Nerozumím mu - v čem je problém?

613
5.11.11 18:54

Nerozumím mu - v čem je problém?

Pěkný večer všem :wink: Potřebuju radu, protože už vážně nevím :nevim: Zajímal by mě hlavně mužský pohled, ale budu ráda za jakékoliv rady :hug:
Jde o to, že cca poslední rok, když se cokoli ve vztahu řeší(mělo by být řešeno) chlap se mnou nekomunikuje, ignoruje mě(neodpovídá a civí na TV) nebo mi řekne mě je všechno jedno a nic mě nezajímá. Včera jsem z něho po dloooouhé době vydolovala, že mu prý vadí jak se k němu chovám(nejsem si ničeho konkrétního vědoma) ale co přesně už mi něřekl a prý o tom mluvit nechce, že nemá důvod. No já na to, že takhle to přece do budoucna dál nejde a on nic :zed:
Už nevím kdyby to bylo párkrát, ale problémy se hrnou pod koberec a už je toho nějak moc.
Jak to vidíte?
Díky za jakoukoliv reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
5.11.11 19:02

A řešíte mezi sebou něco hodně důležitého? Finance, bydlení, zdraví..Nebo jen řešíš provozní věci, které mu lezou na nervy a obtěžuje ho to neustále řešení všeho?

Je těžké něco radit, když nenapíšeš, co vlastně on nechce řešit..Ono je rozdíl mezi pátečním nákupem, nebo exekucí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 19:06

U nás je naprosto to samé, ať mu řeknu co mu řeknu tak jen na vše kýve a dělá „Hm“ :lol: Už jsem si na to zvykla, ovšem v některých věcech mi to vadí, ale nějak jsem ještě nepřišla na to jak ho naučit se mnou mluvit a vůbec celkově komunikovat :nevim:
Chlap je chlap no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
5.11.11 19:07

Hmm, to je těžký, když není schopný říct, v čem to vězí…tak v tom bude buď jeho ego (nějakým způsobem raněná jeho mužnost) nebo - a teď to bude tvrdé asi - už prostě nejeví zájem o ten vztah… :think: možná nuda? Je těžké říct, když člověk opravdu neví, jak to u vás doma je a co mu opravdu vadí :think:

Hodně štěstí při hledání jádra věci a jeho řešení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 19:08

anonym 1
tak na první dojem mi to přijde, že on má nějaký problém, tutlá ho v sobě a jak ho nemůže říct nahlas, tak radší neříká nic.řekla bych že má problém ještě v něčem jiném, než co se týká vás dvou, např. práce, peníze atd. Asi bych se v klidu a hezky zeptala, co má za problém, a řekla mu, že se nemusí bát to říc, že to společně zvládnete. Ať se děje cokoliv, musí říct co, a pak teprve s tím budete moct společně něco udělat, proto jste přece ve vztahu, kde se problémy řeší společně.
přeju hodně štěstí a ať brzy přijdeš na to o co jde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.11 19:13

četl to můj přítel a první co bylo řekl, ať jde od něj… já mu pak řekla co si myslím, a to co jsem napsala do anonym 1 a on souhlasil, takže tak :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.11 19:19

U nás se taky problémy „neřešili“, vždycky, že teď nemá náladu, že někdy… Vyvrcholilo to krizí, v podstatě jsme si byli pak už navzájem fuk, i když já si to v tu dobu neuvědomovala, zaneprázdněná batoletem a těhotenstvím. On si to vyřešil tak, že si našel někoho jiného.
Zkrátka masakr, který teď postupně dáváme dohromady. Já to teď dělám tak, že jsem 100% upřímná a vždycky mu sdělím, co se mi honí hlavou, ač dlouho nekuřák, začla jsem si s ním dávat večer cigeretu, protože v tu chvíli mě poslouchá. A hodně věcí řeším přes sms a maily, kde to sepíšu a ať si to přečte a přežvejká svým tempem.
Když jsme něco řešili slovně a v trochu vypjatější situaci, tak mi začal skákat do řeči, že mám používat nějaký jiný tón, že takto mě nechce poslouchat :roll:

To co popisuješ je klasické pštrosí chování - strčit hlavu do písku a nic neslyším, na nic nereaguju, ono to pak zmizí :evil: On se s tím neumí vypořádat ve chvíli, kdy cítí z tvé strany tlak. Takže bych nevolila přímou konfrontaci, spíš nějakou zprostředkovanou, kdy si nekoukáte z oka do oka.

G.

• Citovat
  • Upravit
18305
5.11.11 19:26

Chceš chlapský pohled, máš ho mít.

Možné důvody jeho nálady bych rozdělil do tří skupin.
První skupinu nazvu třeba „práce, kariéra a vydělávání peněz“. Pokud se v této oblasti nedaří, jsou na to chlapi hoooodně citliví.
Druhá skupina důvodů by se mohla jmenovat „lítost nad ztraceným mládím“. Nemá třeba v koutku duše pocit, že uvázáním se u rodiny mu něco důležitého uteklo do nenávratna?
No a třetí skupina důvodů ať se jmenuje třeba „Všechny dny stejné, jeden jako druhý…“ Prostě je unuděný, otrávený a neumí si najít relax.

Ještě se zeptám - jak moc prostoru má ve vaší rodině jeden každý na svoje zájmy, koníčky, svoje soukromí, svůj „vlastní píseček“? Nebude možná zakopaný pes i v tom, že sdílíte úplně všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.11 19:28

Chlapi jsou opravdu často nekomunikativní, jenže já jsem toho názoru, že bez komunikace není vztah, lidi by měli o problémech mluvit, taky jem byla ve vztahu s chlapem, který nechtěl nic řešit. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.11.11 19:30
Jura007 píše:
Chceš chlapský pohled, máš ho mít.

Možné důvody jeho nálady bych rozdělil do tří skupin.
První skupinu nazvu třeba „práce, kariéra a vydělávání peněz“. Pokud se v této oblasti nedaří, jsou na to chlapi hoooodně citliví.
Druhá skupina důvodů by se mohla jmenovat „lítost nad ztraceným mládím“. Nemá třeba v koutku duše pocit, že uvázáním se u rodiny mu něco důležitého uteklo do nenávratna?
No a třetí skupina důvodů ať se jmenuje třeba „Všechny dny stejné, jeden jako druhý…“ Prostě je unuděný, otrávený a neumí si najít relax.

Ještě se zeptám - jak moc prostoru má ve vaší rodině jeden každý na svoje zájmy, koníčky, svoje soukromí, svůj „vlastní píseček“? Nebude možná zakopaný pes i v tom, že sdílíte úplně všechno?
:palec: :palec: :palec: Ve všem souhlasím, ten můj je v té první skupině :lol: A co s tím? :think: :oops: Mám ho nechat pracovat a vydělávat na úkor rodiny a dítěte a poslouchat řeči typu „Chceš peníze, nech mě pracovat“ :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.11.11 19:32
Anonymní píše: …A hodně věcí řeším přes sms a maily, kde to sepíšu a ať si to přečte a přežvejká svým tempem.

Tohle nám s manželem výborně fungovalo a funguje. Teď už to většinou nebývá sice potřeba, páč jsme se naučili velmi dobře zvládat „problémy“ i face-to-face, ale když jsem unavená a nejsem si jistá, jestli bych to zvládla podat tak, aby to vedlo ke konstruktivní debatě, opět se uchyluji k mailu. Funguje to výborně!

P.S. Ale manžel je ten typ, který má velký zájem na našem vztahu (manželství), rodině, chce aby to bylo v pořádku, takže to poslední co by dělal je pštrosí chování. U nás to bylo spíš v rovině: abychom se nepoštěkali a zvládli to v klidu, tak si zameilujeme… A teď po 15.letech to umíme i v tom klidu odkecat nejen mailovat. :wink:

Zkus ten mail, fakt je to dobré! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
5.11.11 19:36

A já přidám další skupinu a to jsou prostě chlapi co neradi něco řeší.Ten muj je takovej už deset let,kdybych se zeptala neb něco chtěla a řekla to takle normálně tak se nikdy nic nedovim,nic neřešíme :lol: .Musela sem si najít hodně zv,láštní styl komunikace a nebo fnukání :lol: .Nedkážu to přesně popsat,ale muj byl takovej vždy a určitě necítí že by mu uteklo mládí,to bylo v pr… když už mě našel :mrgreen: .V práci je skoro prezident takže tam musí řešit vše,tak si myslim že je prostě rád když nic řešit nemusí,ale je fakt že mezi sebou nemáme extra velké problémy,spíš řešíme neřešitelné jako jména pro dítě,co nakoupit,kde utratit,kam ject,co budeme dělat.

Zkus si taky najít svuj styl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
5.11.11 19:38
MonnyDee píše: … :palec: :palec: :palec: Ve všem souhlasím, ten můj je v té první skupině :lol: A co s tím? :think: :oops: Mám ho nechat pracovat a vydělávat na úkor rodiny a dítěte a poslouchat řeči typu „Chceš peníze, nech mě pracovat“ :nevim:

Ano, nechej! Ale domluvte se, co považuješ za opravdu nutné minimum, aby s rodinou udělal (1× týdně vykoupal dítko, sobotu věnoval odpolední procházce s rodinou, atd.) a co bude dělat rád (a sám uzná, že to zvládne) a to pak vyžaduj. Zbytek nechej koňovi… Až bude líp, tak se to třeba změní k lepšímu, resp. toho času pro vás bude víc.

Btw teď je dítko malé, tak ho táta ještě trošku „ošulit“ může (hlavní je maminka), ale počkej až bude kluk větší! Tam bude důležité, aby se mu věnoval, dělali spolu chlapské věci a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.11.11 19:40
Anonymní píše:
U nás se taky problémy „neřešili“, vždycky, že teď nemá náladu, že někdy… Vyvrcholilo to krizí, v podstatě jsme si byli pak už navzájem fuk, i když já si to v tu dobu neuvědomovala, zaneprázdněná batoletem a těhotenstvím. On si to vyřešil tak, že si našel někoho jiného.
Zkrátka masakr, který teď postupně dáváme dohromady. Já to teď dělám tak, že jsem 100% upřímná a vždycky mu sdělím, co se mi honí hlavou, ač dlouho nekuřák, začla jsem si s ním dávat večer cigeretu, protože v tu chvíli mě poslouchá. A hodně věcí řeším přes sms a maily, kde to sepíšu a ať si to přečte a přežvejká svým tempem.
Když jsme něco řešili slovně a v trochu vypjatější situaci, tak mi začal skákat do řeči, že mám používat nějaký jiný tón, že takto mě nechce poslouchat :roll:

To co popisuješ je klasické pštrosí chování - strčit hlavu do písku a nic neslyším, na nic nereaguju, ono to pak zmizí :evil: On se s tím neumí vypořádat ve chvíli, kdy cítí z tvé strany tlak. Takže bych nevolila přímou konfrontaci, spíš nějakou zprostředkovanou, kdy si nekoukáte z oka do oka.

G.

Děkuju moc všem zúčastněným, tolik reakcí jsem ani nečekala…
Pštrosí chování jsi úplně vystihla!Máš naprostou pravdu ve všem co píšeš. Já, jelikož mě to trápí a neumím v tomhle dusnu fungovat si chci vše v klidu vyříkat a on se najust zabejčí a ne prostě ne, nic s ním nehne :pocitac: V březnu spolu budeme 5 let a poslední asi rok jak už jsem psala řeší naše neshody takhle…A já pro klid v rodině, to přešla a chvíli se fungovalo zase normálně než přišla další hádka nebo nedorozumnění a vše nanovo :zed:
Už jsem z toho unavená a mám pocit, že nám to zabíjí vztah :think: Jak spolu můžeme žít když se mnou neumí mluvit???
Co se týče vážných problémů, tak to jsou u nás peníze.Přítel má z minulosti dost půjček, auto na leasing atd.Ale v tom jádro pudla podle mě není.
Momentálně se takhle chová, pže mu něco vadí na mě a já nevím co :-( když mi to nepoví, že … :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
5.11.11 19:42

Juro jak mi poradis v tomto-s manzelem jsem kamäradili od mladi,tudiz o me vedel „vsechno“ vztahy,nevera atd.Kamaradovi se rika prece vsechno,ale !!!! Za par let to byla laska a trva a jsme svoji ALE - neustale podezirani,kdyz jsem mohla jednou tak proc ne i snim. Kojim,jsem milinkrat vzhuru,dale pak mame 5 leteho,takze domacnost,kluci,proste honicka a vzhledem k tomu,ze nejsem dostatecne „aktivni“ vuci manzelovi,urcite nekoho mam.Pry se s tou mou minulosti nevyrovna.Co mi teda poradis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí