Když chlap pere

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
26.10.23 15:58

My máme doma v koupelně regál a v něm šest košů - bílá, černá, do růžova, do modra, na 60 a speciální koš na jemné, ruční, sportovní. Když je koš plný, strčíme do pračky, dáme patřičný prášek a je to. Třeba by vám to doma pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
3017
26.10.23 15:59

Manžel vždycky narve pračku tak, že by tam už nevklouzla ani myš.
Pravidelně pak z bubnu na 6 kilo násilím vytahám tak 10 kilový propletenec věcí, které neměly šanci se vyprat a jsou vlastně jen mokré.
Následně tu nálož musím rozpůlit a dát každou půlku doopravdy vyprat.
Prolítla bych z toho stropem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
26.10.23 16:02

Strasne by me to stvalo!! Nesnasim blbe vyprane pradlo! Manzel a deti muzou prat jen rucniky, povleceni, svoje veci, pripadne mnou prebrane pradlo, ale musim to po vyprani probrat pred hozenim do susicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.10.23 16:04

A kde se takoví aktivisti hledají? Můj nepere nic. Kdyby dostal instrukce, tak na povel vypere. Jinak ne.
U nás zaučuji mladšího syna. Zatím jen pere a suší, netřídí a neskládá ze sušičky. Ale postupně bude umět, to si dohlédnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
26.10.23 16:13

Mně praní přišlo vždycky jako jednoduchá činnost.
Mám pračku obrázkovou - obrázek trička (normální činnost), obrázek ručníků, obrázek útěrek.
K tomu 3 koše podle těchto 3 obrázků. Všechny koše jsou menší než velikost pračky takže peru na krátky program. Prášek mám na všechno stejný, aviváže zase dávám podle obrázků.
A po vyprání jde vše do sušičky, opět podle obrázků - s tím že na nejdelší možný časový program.. sušička je inteligentní když to stihne dříve tak se vypne.
Většinou suším v noci a jdu spát dřív než to skončí, takže ráno pak sušičku zapnu znova naprazdno na 20 minut abych měl prádlo opět nadýchané a můžu skládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
26.10.23 16:13
@PerličkaM. píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda jsem já zlá a špatná, jak si myslí můj přítel. Čím dál častěji pere a suší prádlo, když jsem v práci, jenže dělá všechno špatně:
  • Spodní prádlo a ponožky nepere v šíťce, i když je pračka žere.
  • Nevybírá kapsy a nečistí filtr, nedávno ho kvůli tomu rozbil, vytopil koupelnu.
  • Pere prádlo na nevhodný program či teplotu.
  • Koupil dnes prášek, který nikdy nepoužívám, vypral v něm cichy, smrdí mi, používám vždy jen jeden stejný, ostatní mi prostě nevyhovují.
  • Pokud prádlo vůbec suší a nepověsí ho ven na balkon v 10 stupních, používá nevhodné krátké programy a vlhké prádlo pak dává na sušák, aby mi tam další 3 dny smrdělo. Naopak věci do sušičky nevhodné tam zásadně dává na 2 hodiny, aby se asi zničily, srazily. :roll:

Všechno tohle jsem mu milionkrát říkala co a jak má a nemá dělat případně ať to radši nedělá vůbec. Je to jak házet hrách na stěnu.

Co myslíte? Štvalo by vás to taky?

Buzeruješ. Já vím, že by u nás byly rozbroje, možná i z podobných důvodů, tak chlap nepere. Dělá doma jiné věci, vaří, uklízí, pračku si obsloužím sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.10.23 16:22
@vendulaaa píše:
A kde se takoví aktivisti hledají? Můj nepere nic. Kdyby dostal instrukce, tak na povel vypere. Jinak ne.
U nás zaučuji mladšího syna. Zatím jen pere a suší, netřídí a neskládá ze sušičky. Ale postupně bude umět, to si dohlédnu :)
Čech. Ale našla jsem ho plno let zpět v Anglii.
Je multifunkční. Nemůžu si stěžovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
26.10.23 16:29

U nás lpereme oba, když na to přijde. Ale já peru podle množství prádla a barevné k sobě, materiál neřeším, co není vyloženě nějaké jemné prádlo, zvlášť pouze sportovní, s gelem na to určeným.

Jediná moje zásada je prát na noční proud (pokud to není něco, co spěchá), takže peru odpoledne, nebo v noci a dávám EKO program.

Kdyz si chce vyprat něco manžel, tak je to jeho a neřeším to. Síťku na praní nepoužíváme a zda se ztrácí ponožky v pračce, nebo po bytě, někdy se druhá najde, někdy ne, rozhodně to není vina manžela, že blbě zapnul pračku :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.10.23 v 16:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33570
26.10.23 16:29
@PerličkaM. píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda jsem já zlá a špatná, jak si myslí můj přítel. Čím dál častěji pere a suší prádlo, když jsem v práci, jenže dělá všechno špatně:
  • Nevybírá kapsy a nečistí filtr, nedávno ho kvůli tomu rozbil, vytopil koupelnu.
  • Koupil dnes prášek, který nikdy nepoužívám, vypral v něm cichy, smrdí mi, používám vždy jen jeden stejný, ostatní mi prostě nevyhovují.
  • Pokud prádlo vůbec suší a nepověsí ho ven na balkon v 10 stupních, používá nevhodné krátké programy a vlhké prádlo pak dává na sušák, aby mi tam další 3 dny smrdělo. Naopak věci do sušičky nevhodné tam zásadně dává na 2 hodiny, aby se asi zničily, srazily. :roll:

Všechno tohle jsem mu milionkrát říkala co a jak má a nemá dělat případně ať to radši nedělá vůbec. Je to jak házet hrách na stěnu.

Máš slušně nakročeno k tomu, že za chvilku nebude dělat nic. Co kdyby to udělal špatně že jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
26.10.23 16:31
@arinecka píše:
Máš slušně nakročeno k tomu, že za chvilku nebude dělat nic. Co kdyby to udělal špatně že jo :mrgreen:

Myslím, že tohle je problém u plno vztahů a pak tu jsou ty diskuze, jak chlap doma nic nedělá. Proc by dělal, když je stejně všechno blbě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
26.10.23 16:59

Partner se dopouští podobných prohřešků, takže dobrovolně a ráda peru já.
Ale krásně věší, to
mu s radostí přenechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
26.10.23 17:04
@PerličkaM. píše:

Štvalo by mě to. Přijde mi, že ti to dělá schválně.

Nešlo by mu to praní zakázat, nebo ať pere jen svoje?

Já nemám ráda, když manžel pere.
Na pračkách a sušičce mám fixou napsané jak pustit dva nejpoužívanější programy. Když je to nutně potřeba, občas prádlo vypere, dá do sušičky/na sušák. Dokonce ho i složí (nebo alespoň rozloží na stůl). 🤗 Pak tedy potřebuje za tu dřinu chválit. 🙈

Vlastně většinou sám pere funkční oblečení. Taky často zapíná mnou naplněnou a nastavenou pračku.

Prášek kupuje podle mého nákupního seznamu. Nad takovými věcmi nepřemýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
26.10.23 17:17

Mám inteligentního svéprávného chlapa a umí používat jak pračku, tak sušičku. Prášek jsme kupovali naposledy před rokem? A když bude docházet, podívá se, co máme a koupí stejný.
Síťku nepoužívám ani já. :nevim:
Jo a věší i na sušák, krásně tak, že se nic nemačká. Vešel i pral kdysi pleny. :)

Dobrá, filtr teda čistím výhradně já, aby teda neměl chlap tu svatozář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
26.10.23 17:22

Sitku jsem donedavna nepouzivala, ale prala jsem si ji k vanocum, protoze me privadely k silenstvi puncochace a podprsenky zamotane v ostatnim. Mam tri sitky, jedna je spesl na podprsenky, takovy sitovy kosik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
26.10.23 17:23

@Pajka2020 Ne, fakt to nedelaji schvalne, spousta podobnych veci je proste zcela mimo rozlisovaci schopnosti vetsiny chlapu, cest vyjimkam.

Ja taky nedelam schvalne, ze u aut rozlisuju tak maximalne barvu :think:.

Zakladem spokojeneho vztahu je docenit to, co druhy umi opravdu dobre, a nevysirat, kdyz neco nedela dokonale na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný