Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hmmm… tak to, že chce jet manžel na tu akci, by se mi hrubě nelíbilo.
To, že nemá na dárky pro rodiče, synovce, neteř, tetičku atd - to bych absolutně za něj neřešila a nechala jeho, ať si to nějak zařídí.
To, že nemá na dárky pro svoji dceru bych řešila holt asi tak, že bych koupila něco jen za sebe a dceři bych to naznačila. Máte oddělené peníze, takže i oddělené dárky pro dceru z prvního manželství.
A dárky pro společnou dceru bych koupila v takové částce, jakou jsi ochotná investovat.
Manžela bych nijak nezachraňovala a nechala bych ho, ať to řeší sám. Pokud jste se rozhodli pro takový model financování rodiny (dle mého názoru blbý model, ale to je samozřejmě vaše věc), tak je holt na vás, jak budete utrácet vlastní našetřené peníze. A pokud on nechce investovat víc do dětí, je to asi jen jeho věc…
Ták já bych teda rozhodně desetilete nevlastni dceri nepodsouvala že je to dárek jen odeme a ne od tatinka, ze jsem to platila ja, to je trochu ubohy a chudak dite… ![]()
Zakladatelko, tvuj zaver je podle me nejlepsi reseni… ![]()
Příspěvek upraven 05.11.11 v 22:00
etatinek JOOOO! To je celej on, ještě bude na sebe pyšnej jak si to zařídil! Jen já se budu u tchýně propadat hanbou, že dostala kapesníky ![]()
tak já bych to nehrotila a na vánoce jela krodicum:-)… tvým:-D a at se tam sám treba pos…_:-) a jen ti musim napsat, že pokud to zacne naschválama tak to s nima i skonci…dřív nebo pozdeji a to tak prostě je:-( bohužel řešení tenhle stav nemá skoro zádnej …je to o stanovených pravidlech na začátku vztahu a pokud jsi vedela ze rád jezdi na motorce s klukama a ze rád zije ted uz se to těžko anpraví:-(…nicmene nejspis má za sebou uz jedno manzelstvi??…to jo je sobec to je fakt neuvěřitelný !!!:-(…a kdyz se predtim vrátil z výletu, co byl v lete cos mu řekla??…mluvila si s nim normálne nebo byla nastvaná?…to je taky dulezitý!!!
drzim palce at to vyresis a pokud kasle na svou dceru z minulýho vztahu nemuzes po nem chtit aby delal neco jinak v soucasný dobe…bohuzel pro vás:-( je mi to fakt lito!!
![]()
já vím že náš model hospodaření je mírně řečeno pošahanej. Pravda je taková, že on prostě nechtěl dát peníze dohromady, protože mi nevěří. Jsem rozmazlený fracek bohatých rodičů, byla jsem zvyklá všechny svoje peníze rozházet a on si myslí, že jsem taková káča, že bych utratila peníze na jídlo za blbosti
Já si ale dovedu moc dobře spočítat aby bylo na všechno potřebné a teprve potom na nějakou zbytečnost, tomu on ale prostě nevěří! Proto jsem to vymyslela takhle. Je to maximálně spravedlivé a nemusím se ho chodit ptát na každou ptákovinu co chci koupit. Prostě si to koupím za svý. Ne že by teď zbývalo na ptákoviny…
No, on mě má sice za rozhazovačnou, ale nakonec jsem tady ještě ta zodpovědnější…
ppalea píše:
Ták já bych teda rozhodně desetilete nevlastni dceri nepodsouvala že je to dárek jen odeme a ne od tatinka, ze jsem to platila ja, to je trochu ubohy a chudak dite…![]()
souhlasim!!
![]()
Tak nepřijde mi pošahaný. my to máme dodobně, že mám svůj účet, svoji peněženku, a hospodařím, ale když mi dojde, což dojde, protože mám pouze 3 800 mateřské nebo jak je, tak prostě přijdu a řeknu.. Už jsem utratila, nakoupila jsem jídlo, drogerku něco malému oblečení a už neni a on prostě jde a dá mi bez keců 1000 a zase kupuju…
Nikdy mě neřekl tady máš dvě stovky a šetři, kupovat budu já, ty bys to utratla to zase ne.. A znám takové rodiny, kde pak dá manželce jenom jako základ, aby měla na autobus, na nějaké, dkyby chtěla něco malého koupit, ale chlap platí nákupy sám - jídlo, Tesco a tak
Příspěvek upraven 05.11.11 v 22:15
Dannca27 píše:
tak já bych to nehrotila a na vánoce jela krodicum:-)… tvým:-D a at se tam sám treba pos…_:-) a jen ti musim napsat, že pokud to zacne naschválama tak to s nima i skonci…dřív nebo pozdeji a to tak prostě je:-( bohužel řešení tenhle stav nemá skoro zádnej …je to o stanovených pravidlech na začátku vztahu a pokud jsi vedela ze rád jezdi na motorce s klukama a ze rád zije ted uz se to těžko anpraví:-(…nicmene nejspis má za sebou uz jedno manzelstvi??…to jo je sobec to je fakt neuvěřitelný !!!:-(…a kdyz se predtim vrátil z výletu, co byl v lete cos mu řekla??…mluvila si s nim normálne nebo byla nastvaná?…to je taky dulezitý!!!![]()
drzim palce at to vyresis a pokud kasle na svou dceru z minulýho vztahu nemuzes po nem chtit aby delal neco jinak v soucasný dobe…bohuzel pro vás:-( je mi to fakt lito!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dančo, on takhle vypadá jako hroznej hajzl. Ale obě děti má moc rád, na tom mu nemůžu vytknout ani ň. Dceru z prvního manželství tady chce mít co nejvíc, zajímá se o obě. Spíš mi to připadá, že tohle má být nějaká lekce pro mě. Pořád má pocit, že on je ten zkušenej a já se od něj mám učit… No prostě mi připadá, že tím za něco trestá mě!
tak v tom je asi vic viid? To vis je to tezký takhle neco soudit kdyz clovek nevi ale kdyz si o tom s nim chces promluvit tak co?..jezisi já bych s nim nemohla zit umrela. bych fakt:-(…nás táta kdyz mi dojdou penize tak vyvali kartu a já si koupim co chci, ale vim ze jsme jedna z mála oni ty chlapi neradi dávaj prachy vetsinou jsou to desný sobci a on vi ze já si koupim vse potrebný ze jsem doma ze se starám o vse a tim mi to vynahrazuje io kdyz ti povim ze bych nekdy radeji jela s nim ns výlet a aby byl doma nez jen porád v práci.-(. Vubec nevim jak ti poradi, ale samozrejme to me moc mrzi takhle pred vánoci a tchyne at si polibi..beztak je to jen tchyne a kdyz ti to vadi hele a za ty dva litry co más doufám ze jsou v tom jen dárky ne kapr a nákup??…vsem rekni, ze at se nezlobi ze letos dárky nemuzete dávat a ze nic nechcete, ze nejsou penize …ale pokud s nima mluvis o financni stránce jak na tom jste nebo ne tak pak je to taky tezký..:-(…a doma to rekni normálne proste je prochlastal s kámosema a je to ..rodina pochopi tchyne bude kecat a holcicka bude ráda i za blbinku..:-)
Sisule
ani mě nechval
Ve vztahu s nevlastní dcerou dost tápu, skřípe nám to. Někdy je to dobrý, někdy ne. Ale v takovýchhle chvílích si uvědomuju, že ji mám ráda… ![]()
nás táta taky jezdi s klukama na kola dvakrát ročne a chodej do kinečka a na pivečko jednou za 14 dni a já jsem taky doma…nevim heled…to je tezký …proste ty vis jakej je tak se s tim smir a udelej to tak jak ti radim ..ale samo ze se ho zeptej jestli chce být sám na vánoce|?…a máš to…
Dančo
ale já mám tchýni ráda a taky ji nechci ošidit
A navíc mi přijde blbý, že mně osobně na dárky pro moji stranu zbývá dost a pak moji rodiče dostanou víc než jeho. A pak pod stromkem bude mít moje malá hromádku a co ta starší? No udělám to tak že nakoupím i jí aby měla hromádku. A spíš tchýni řeknu že jim to prohýřil, ona je beztak jediná co na něj platí ![]()
Kdyby nebyl takovej sobec, dala bych všechno dohromady a podělila všechny spravedlivě, ale takhle teda ne! Tady jde prostě o princip. A jemu evidentně taky. Ale fakt nechápu o jakej ![]()
Anonymní píše:
Sisule
ani mě nechvalVe vztahu s nevlastní dcerou dost tápu, skřípe nám to. Někdy je to dobrý, někdy ne. Ale v takovýchhle chvílích si uvědomuju, že ji mám ráda…
Vidíš a třeba pro mě je právě tady toto jednoznačnej důkaz toho, že seš bezva ..
ale chválit Tě teda nebudu nooo ![]()
Sisule píše:Anonymní píše:Vidíš a třeba pro mě je právě tady toto jednoznačnej důkaz toho, že seš bezva ..
Sisule
ani mě nechvalVe vztahu s nevlastní dcerou dost tápu, skřípe nám to. Někdy je to dobrý, někdy ne. Ale v takovýchhle chvílích si uvědomuju, že ji mám ráda…
ale chválit Tě teda nebudu nooo
Ale to já ji zase pochválím!! ![]()
Ahoj mi jsme se cela rodina dohodli ze si darky davat nebudem je to prelivani penez. Jen nakoupim klukovi a synovci a tot vse. A jestli chces aby bylo vse v pohode tak udelej nejakej dobrej obed . Rodice to pochopi. A pozvi i manzelovo rodice a vubec to neres. Tim nikoho neosidis a ani neurazis. Tak si to promysli jak stim nalozis.
![]()