik by sis představovala, že by měl za vánoční dárky utratit?
A ty 2000,– má jenom na dárky, nebo z toho má platit třeba stromek, kapra?
Podle mýho to na dárky bohatě stačí. Jak máte staré děti? To jim za pětikilo dárky nepořídí? No my si v rodině dáváme spíš maličkosti, děti máme malý, ty maj stejnak radost z balícího papíru, tak tyhle megasumy moc nechápu. Já taky za dárky neutratím tolika sama nerada drahý dárky dostávám, páč buď si tu věc vyberu radši sama a stejnak pak musím utratit stejnou sumu za dar pro dárce, jinak bych se cítila dost trapně.
Tak my dospělí v rodině si nedáváme nic, z finančních důvodů jsme takové obdarovávání se zrušili, ale dětem z rodiny dáváme.
Neutrácím, ale chci pro děti kvalitní hračky a didaktické, rozvíjející hry. Snažím se je shánět už použité, ale kompletní a nepoškozené, na tom trvám. A rozhodně to něco stojí. Když pominu běžné společenské hry, tak u nás frčí pexetria, motanice, knížky s úkoly(kupuji kvalitní, setavené psychology, dětem kopíruju, aby to šlo podědit).Syn má nadprůměrný intelekt, zajímá se o vše kolem sebe, o encyklopedie(nestačí mu pro předškoláky), které nejsou zadarmo, i když sháním nové, lehce poškozené kusy nebo kde je text ve vazbě obráceně - ale taky to není zadarmo.
Dále dětské anglické slovníčky(chodí do školky s angličtinou)..
A potom taky stavebnice, nějaké hračky pro radost.
Jako kdybych šla k ťamanům pro kraviny, tak udělám dětem Vánoce za 500 pro každého, ale tímto stylem já nechci ![]()
Gino, máš Ty děti fakt malé. Až odrostou, vyloupnou se a trochu specifikují své zájmy, tak budeš možná mít názor trochu jiný.
Anonymní píše:Ali88 píše:no přesně! Já jsem mu to prostě zatrhla, ale on si stejně udělá co bude chtít. A řekl mi, že i kdyby nejel, tak si ty prachy stejně nechá pro sebe!!!
Upřímně, já moc nechápu to vaše rozdělení a nedovedu si to představit.
A víc než to že má na Vánoce 2000 (protože kdyby se posnažil, koupí moc pěkné dárky i za tuto sumu - taky rekonstruujeme, takže vím…) by mě mrzelo, že chce jet na nějakou chlastací a utratit ty peníze tam.Mohli jste si místo jeho výstřelku vyrazit jako rodinka na prima víkend nebo to dát do baráčku?
Takže jednoduše, byla by mi ukradená suma, kterou má na dárky, ale že jede chlastat za tisíce a nevyužije ty peníze lépe by mě pěkně s… . Přijde mi to sobecké.
Ehm, další sobec? ![]()
K zakladatelce, chování Tvého chlapa je nezodpovědné. Nechala bych ho se v tom vymáchat.
Kdyby ty peníze neměl nebo použil na nutné věci, ale takto ![]()
Dárky pro jeho rodinu bych nekupovala.
No připomíná mi to dětský.. Můj táta teda nepil,ale taky někdy pomalu v říjnu mluvil, že nebudou peníze na dárky, že letos se nic nebude kupovat.. přišlo mě to jako určitá poza..
Máš začátek listopadu, dá se ještě ušetřit.. On má 2tis tak zkus něco i ty ušetřit..
Ale je pravda že dá dá nakoupit i levně. Nemyslím, nějaké šmejdy, ale už kupuju tříletému za peníze z mé peněženky.. Peníze máme společné, ale protože opravujem taky barák manžel čas nemá, tak to mám na starost já.. Knížka dětská 100 kč, Maxi guglifuk 80, magnetická tabulka s maxi magnetkami 300, doplňky k vláčkodráze 500, dva roláky 150 kč a ještě chceme koupit stavebnici lego 300 kč a malý je na Vánoce hotov.Je to 1000 tis…
Jinak sobec, aby to zase nevypadalo, že s myslím, že nešetříš ty, ale chtěla jsem jenom poradit, že nemusí být jeden dárek za 500 kč
etatinek píše:Anonymní píše:Ehm, další sobec?Ali88 píše:no přesně! Já jsem mu to prostě zatrhla, ale on si stejně udělá co bude chtít. A řekl mi, že i kdyby nejel, tak si ty prachy stejně nechá pro sebe!!!
A víc než to že má na Vánoce 2000 (protože kdyby se posnažil, koupí moc pěkné dárky i za tuto sumu - taky rekonstruujeme, takže vím…) by mě mrzelo, že chce jet na nějakou chlastací a utratit ty peníze tam.Mohli jste si místo jeho výstřelku vyrazit jako rodinka na prima víkend nebo to dát do baráčku?
Takže jednoduše, byla by mi ukradená suma, kterou má na dárky, ale že jede chlastat za tisíce a nevyužije ty peníze lépe by mě pěkně s… . Přijde mi to sobecké.
to si nemyslím.. A osobně bych to nezatrhla.
Ale utratit tisíce za chlast při rekonstrukci baráku a před Vánocema je blbý. Kdyby si šel s chlapama sednou, ožrala se za litr.. mávnu rukou. ![]()
Pokud to chápu dobře, zakladatelka spíš vnitřně řeší, jestli by mu neměla s dárky pomoci, protože je jí líto jeho dcery a podobně a štve ji, že chlapovi je to jedno ![]()
Zakladatelka: nech ho plavat jak umí. Je to jeho volba. Takže s dárky i s blbými pohledy si musí poradit sám. Záleží jen na tobě, jestli mu pomůžeš. Mně by to asi nedalo a koupila maličkost třeba jeho rodičům a pak nadhodila, že je to jen ode mě
asi jsem mrcha
![]()
(nějak mi to tu blbne, tak pardon za chyby
)
etatinek píše:Anonymní píše:Ehm, další sobec?Ali88 píše:no přesně! Já jsem mu to prostě zatrhla, ale on si stejně udělá co bude chtít. A řekl mi, že i kdyby nejel, tak si ty prachy stejně nechá pro sebe!!!
já mu to ale nezatrhla kvůli penězům. V létě jel s kamarády na týden na motorce, přesto, že jsem to prostě nechtěla. Jednak mi přijde hodně nezodpovědné aby manžel a otec dvou dětí takto riskoval a taky mohl vzít někam ještě rodinu. Na kamarády měl dost času za svobodna. Ale to se dušoval, že pojede na motorku a na chlastačku na podzim že už nepojede. No a je to tady. Jak se začnou hoši poptávat kdo pojede a kdo ne, nevidí, neslyší
kvaček píše:
No připomíná mi to dětský.. Můj táta teda nepil,ale taky někdy pomalu v říjnu mluvil, že nebudou peníze na dárky, že letos se nic nebude kupovat.. přišlo mě to jako určitá poza..
Máš začátek listopadu, dá se ještě ušetřit.. On má 2tis tak zkus něco i ty ušetřit..
Ale je pravda že dá dá nakoupit i levně. Nemyslím, nějaké šmejdy, ale už kupuju tříletému za peníze z mé peněženky.. Peníze máme společné, ale protože opravujem taky barák manžel čas nemá, tak to mám na starost já.. Knížka dětská 100 kč, Maxi guglifuk 80, magnetická tabulka s maxi magnetkami 300, doplňky k vláčkodráze 500, dva roláky 150 kč a ještě chceme koupit stavebnici lego 300 kč a malý je na Vánoce hotov.Je to 1000 tis…
ale já právě asi nechci ušetřit i na dárky, za které je zodpovědný on. Jako asi bych to nakonec dohromady dala, kdybych musela. Ale představa, že moje malá nedostane víc dárků proto, že táta si je radši užije, mě rozpaluje do běla ![]()
Jeho dceři nakonec nakoupím, protože si to fakt nezaslouží a i já bych měla zkažené Vánoce, kdyby byla smutná, ale zbytek ho nechám ať si to vyžere
Anonymní píše:
já mu to ale nezatrhla kvůli penězům. V létě jel s kamarády na týden na motorce, přesto, že jsem to prostě nechtěla. Jednak mi přijde hodně nezodpovědné aby manžel a otec dvou dětí takto riskoval a taky mohl vzít někam ještě rodinu. Na kamarády měl dost času za svobodna. Ale to se dušoval, že pojede na motorku a na chlastačku na podzim že už nepojede. No a je to tady. Jak se začnou hoši poptávat kdo pojede a kdo ne, nevidí, neslyší
Proc jsem si ted predstavila Simonu a Pepana z Ulice ?
![]()
Promin, snad ses neurazila. ![]()
Tam je problém to moje tvoje…
Kdybych se dostala to podobné situace,tak bych řekla, kup za ty dva ticíce něco pro svou dceru a malé dárky rodičům - a nebo se domluvit už s prarodiči, že si dávát nebudete, že jenom děti. Už to tak většinou bývá, že si dospělácí takto nedávají.
Co zbyde, jestli tak se něco koupí pro vaše dítě a za peníze co máš ty kup nějaké dárky pro vaše dítě..Myslím, že bys třeba za 1500 kč nakoupila pro dítě..Vlastně vaše vlastní si podělíte..
Třeba nevím, každá domácnost to má jinak, ale většinou na dítě co jsem tak slyšel je 6 dárků , nevím jaké množství nakupujete.
Jinak opravdu nevím co bych dělala, prostě to tak skloubit ,no ![]()
Anonymní píše:kvaček píše:ale já právě asi nechci ušetřit i na dárky, za které je zodpovědný on. Jako asi bych to nakonec dohromady dala, kdybych musela. Ale představa, že moje malá nedostane víc dárků proto, že táta si je radši užije, mě rozpaluje do běla
Jeho dceři nakonec nakoupím, protože si to fakt nezaslouží a i já bych měla zkažené Vánoce, kdyby byla smutná, ale zbytek ho nechám ať si to vyžere
Anonymní píše:kvaček píše:ale já právě asi nechci ušetřit i na dárky, za které je zodpovědný on. Jako asi bych to nakonec dohromady dala, kdybych musela. Ale představa, že moje malá nedostane víc dárků proto, že táta si je radši užije, mě rozpaluje do běla
To jsi moc hodná na tu jeho holčičku …ta za nic nemůže
…udělala bych to asi stejně …ale on … dostal by max ponožky …a ani prd navíc … ![]()