Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Wiolla píše:MonnyDee píše: …![]()
![]()
Ve všem souhlasím, ten můj je v té první skupině
A co s tím?
![]()
Mám ho nechat pracovat a vydělávat na úkor rodiny a dítěte a poslouchat řeči typu „Chceš peníze, nech mě pracovat“
Ano, nechej! Ale domluvte se, co považuješ za opravdu nutné minimum, aby s rodinou udělal (1× týdně vykoupal dítko, sobotu věnoval odpolední procházce s rodinou, atd.) a co bude dělat rád (a sám uzná, že to zvládne) a to pak vyžaduj. Zbytek nechej koňovi… Až bude líp, tak se to třeba změní k lepšímu, resp. toho času pro vás bude víc.
Btw teď je dítko malé, tak ho táta ještě trošku „ošulit“ může (hlavní je maminka), ale počkej až bude kluk větší! Tam bude důležité, aby se mu věnoval, dělali spolu chlapské věci a tak…
Když mě to přijde že to občas doma dělá z donucení, když ho poprosím tak se hned ofrní.. Mě jde asi i o způsob komunikace.. Místo ofrnění třeba říct „promiň, teď nemůžu“.. víš jak to myslím ![]()
A díky ![]()
Majklo u nás to jsou taky peníze… já počítám každou korunu, ale on jde a koupí si to a to, no jak u blbejch… Vždycky si o tom promluvíme a za pár dní, jakoby se ni nestalo že
![]()
Jak reaguje na kafe a společnou klidnou řeč?
Ještě může být možnost, že někoho má, nebo se do někoho zamiloval a ty pro něj už nejsi ta první a jediná… Prostě s tebou řešit problémy nechce, protože mu na vašem vztahu už nezáleží a řeší jiné problémy s někým jiným, ale to musíš poznat a vědět ty, jaký byl, kdy se asi tak změnil a hledat příčinu proč už není takový jako dřív… Hodně štěstí a pevné nervy, budeš to potřebovat…
![]()
PS: Taky možnost, což je dost pravděpodobné taky je, že se snažíš řešit pořád to samé tisíckrát dokola, my to prostě nějak „vyřešíme“ myslíme si, že už je to dávno za náma a ženská přijde a už je tam, kde jsme byli před nedávnem, zase řeší to samé… Proč, máte snahu řešit neřešitelné, nebo už dávno vyřešené, no řekni mi proč??
![]()
Jura007 píše:
Chceš chlapský pohled, máš ho mít.Možné důvody jeho nálady bych rozdělil do tří skupin.
Ještě se zeptám - jak moc prostoru má ve vaší rodině jeden každý na svoje zájmy, koníčky, svoje soukromí, svůj „vlastní píseček“? Nebude možná zakopaný pes i v tom, že sdílíte úplně všechno?
První skupinu nazvu třeba „práce, kariéra a vydělávání peněz“. Pokud se v této oblasti nedaří, jsou na to chlapi hoooodně citliví.
Druhá skupina důvodů by se mohla jmenovat „lítost nad ztraceným mládím“. Nemá třeba v koutku duše pocit, že uvázáním se u rodiny mu něco důležitého uteklo do nenávratna?
No a třetí skupina důvodů ať se jmenuje třeba „Všechny dny stejné, jeden jako druhý…“ Prostě je unuděný, otrávený a neumí si najít relax.
Ahoj, děkuji…
Podle toho co píšeš se přikláním k bodu 3…Jenže on nikam nechodí a koníčky nemá, já jsem ta co ho někam neustále posílá
Sama se chodím tak jednou nebo dvakrát do měsíce vyvenčit s holkama a to vždycky hlídá malou…
etatinek píše:
Ještě může být možnost, že někoho má, nebo se do někoho zamiloval a ty pro něj už nejsi ta první a jediná… Prostě s tebou řešit problémy nechce, protože mu na vašem vztahu už nezáleží a řeší jiné problémy s někým jiným, ale to musíš poznat a vědět ty, jaký byl, kdy se asi tak změnil a hledat příčinu proč už není takový jako dřív… Hodně štěstí a pevné nervy, budeš to potřebovat…![]()
PS: Taky možnost, což je dost pravděpodobné taky je, že se snažíš řešit pořád to samé tisíckrát dokola, my to prostě nějak „vyřešíme“ myslíme si, že už je to dávno za náma a ženská přijde a už je tam, kde jsme byli před nedávnem, zase řeší to samé… Proč, máte snahu řešit neřešitelné, nebo už dávno vyřešené, no řekni mi proč??
![]()
Etatinku, to už mě samozřejmě napadlo, ale zdá se mi to jako blbost, on nemá KDY by mě podváděl, je snámi pořád…Teď jezdil 8 let na kamionu, ale od září je s námi každý den co příjde z práce a víkendy trávíme taky spolu ![]()
Ta druhá možnost taky není možná, pže kdo má problém je on, neustále protivnej, bručí, že je unavenej a štěká na mě a já vždy koukám jako chleba z tašky bo jsem spokojená a doma je pohodička a on
![]()
Jůlinka T. píše:
Juro jak mi poradis v tomto-s manzelem jsem kamäradili od mladi,tudiz o me vedel „vsechno“ vztahy,nevera atd.Kamaradovi se rika prece vsechno,ale !!!! Za par let to byla laska a trva a jsme svoji ALE - neustale podezirani,kdyz jsem mohla jednou tak proc ne i snim. Kojim,jsem milinkrat vzhuru,dale pak mame 5 leteho,takze domacnost,kluci,proste honicka a vzhledem k tomu,ze nejsem dostatecne „aktivni“ vuci manzelovi,urcite nekoho mam.Pry se s tou mou minulosti nevyrovna.Co mi teda poradis.
To je těžký, když to ví, že taková můžeš být, když tě miluje /nebo potřebuje/ a nechce o tebe přijít a ještě k tomu má sklony k žárlivosti, nebo mu záminky k žárlení dáváš… Jádro pudla bude to, že to byl tvůj velkéj kamarád, kterému jsi všechno řekla, no a teďka to je partner…
![]()
Příspěvek upraven 05.11.11 v 19:52
etatínek žije jen nevěrou ![]()
tak čas strávený s dítětem bych brala jako samozřejmost,to ani neřešíme.Myslím si že tráví čas spolu často a bezdonucení a že si to užívaj.
Nákej chlap si ale s miminem hrát neumí a přijde to až později ![]()
Jůlinka T. píše:
Juro jak mi poradis v tomto-s manzelem jsem kamäradili od mladi,tudiz o me vedel „vsechno“ vztahy,nevera atd.Kamaradovi se rika prece vsechno,ale !!!! Za par let to byla laska a trva a jsme svoji ALE - neustale podezirani,kdyz jsem mohla jednou tak proc ne i snim. Kojim,jsem milinkrat vzhuru,dale pak mame 5 leteho,takze domacnost,kluci,proste honicka a vzhledem k tomu,ze nejsem dostatecne „aktivni“ vuci manzelovi,urcite nekoho mam.Pry se s tou mou minulosti nevyrovna.Co mi teda poradis.
Jůlinko, tvému partnerovi asi chybí trocha empatie - dá se to nacvičit, pokud on chce, ale samozřejmě je lepší, pokud je to vrozené… No a zkuste si tak párkrát popovídat na téma „náš vztah a náš hodnotový žebříček, jak se s léty mění“. Možná přijde na to, že to podezírání není na místě… možná taky ne. Každý jsme holt originál, ale za pokus to stojí.
Napsat mu dopis už mě taky napadlo, já s psát dopis
nooo už jsem zoufalá no ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
etatínek žije jen nevěroutak čas strávený s dítětem bych brala jako samozřejmost,to ani neřešíme.Myslím si že tráví čas spolu často a bezdonucení a že si to užívaj.
Nákej chlap si ale s miminem hrát neumí a přijde to až později
No to máš pravdu, ale když vono to tu ještě nepadlo, skoro všechno tu už bylo řečeno, tak jsem to musel doplnit, no ni?? Ať je to tu hezky všechno pohromadě a kompletní…
![]()
Majkla píše:etatinek píše:Etatinku, to už mě samozřejmě napadlo, ale zdá se mi to jako blbost, on nemá KDY by mě podváděl, je snámi pořád…Teď jezdil 8 let na kamionu, ale od září je s námi každý den co příjde z práce a víkendy trávíme taky spolu
Ještě může být možnost, že někoho má, nebo se do někoho zamiloval a ty pro něj už nejsi ta první a jediná… Prostě s tebou řešit problémy nechce, protože mu na vašem vztahu už nezáleží a řeší jiné problémy s někým jiným, ale to musíš poznat a vědět ty, jaký byl, kdy se asi tak změnil a hledat příčinu proč už není takový jako dřív… Hodně štěstí a pevné nervy, budeš to potřebovat…![]()
![]()
Ta druhá možnost taky není možná, pže kdo má problém je on, neustále protivnej, bručí, že je unavenej a štěká na mě a já vždy koukám jako chleba z tašky bo jsem spokojená a doma je pohodička a on![]()
![]()
![]()
Hm, a jsi si jistá, že je u vás ve vztahu spokojenéj?? Jsi si jistá, že mu jízda kamionem nechybí?? Že nemá ponorku?? Podle mě, kamionista, který je věčně pryč, má partnerku a najednou se usadí… No nevím, možná už mu lezeš krkem a nechce s tebou/váma už být… Prostě ho takový styl života nenaplňuje… Chybí mu adrenalin, volnost, cesta a kamion… Prostě nezávaznost…
![]()
MonnyDee píše:Wiolla píše:MonnyDee píše: …![]()
![]()
A co s tím?
![]()
Mám ho nechat pracovat a vydělávat na úkor rodiny a dítěte a poslouchat řeči typu „Chceš peníze, nech mě pracovat“
Ano, nechej! Ale domluvte se, co považuješ za opravdu nutné minimum, aby s rodinou udělal (1× týdně vykoupal dítko, sobotu věnoval odpolední procházce s rodinou, atd.) a co bude dělat rád (a sám uzná, že to zvládne) a to pak vyžaduj. Zbytek nechej koňovi… Až bude líp, tak se to třeba změní k lepšímu, resp. toho času pro vás bude víc.
Btw teď je dítko malé, tak ho táta ještě trošku „ošulit“ může (hlavní je maminka), ale počkej až bude kluk větší! Tam bude důležité, aby se mu věnoval, dělali spolu chlapské věci a tak…Když mě to přijde že to občas doma dělá z donucení, když ho poprosím tak se hned ofrní.. Mě jde asi i o způsob komunikace.. Místo ofrnění třeba říct „promiň, teď nemůžu“.. víš jak to myslím
A díky
Hele vím jak to myslíš, ale já tohle moc neznám. Jednak manžel je ten typ, co je i z mimin na větvi a chce se jim věnovat (koupat, přebalova atd.), ale na druhou stranu, když vidím, že mu něco není po chuti (třeba přebalil dítko, pak už si chce jít po svém a ono se pos.re znova
), tak už ho do toho znovu nenutím a vezmu to za něj. ![]()
Vem si to i tak, že ne každý chlap je hotovej z mimin. Berou třeba ty děti na vědomí, až se s nimi dá hrát. Dále tvůj chlap je strašně, ale strašně mladej! To taky dělá svoje. Jednak k některým věcem musí dozrát a jednak toho v životě opravdu ještě asi nestihl moc dokázat (myslím pracovně), takže může být tím směrem dost nafokusovanej.
Já neříkám, že mu máš dělat nějaké extra úlevy, pomáhat by ti měl, žádnej hotelovej servis all inclusiv(!), ale je dobré umět odhadnout tu míru…
etatinek píše:Majkla píše:Hm, a jsi si jistá, že je u vás ve vztahu spokojenéj?? Jsi si jistá, že mu jízda kamionem nechybí?? Že nemá ponorku?? Podle mě, kamionista, který je věčně pryč, má partnerku a najednou se usadí… No nevím, možná už mu lezeš krkem a nechce s tebou/váma už být… Prostě ho takový styl života nenaplňuje… Chybí mu adrenalin, volnost, cesta a kamion… Prostě nezávaznost…etatinek píše:Etatinku, to už mě samozřejmě napadlo, ale zdá se mi to jako blbost, on nemá KDY by mě podváděl, je snámi pořád…Teď jezdil 8 let na kamionu, ale od září je s námi každý den co příjde z práce a víkendy trávíme taky spolu
![]()
Ta druhá možnost taky není možná, pže kdo má problém je on, neustále protivnej, bručí, že je unavenej a štěká na mě a já vždy koukám jako chleba z tašky bo jsem spokojená a doma je pohodička a on![]()
![]()
![]()
![]()
Kamionem jezdí dál, ale vnitro.Včera jsem se ho ptala jestli mu vadí tahle nová práce a on, že ne, je prý spokojenej
V tom to tedy taky není ![]()
Wiolla píše:MonnyDee píše:Wiolla píše:MonnyDee píše: …![]()
![]()
A co s tím?
![]()
Btw teď je dítko malé, tak ho táta ještě trošku „ošulit“ může (hlavní je maminka), ale počkej až bude kluk větší! Tam bude důležité, aby se mu věnoval, dělali spolu chlapské věci a tak…Když mě to přijde že to občas doma dělá z donucení, když ho poprosím tak se hned ofrní.. Mě jde asi i o způsob komunikace.. Místo ofrnění třeba říct „promiň, teď nemůžu“.. víš jak to myslím
A díkyHele vím jak to myslíš, ale já tohle moc neznám. Jednak manžel je ten typ, co je i z mimin na větvi a chce se jim věnovat (koupat, přebalova atd.), ale na druhou stranu, když vidím, že mu něco není po chuti (třeba přebalil dítko, pak už si chce jít po svém a ono se pos.re znova
), tak už ho do toho znovu nenutím a vezmu to za něj.
Vem si to i tak, že ne každý chlap je hotovej z mimin. Berou třeba ty děti na vědomí, až se s nimi dá hrát. Dále tvůj chlap je strašně, ale strašně mladej! To taky dělá svoje. Jednak k některým věcem musí dozrát a jednak toho v životě opravdu ještě asi nestihl moc dokázat (myslím pracovně), takže může být tím směrem dost nafokusovanej.
Já neříkám, že mu máš dělat nějaké extra úlevy, pomáhat by ti měl, žádnej hotelovej servis all inclusiv(!), ale je dobré umět odhadnout tu míru…
Vystihla jsi to naprosto přesně
Díky moc za tvá slova.. Pokusím se tedy asi trochu slevit z nároků a doufám že k tomu dospěje sám ![]()
Majkla píše:etatinek píše:Kamionem jezdí dál, ale vnitro.Včera jsem se ho ptala jestli mu vadí tahle nová práce a on, že ne, je prý spokojenejMajkla píše:Hm, a jsi si jistá, že je u vás ve vztahu spokojenéj?? Jsi si jistá, že mu jízda kamionem nechybí?? Že nemá ponorku?? Podle mě, kamionista, který je věčně pryč, má partnerku a najednou se usadí… No nevím, možná už mu lezeš krkem a nechce s tebou/váma už být… Prostě ho takový styl života nenaplňuje… Chybí mu adrenalin, volnost, cesta a kamion… Prostě nezávaznost…etatinek píše:Etatinku, to už mě samozřejmě napadlo, ale zdá se mi to jako blbost, on nemá KDY by mě podváděl, je snámi pořád…Teď jezdil 8 let na kamionu, ale od září je s námi každý den co příjde z práce a víkendy trávíme taky spolu
![]()
![]()
![]()
![]()
V tom to tedy taky není
Ale je pravda, že mi nedávno ve vzteku řekl, že už ho to nebaví, že odejde, bude mi dávat peníze na malou, jednou za 14 dní si jí vezme a vymalováno
Když jsem se mu s tímhle včera připoměla a řekla mu jestli to tak chce, tak říkal ne, to jsem neřekl ![]()