Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anezka1990 píše:
To byla moje první myšlenka, buď jsou superhospodynky anebo prudicky, ale v obojím případě to skončí založením tématu na emimi, jak to maj hrozny.
Můj manžel do pračky, jak už tu někdo psal, dává obcas až moc prádla, takže to není poradne vyprany. Zatnu zuby a nereknu mu ani slovo, normálně to preperu, však to děla pracka, tak to žádná práce vlastně ani není. Kdybych porad sekyrovala, tak časem nehne ani brvou a já bych se nedivila.
No a to by se smrtelně urazil, kdybys ho v klidu poprosila, ať toho tam dává míň? Vždyť je to pak úplně zbytečná aktivita. Ty bys radši dělala něco pořád blbě, s tím, že by to za tebe partner předělával nebo když už, tak bys to dělala tak, aby to k něčemu bylo?
@mamadvou píše:
No a to by se smrtelně urazil, kdybys ho v klidu poprosila, ať toho tam dává míň? Vždyť je to pak úplně zbytečná aktivita. Ty bys radši dělala něco pořád blbě, s tím, že by to za tebe partner předělával nebo když už, tak bys to dělala tak, aby to k něčemu bylo?
Nikdy se neurazil, jen to nema v oku. Takže se obcas to tam řve až po okraj. To není pravidlem ale. Kazdej někdy něco pokazime, ale zrovna znova zapnout pracku mi nepřijde fakt jako žádný problem.
@PerličkaM. píše:
Některé z vás zřejmě přehlédli tu pasáž o tom, že jsem mu to říkala x-krát a výsledek nula. Takže ano, buď to nepobral nebo to dělá naschvál. Vysvětlovat znovu nepomůže. Leda tak zámek na pračku.
Dala bych mu ještě šanci. ![]()
Nejdříve bych zalaminovala svůj požadovaný postup praní a sušení a nalepila ho na pračku nebo dala na zeď.
Pak bych si koupila svůj nový koš na prádlo a řekla mu ať toto prádlo nepere.
Pokud by ani to nepomohlo, přikoupila bych ke svému koši 2 lankové zámky na kolo.🔐
Toto myslím vážně.
@Eliška píše:
Vše je o domluvě a vzájemné toleranci. Já jsem alergická na drobky, muž je alergický na mokré povrchy (linka, stůl..). Obojí je v zásadě prkotina, ale respektujeme se a ty prkotiny eliminujeme.
A co udela, kdyz je mokry povrch?
@Betty MacDonald píše:
Myslím, že to nikdo nepřehlédl. Jen ty nechápeš, že tvůj styl praní je ten jediný správný… jen pro tebe.Nebo je to někde v ústavě zakotveno??Tvůj chlap to dělá po svém, výsledkem je vyprané prádlo a to se počítá. On zas může kroutit očima, když ty budeš skládat dřevo na zimu…
Výsledkem je mnohdy poškozené nebo zničené prádlo, o filtru ani nemluvím. Takže si mám jako říct, že to je v pořádku a hlavně, že vypral? ![]()
@PerličkaM. píše:
Výsledkem je mnohdy poškozené nebo zničené prádlo, o filtru ani nemluvím. Takže si mám jako říct, že to je v pořádku a hlavně, že vypral?
Skutečně? Už ti někdy zničil něco, co ti pral? A filtr nevyčistíš ty proč, třeba jednou za měsíc? ![]()
@PerličkaM. píše:
Výsledkem je mnohdy poškozené nebo zničené prádlo, o filtru ani nemluvím. Takže si mám jako říct, že to je v pořádku a hlavně, že vypral?
Peru podobně jako tvůj chlap a nikdy se nic nezničilo. Fakt netuším jak se dá prádlo v současnosti při nízkých teplotách v pračce zničit, co si mám pod tím představit?
@PerličkaM. Fakt, co zničil? Nechci tě tu nějak plisnit, opravdu ne, ale ja peru vsechno se vsim, davam bokem jen čistě bílé (a to jen drazsi kosile třeba), a na 40 peru komplet vsechno a věci se mi ani neobarvuji, ani neničí, ani neztrácejí ![]()
A i kdyz vyperu kapesník co tyden
tak odpad jsem u pračky jeste nečistila, a to ji mam ctyři roky a nebyla nová ![]()
A prosim, neber to tak, ze se do tebe navazime, vetsina z nas to bema zapotřebí, proste jen jestli se zbytečně nenervis kvuli " ničemu".
@PerličkaM. píše:
Ja bych fakt zvážila koupi nové pračky. Protože zničené prádlo by být nemělo. A to mám spotřebiče fakt levný a občas taky vyperu něco v kapse…
Jo, jednou v pravěku jsem srazila na kojeneckou velikost nějaký svetr. Nepodívala jsem se na štítek, ale asi bych to vyprala i tak ![]()
Ale je fakt, že nenosím kašmír ani hedvábí ani jiný tyhle jemný materiály, to bych si asi dávala někam stranou.
@PerličkaM. píše:
Kecáš. Mnohdy poškozené nebo zničené prádlo
hm, co to znamená mnohdy??
Nic nezničil ani můj syn, když začínal s praním.
@Uslava píše:
A co udela, kdyz je mokry povrch?
Ma reci a utre to.
Ad zniceni - to uz se povedlo jak mne, tak muzi, neco obarvit (novy barevne nestaly kus, ktery jsme nemeli overeny), bohuzel uz i srazit vlneny svetr, nastesti je to vyjimka, ale stejne me to pak fakt hodne stve.
A znam lidi, co maji pradlo zaprane, bila je zasedla, mne by to vadilo.
Tak by si pral jen svoje a já taky svoje…jo, štvalo by mě, kdyby mi ničil oblečení a rozhodně bych nebyla ráda…hlavně, že pere…ať si ničí svoje, na moje ať nesahá ![]()
@Eliška píše:
Ad zniceni - to uz se povedlo jak mne, tak muzi, neco obarvit (novy barevne nestaly kus, ktery jsme nemeli overeny), bohuzel uz i srazit vlneny svetr, nastesti je to vyjimka, ale stejne me to pak fakt hodne stve.
A znam lidi, co maji pradlo zaprane, bila je zasedla, mne by to vadilo.
Zašedlé prádlo je spíš výsledkem praní v tvrdé vodě, než špatného praní.