Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hobitka píše:
@Pajka2020 Ne, fakt to nedelaji schvalne, spousta podobnych veci je proste zcela mimo rozlisovaci schopnosti vetsiny chlapu, cest vyjimkam.Ja taky nedelam schvalne, ze u aut rozlisuju tak maximalne barvu
Zakladem spokojeneho vztahu je docenit to, co druhy umi opravdu dobre, a nevysirat, kdyz neco nedela dokonale na 100%..
Přesně tak, proto nám funguje to, že manžel vaří a já myju nádobí. A jsme spoko oba ![]()
@PerličkaM. píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda jsem já zlá a špatná, jak si myslí můj přítel. Čím dál častěji pere a suší prádlo, když jsem v práci, jenže dělá všechno špatně:
- Spodní prádlo a ponožky nepere v šíťce, i když je pračka žere.
- Nevybírá kapsy a nečistí filtr, nedávno ho kvůli tomu rozbil, vytopil koupelnu.
- Pere prádlo na nevhodný program či teplotu.
- Koupil dnes prášek, který nikdy nepoužívám, vypral v něm cichy, smrdí mi, používám vždy jen jeden stejný, ostatní mi prostě nevyhovují.
- Pokud prádlo vůbec suší a nepověsí ho ven na balkon v 10 stupních, používá nevhodné krátké programy a vlhké prádlo pak dává na sušák, aby mi tam další 3 dny smrdělo. Naopak věci do sušičky nevhodné tam zásadně dává na 2 hodiny, aby se asi zničily, srazily.
Všechno tohle jsem mu milionkrát říkala co a jak má a nemá dělat případně ať to radši nedělá vůbec. Je to jak házet hrách na stěnu.
Co myslíte? Štvalo by vás to taky?
Rozumím ti. On aktivita bez pravidel je na nic. Manžel taky jednu dobu pral jak vzteklý, ale když mi udělal z bílé košile šedou, tak jsem mu za to rozhodně nepoděkovala. Takže si dal říct a pere jej tmavé běžné prádlo.
A ja vam teda nevim, u nas peru hlavne ja a teda kolikrat se mi povedlo neco obarvit ci dokonale polepit kousky kapesniku
, prijde mi, ze pri minimalne jedne pracce denne to je nevyhnutelne. Jednou jsem brala pracku savem a zustala tam omylem jedna ponozka, byly z nich krasne Dedoles
.Jednou mi dite vhodilo k pradlu v nestrezenem okamziku Playdoh… Pak se jednou prala zebra od Schleicha a dcera celou dobu hystericky kricela, ze se ji vyperou prouzky.
No, prani je zabava.
Asi jsem chlap. Peru stejně. Ale aspoň se nestresuju hovadinama.
Taky uz jsem neco znicila
Ale kdyz to znicim ja, mam vztek na sebe. Nechci mit vztek na nekoho z blizkych ![]()
@Eliška píše:
Sitku jsem donedavna nepouzivala , ale prala jsem si ji k vanocum, protoze me privadely k silenstvi puncochace a podprsenky zamotane v ostatnim. Mam tri sitky, jedna je spesl na podprsenky, takovy sitovy kosik.
Já ji nepoužívala nikdy, podprdy dávám do povlaku na polštářek, když peru zrovna světlé či tmavé/barevné. ![]()
@Žirafa 69 píše:
Já ji nepoužívala nikdy, podprdy dávám do povlaku na polštářek, když peru zrovna světlé či tmavé/barevné.
taky varianta ![]()
Já jsem šťastná, že můj manžel pere/suší/žehlí a je mi úplně jedno, jak docílí toho, že prádlo je nakonec ve skříni. Jsem ráda, že je ochotný to pořád dělat.
@PerličkaM. píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda jsem já zlá a špatná, jak si myslí můj přítel. Čím dál častěji pere a suší prádlo, když jsem v práci, jenže dělá všechno špatně:
- Nevybírá kapsy a nečistí filtr, nedávno ho kvůli tomu rozbil, vytopil koupelnu.
- Koupil dnes prášek, který nikdy nepoužívám, vypral v něm cichy, smrdí mi, používám vždy jen jeden stejný, ostatní mi prostě nevyhovují.
- Pokud prádlo vůbec suší a nepověsí ho ven na balkon v 10 stupních, používá nevhodné krátké programy a vlhké prádlo pak dává na sušák, aby mi tam další 3 dny smrdělo. Naopak věci do sušičky nevhodné tam zásadně dává na 2 hodiny, aby se asi zničily, srazily.
Všechno tohle jsem mu milionkrát říkala co a jak má a nemá dělat případně ať to radši nedělá vůbec. Je to jak házet hrách na stěnu.
Tvl
je to praní, ne kvantová fyzika
bych se ani nedivila, že s takovým přístupem toho chlapa od domácí práce doživotně odradíš.
@kyslík píše:
Já jsem šťastná, že můj manžel pere/suší/žehlí a je mi úplně jedno, jak docílí toho, že prádlo je nakonec ve skříni. Jsem ráda, že je ochotný to pořád dělat.
Mně udělal manžel hned po začátku společného soužití radost, když mi řekl, že nevyžaduje vyžehlené oblečení, stačí to dobře pověsit ![]()
Chudák. No asi ho nech chvíli dejchat, třeba ti to dělá schválně. A když ho necháš chvíli být, tak to bud´ bude dělat víc po tvým nebo přestane úplně.
![]()
@PerličkaM. píše:
Pokud chceš konkrétní prášek - kup ho. Běžný muž použije to, co je po ruce.
Napiš mu check-list, co má v jaké pořadí dělat - např:
Varianta „barevné“
Pokud pokryješ všechny/většinu variant, bude prát/sušit dle toho jak chceš ty. Nezapomenout ten seznam nalepit na pračku / dát do koupelny a pro jistotu mu poslat do mobilu
Jezismarja nečetla jsem celých pet stran, ale snad dnešní spotřebiče se daji naprogramovat a nastavit tak, aby pracka doprala a chlap to jen přehodil do susicky a snad neni trotl, aby kdyz mu reknes, ze na sušení použije jen program na bavlnu a ukážeš mu příslušný čudlik-misto, tak aby to používal stale.
To samy nakup - strcis mu do ruky obal od prasku a kup tenhle nebo kupte praci kapsle a mas vyřešeno.
Ja mam na pracce dva programy, ktere se daji nastavit dle sveho, tak kdyz muz nebo deti potrebuji neco rychle vyprat a ja nejsem doma (driv jsem mívala sluzebky od po do patku), tak jsem nainstruovala dle plnosti pracky pusťte M1 nebo M2.
Nevím proc z toho delas takovou vědu nebo muže tak s buzerováním otrávíš, ze se ti na to vyprdne a prát si budes sama…
@TaTamta píše:
Podle mě jen vysíráš.Pračka oblečení nežere a vyžadovat používání jediného prášku je fakt mimo
Ja treba pouzivam porad stejny gel (ne prasek), vetsina mi srdi a mam citlivou kuzi, maloco snesu. ![]()
Ja to taky nekomplikuju. Smradlavy prasek dej do komory „na nekdy“ a kup správný.
Bokem dávám jen bílé, barevne peru s tmavym. Syte ruzove a kasmir nenosim tak se nemusim bát.
Kapesnik v kapse obcas vypere i syn i já.
A perem vsechno na 40 na stejny program.
Neni to raketova věda.
A pokud máš náhlé jemne pradlo, myslim, ze by melo stačit požádat, at tvoje nepere. To snad pozná.
Muj chlap pere v klidu, jen tedy jeho system věšení, z toho kvetu
. Ale nebuzeruju, susak kdyztak preskladam, kdyz je to joooo peklo a jsem rada, ze prida ruku k dílu ![]()