Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj syn poslední dobou, když spí, tak dýchá pusou a docela chrápe, může to být nosní mandlí? Mám s ním jít k doktorce, jinak problémy nemá a ani rýmu ne. Přijde mi, že to je od té doby, co vypadal na rýmu a pak jí neměl. Mám trochu stwrach jestli to tam nemá zastydlé? Ale jinak si na nic nestěžuje. Díky za rady
Co se týče mandlí, tak to je kec. Já mám nosní mandli vytrhnutou 4× a chrápu pořád!
@papopy syn to má taky a měsíce…bez rýmy…okolí říká, že to je na vytrhnutí nosních mandlí, ale jsou mu teprve 2 pryč, tak to teď nechávám, protože to ničemu nevadí
Díky malýmu budou 3 rokx v prosinci, tak to asi nechám a uvidíme, zase se mi nchce k doktorce, aby jsme tam něco nechytli, máme doma ještě 4 měsíční princeznu
@papopy
mě říkal imunolog, že tohle jeden z příznaků zvětšené nosní mandle (chrápání a ztížené dýchání ústy) a chce nás poslat na ORL na důkladné vyšetření, malá má tedy zvýšenou nemocnost, opakované infekty, jenže já vytržení mandle stejně odmítám…
pokud nemá jiné potíže a neuvažuješ o vytržení mandle, tak bych to nechala plavat, u zastydlé rýmy by měl i jiné příznaky.
@papopy já si říkám, že by to mohlo být bez toho vytrhnutí…to bych si přála…uvidíme co řekne doktorka…možná bych se jí zeptala na té tříleté prohlídce…taky mám ještě čtyrměsíčního špunta ![]()
Jenomže nosní mandle snad dorusta, takže by to vytrhnutí bylo asi k ničemu
![]()
Zeptám se doktorky příští středu jdem s malou do poradny tak uvidíme, snad to bude v pohodě, taky jsem proti vytržení, když to nebude akutní. JInak on moc nemocný nebývá občas rýma
@papopy píše:
Zeptám se doktorky příští středu jdem s malou do poradny tak uvidíme, snad to bude v pohodě, taky jsem proti vytržení, když to nebude akutní. JInak on moc nemocný nebývá občas rýma
tak do středy do poradny to určitě vydrží
. teď jsou fakt čekárny plný infekčních dětí, radši sedět doma.
U zastydlé rýmy by ho např. bolela hlavička nebo uši…
Nosní mandli nám doporučili vyndat když, tak až ve 4 letech, právě že do té doby dorůstá.
jinak nechci tě strašit, ale náš syn měl teď to samé co tvůj, na ORL jsem nešla, potom 14dní nedoslýchal, říkám si, to je od té zastydlé rýmy, nakonec po 14dnech jsem tam šla. a on má prasklý macerovaný bubínek v zánětu a hnisavý zánět dutin!
přitom kromě nedoslýchavosti si na nic nestěžoval, NIC HO NEBOLELO a ani NEMĚL TEPLOTU, NATOŽ HOREČKU!
uznávám, že jít teď k dr. je o to, něco chytit.
jinak zánět ouška prý se vůbec nemusí poznat podle toho, že lalůček bolí na zatahání či zmáčkutí ouška. prostě bolet nemusí.
na to jsme bohužel dojeli, že si na nic nestěžoval, jen ten jakoby plnej nos, chrápání a špatný sluch…
Jinak já dávala 14dní sinupret kapky a stříkala sterimar do nosu, a dr. mě pochválila, že tím jsem mu pomohla, díky tomu že to nemá ještě horší.
takže tím nic nezkazíš.
Nejmladší taky chrápe a dost. Nosní mandli má kvůli alergiím vyšetřenou už 4× a je malá. Proč teda chrápe, netuším ![]()
Aha tak to jsi mě docela vyděsila, ale nemám pocit, že by nedoslýchal, teď začal kýchat tak asi z toho rýma bude, stříkám mu do nosu Vincentku a asi mu to povolilo. Uvidím zítra, jak na tom bude. A řekla ti doktorka z čeho by to mohl mít prasklý macerovaný bubínek v zánětu a hnisavý zánět dutin?
@papopy no řekla, z virózy a „zastydlý“ rýmy. navíc je alergik, takže má prý „rizikový terén“ v nose, hnedle překrvenou sliznici.