Když nepraskne plodová voda...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32929
10.11.17 17:00

Mně nepraskla voda ani jednou. Kontrakce zpočátku v pohodě, ale že mám jet jsem teda poznala i jako prvorodička ( po 5-6h kontrakcí které nezmírnila voda). Vodu jsem měla až do konce, a do porodnice jsem přijela otevřená na 8 cm. Času bylo ještě pořád dost. U druhého jsem si ji nechala píchnout v porodnici, mimco se narodilo do 15 minut poté, snad ani ne. Přijela jsem po 4h kontrakcí otevřená takřka úplně. Též se všechno stihlo včetně 20min monitoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
10.11.17 17:05

@Niccinka údajně porod prasknutím plodové vody začíná asi jen 4 % žen. Takže tech zbývajících 96% se musi spolehnout na svoji intuici ;) neboj, porod driv nebo později poznáš. Bud stihnes dojet, nebo si zavolas rychlou. V dnešní době - pokud nežijes mimo civilizaci bez telefonu (což asi nezijes) tak se pomoci dovolas. Ja paradoxně skoro nepoznala druhy porod. Resp. první začal kontrakcemi jako z učebnice, u druhého jsem myslela ze to jsou stále jen poslicky. To, ze rodim, jsem bezpečně věděla asi 2 h pred tim nez bylo mimco na svete :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1015
10.11.17 17:14

Voda mi nepraskla nikdy 3 porody.
Vždy mi ji pichly až na sále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101932
10.11.17 17:36

@Marie432875 Tak já u druhého měla špatný pocit a náznaky slaboučkých nepravidelných kontrakcí cca 50 minut před tím, než se dítko narodilo… Jo, dala jsem na pocit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
10.11.17 18:40
@j.a.n.i1 píše:
@Marie432875 Tak já u druhého měla špatný pocit a náznaky slaboučkých nepravidelných kontrakcí cca 50 minut před tím, než se dítko narodilo… Jo, dala jsem na pocit :lol:

No a porodilas, vidíš :D

• Citovat
  • Upravit
101932
10.11.17 19:24

@Marie432875 A dokonce v porodnici… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
10.11.17 19:33
@j.a.n.i1 píše:
@Marie432875 A dokonce v porodnici… :mrgreen:

No paráda :palec: to jsi dobra :) me kdyby u druhého porodu manžel nehnal do porodnice,,pro jistotu” tak nevim nevim :lol:

• Citovat
  • Upravit
101932
10.11.17 19:49

@Marie432875 Tak to já u prvního měla kliku v tom, že už jsem byla po termínu, tak mě chtěli vidět často na monitorech, takže mě tam stopli a už nepustili domů, jinak by bylo první narozené doma, protože bych se řídila poučkami a pak by už bylo pozdě, protože to co bych vyhodnotila jako kontrakce a ještě ke všemu pravidelné by byly ty odhadem 30 minut před narozením dítka a za tu dobu ve dne do porodnice nedojedem, už od toho stopnutí v porodnici dojel partner tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.11.17 14:40

Ahoj, mě plodová voda sama nepraskla. Měla jsem pocit, že něco tak pomalu odtéká, ale nebylo to pokaždé. Bylo to tak pár dní, ve středu jsem nakonec zajela do nemocnice, kde mi dali vložku a čekalo se na výsledek. Negativní, tak jsme jeli domů. V pátek ten stejný týden, jsem tam jela znovu, i s vysokým tlakem. Pro jistotu. Vložku, kterou jsem měla z domu, při testování - opět negativní výsledek. Přesto si mě tam doktor nechal, kvůli tlaku. Byla jsem ve 36tt. Setře jsem dala další vložku, kterou mi dali při příjmu. Po pár minutách přiletěl doktor, že to je plodová voda. Ale že neví odkud to teče. Ale že určitě budu o víkendu rodit. Buď přirozeně nebo vyvoláváním. Porod se rozjel sám, i když plodovou vodu propíchli při 5cm otevření. Kdyby mě poslali domů, ani bych nepoznala, že rodím. Páč kontrakce jsem měla až po propíchnutí plodovky. To skočilo z 5cm na 8cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.11.17 14:45

Mě nepraskla voda ani jednou…neměla jsem nikdy menstruační bolesti a neměla jsem ani v těhotenství poslíčky, takže jsem fakt nevěděla jak to poznám..no poznala jsem to..hlavně vždy mi den před porodem odešla hlenová zátka, to už jsem se více pozorovala vždycky…a pak to přišlo..oba porody kontrakce do zad, takže tam bylo jasné že se něco děje..do porodnice jsem jela vždy když byli kontrakce až tak po dvou minutách ( nemocnice je tři minuty autem )..plodovka píchlá vždy na sále - za pět minut porozeno :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
20.6.19 21:36

V 6:00 hodin ráno v úterý mi praskla voda. Nebyla jsem otevřena. Byla jsem bez kontrakcí až do 17 hodiny téhož dne, kdy mi píchli něco na vyvolání kontrakcí, které za chvíli začaly, ale bohužel jsem je měla celou noc. Otevírat jsem se začala až ve středu ve 4:30 hod. ráno (4 cm) a rodit jsem začala až v 6:20 hodin ráno, dcerka se narodila v 6:40 hod. Takže já jsem šla do porodnice díky tomu, že mi praskla ta voda, jinak bych to vůbec nevěděla, nic jiného tomu nenasvědčovalo, neměla jsem ani poslíčky. Natož teď mám poslíčky už od 23 týdne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí