Když chlap pere

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
499
26.10.23 14:26

Když chlap pere

Ahoj holky, chci se zeptat, zda jsem já zlá a špatná, jak si myslí můj přítel. Čím dál častěji pere a suší prádlo, když jsem v práci, jenže dělá všechno špatně:

• Spodní prádlo a ponožky nepere v šíťce, i když je pračka žere.
  • Nevybírá kapsy a nečistí filtr, nedávno ho kvůli tomu rozbil, vytopil koupelnu.
  • Pere prádlo na nevhodný program či teplotu.
  • Koupil dnes prášek, který nikdy nepoužívám, vypral v něm cichy, smrdí mi, používám vždy jen jeden stejný, ostatní mi prostě nevyhovují.
  • Pokud prádlo vůbec suší a nepověsí ho ven na balkon v 10 stupních, používá nevhodné krátké programy a vlhké prádlo pak dává na sušák, aby mi tam další 3 dny smrdělo. Naopak věci do sušičky nevhodné tam zásadně dává na 2 hodiny, aby se asi zničily, srazily. :roll:

Všechno tohle jsem mu milionkrát říkala co a jak má a nemá dělat případně ať to radši nedělá vůbec. Je to jak házet hrách na stěnu.

Co myslíte? Štvalo by vás to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
26.10.23 14:28

Zbytecne buzerujes :lol: chlap taky kdyz pere, tak je to pohroma, ale jsem rada ze se vubec snazi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.10.23 14:36
@PerličkaM. píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, zda jsem já zlá a špatná, jak si myslí můj přítel. Čím dál častěji pere a suší prádlo, když jsem v práci, jenže dělá všechno špatně:
  • Spodní prádlo a ponožky nepere v šíťce, i když je pračka žere.
  • Nevybírá kapsy a nečistí filtr, nedávno ho kvůli tomu rozbil, vytopil koupelnu.
  • Pere prádlo na nevhodný program či teplotu.
  • Koupil dnes prášek, který nikdy nepoužívám, vypral v něm cichy, smrdí mi, používám vždy jen jeden stejný, ostatní mi prostě nevyhovují.
  • Pokud prádlo vůbec suší a nepověsí ho ven na balkon v 10 stupních, používá nevhodné krátké programy a vlhké prádlo pak dává na sušák, aby mi tam další 3 dny smrdělo. Naopak věci do sušičky nevhodné tam zásadně dává na 2 hodiny, aby se asi zničily, srazily. :roll:

Všechno tohle jsem mu milionkrát říkala co a jak má a nemá dělat případně ať to radši nedělá vůbec. Je to jak házet hrách na stěnu.

Co myslíte? Štvalo by vás to taky?

Snaha se ceni, no.
Ale asi nic nezmuses (muz mi taky furt rika, at mu nedavam trika do susicky, ze se srazi. Marne :andel: )

Ale kdyby to delal on, tak me samozrejme nase.re :mrgreen:

Pevne nervy preju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.10.23 14:36

Pračka opravdu spodní prádlo nežere.. Připadáš mi, že jsi hysterická zbytečně.. Můj přítel pere prádlo úplně normálně a nechápe co na tom každý dělá za vědu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
26.10.23 14:37

Můj si naštěstí pere jen svý věci na sport a hadry na zahradu, monterky… Jsem ráda, protože taky pere podivně :mrgreen:
Ale když jsem byla s dcerou v nemocnici, bylo třeba aby vypral naše věci a nakonec to zvládl úplně v pohodě, takže asi mě jen rozčiluje, že to dělá jinak a na výsledek to nemá asi až zas takový vliv..
U tebe mi přijde, že to až moc do detailu hrotíš

Příspěvek upraven 26.10.23 v 14:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TaTamta
26.10.23 14:38

Podle mě jen vysíráš.

Pračka oblečení nežere a vyžadovat používání jediného prášku je fakt mimo

• Citovat
  • Upravit
4383
26.10.23 14:39

Já si raději peru sama. I když vím že by to ten můj asi zvládl, ale zkrátka pro ten pocit. :mrgreen: Buď si per sama, a nebo mu napiš někam na papír návod, pro mě za mě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9626
26.10.23 14:41

A proto raději peru sama :mrgreen: Naprosto tě chápu, mě by to taky točilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
26.10.23 14:43

@TaTamta Naše pračka ano, už jsem zažila natržené prádlo. A oblíbený prášek má snad každá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
26.10.23 14:43

Tak ať si pere jen svoje věci :nevim: můj muž taky neumí prat, vůbec nemá sajna na co se používá který program, když prádlo vesel na susak byla vše zmackane a nahazene na sebe, ze to schlo týden. Tak si pere akorat svoje pracovní věci a zbytek má zakázaný :D jednou ho hodil monterky od blata a buhviceho společně s kojeneckým oblečením, to na mě šla mrtvice. Ale ze koupi jiný prášek by mi nevadilo, třeba jemu zas nevoní ten tvůj, já je taky stridam, časem si člověk zvykne na jednu vůni a pak už to nevoní, tak pokaždé kupuju jiný :nevim:

Příspěvek upraven 26.10.23 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.10.23 14:44

Vysíráš no, za chvíli se ti na všechno doma vyprdne a za pár let tu bude diskuze, jak ti chlap doma s ničím nepomůže :mrgreen:
K jednotlivým bodům:
1.) pračka prádlo nežere, Lichožrouti jsou pěkný film, ale k realitě má hodně daleko
2.) filtry čistím tak jednou ročně a ještě jsem kvůli tomu nic nevytopila. Tohle můžeš udělat klidně ty po příchodu z práce, když máš pocit, že je to třeba dělat denně.
3.) kdo určuje co je vhodná a nevhodná teplota či program? Už ti snad zničil něco nevhodnou volbou programu? (ve smyslu kašmírového svetru na devadesát)
4.) trvat na jednom jediném prášku je ujetý, pokud nejsi alergik.
5.) co je špatného na sušení prádla na balkoně v 10 stupních nebo na sušáku? Máte-li doma vlhkost a prádlo vám schne 3 dny, řeš nevhodné prostředí - odvlhčovač vzduchu a pozor na plísně.

edit: a pokud tě to tak štve, tak si založte dva koše na prádlo a ať si pere jen sobě. Win-win situace. Aspoň spotřebuje ten hnusnej prášek, co z něj máš osypky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
26.10.23 14:45

Já tedy spodní prádlo v síťce neperu taky :nevim:
Kapsy taky nečistím. Krom kapesníku ( ten ale zvládne odstranit sušička) se nikdy nic nestalo.
Nad práškem se domluvte.

Sušičku ať se naučí používat.
U nás prádlo zvládne vyprat i dítě.

• Citovat
  • Upravit
TaTamta
26.10.23 14:46
@PerličkaM. píše:
@TaTamta Naše pračka ano, už jsem zažila natržené prádlo. A oblíbený prášek má snad každá.

Tak si kup jinou, ne. Jsou i pračky s blbuvzdornýma popiskama, takže tím zabiješ dvě mouchy jednou ranou ;)

A ne, nemám oblibený prášek, jdu po akcích

• Citovat
  • Upravit
17847
26.10.23 14:46

Prani mam u nas na starost ja, muz mi chce obcas pomoct (zvlast kdyz nejsem doma) a vypere, ale uz to skoncilo parkrat mym zdesenim (nevhodna teplota, program, pak tam mam veci na prani v ruce, coz nevedel), takze uz pere, jen kdyz ho zcela konkretne nabrifuju. Svoje veci samozrejme vypere, jak potrebuje (to je mi jedno), pokud potrebuje akutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.10.23 14:47

Můj muž praní i sušičku zvládá. Nám teda pračka ponožky nežere. Takže síťku nevedeme. Dokud jsme měli provazové záclony, tak se síťka používala na ty záclony. Už žádné nemáme. Jediné v čem se neshodneme, že ručníky a utěrky má zapnout na 90°. Na vyvaření. On to dává 60°. Tak jednou se perou na 60° a jindy je zapnu na 90°. Není to dle mého důvod, ať se hádáme. Jinak používáme oba papírky proti zaprání na světlé a barevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný