Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
,
je tady nějaká, kterou čeká v příštím týdnu nebo klidně i déle KET? Já jsem se dneska dozvěděla, že je ideální čas, takže jdu v úterý, bude to v nativu. Od zítra píchnu Ovitrelle a pak už další dny Utrogestan a píchat Clexane.
Jak se těšíte? ![]()
@Gedžitka22 píše:
Ahoj holky,je tady nějaká, kterou čeká v příštím týdnu nebo klidně i déle KET? Já jsem se dneska dozvěděla, že je ideální čas, takže jdu v úterý, bude to v nativu. Od zítra píchnu Ovitrelle a pak už další dny Utrogestan a píchat Clexane.
Jak se těšíte?
Ahoj.Moc držím palečky. Ja byla včera. Ja taky mám Utrogestan, estrofem, prednison a ještě si píchám Clexane.Moc moc držím palečky ✊ 🍀
@zlobidlo děkuju, to já tobě samozřejmě taky
A kolikadenní embryjko máš?
My 6ti denní, co prošlo i PGD, tak doufám, že to bude silák, ten náš mrňousek ![]()
Já popravdě v KET teď ani nedoufala, nakonci června jsem začala s Estrofenem, ale kvůli velkému krvácení jsem musela vysadit a řekli mi, že tenhle měsíc nic. Včera jsem byla na kontrole v mém CAR a primářka hned, že už je vše v pořádku, sliznice je 9,5 mm, jsem těsně před ovulací, tak by byla škoda to nevyužít
Takže dneska píchám 1. Ovitrelle.
Připravovala ses nějak na KET? Nebo máš i teď po něm nějaký klidový režim, nebo třeba popíjíš nějaké čaje, jíš ananas…? Omlouvám se, za takové otázky, ale chci se u někoho inspirovat a udělat vše pro to, aby to vyšlo ![]()
Ahoj taky bych měla mít KET pokud sliznice doroste. Mám řízený cyklus náplastmi estrahexal, v pondělí sem byla na ultrazvuku a sliznice nebyla dostatečně vysoká tak mám přijet zítra na druhý ultrazvuk, tak doufám že sliznice doroste 🙏
@Ejminka11 Tak to moc držím palce, aby dorostla
To je tvůj první KET?
@Ejminka11 A podařil se alespoň nějaký? To je síla…6 KETů…jsi hrdinka…
Ahoj holky, já jdu v pondělí, v řízeném cyklu. Bude to první KET, ET nemohl být kvůli HSS. Nějak se na to ale vůbec necítím…😔 já se hrozně těšila na ET, byla jsem na to tak psychicky nastavená, odpočatá a teď…ani nevím, možná jsou to ty hormony, ale jsem nějaká zdeptaná… Máme jenom dvě zamražené embrya…
Momentálně jsem právě v jednom kole, pořád v práci, po KET mám volno, tak to budu doma oddychovat. Ale spíš proto, že mám práci dost psychicky náročnou a trpím na migrény.
Tak snad si to v ty hlavě do pondělí dám do pořádku, chci pro to udělat vše a vím, že to nastavení mysli je důležité…
@Betisek1 Jéé, tak to budeme testovat nějak podobně
Moc držím palce. Z té nálady si nic nedělej, ty hormony jsou vážně nápor a tělo blázní. Ale říkej si, že si to tam půjdeš v pondělí užít a alespoň si pořádně odpočineš ![]()
2 mrazáčky jsou krásné, my máme jen tohle jedno, tak moc doufám, že se mu bude u mě líbit ![]()
Jen mě tedy překvapilo, že mám Ovitrelle píchnout 1. dneska, další v podnělí a 3. sobotu. To asi, abych netestovala brzo a aby byl výsledek pořád ovlivněný tou injekcí ![]()
Joo budeme testovat stejně 😊 pokud teda dovtedy u mně nedorazí menzes, jdu na KET 20.den cyklu a cyklus mám 30dni cca. Ale možná to teď budu mít rozhozene z hormonů, uvidíme 🤷♀️
Jooo já mám teď ještě pracovní povinnosti, pak přes víkend cestování 6hodin k rodině na oslavu, na kterou si mi vůbec nechce (protože se mně všichni ptají, kdy bude mimi a já jsem už na tu otázku alergická 😅) a pak od pondělí už prostě jenom klid. Mám nachystané knížky, stažené filmy, budu chodit na procházky s pejskama do lesa, prostě úplný Zen 🤣 To by bylo, aby to neklaplo 🤣
Jinak jsem zvědavá, kdy budu testovat, jestli vydržím těch 14 dní 🙈
@Gedžitka22 píše:
@zlobidlo děkuju, to já tobě samozřejmě takyA kolikadenní embryjko máš?
My 6ti denní, co prošlo i PGD, tak doufám, že to bude silák, ten náš mrňousek
Já popravdě v KET teď ani nedoufala, nakonci června jsem začala s Estrofenem, ale kvůli velkému krvácení jsem musela vysadit a řekli mi, že tenhle měsíc nic. Včera jsem byla na kontrole v mém CAR a primářka hned, že už je vše v pořádku, sliznice je 9,5 mm, jsem těsně před ovulací, tak by byla škoda to nevyužítTakže dneska píchám 1. Ovitrelle.Připravovala ses nějak na KET? Nebo máš i teď po něm nějaký klidový režim, nebo třeba popíjíš nějaké čaje, jíš ananas…? Omlouvám se, za takové otázky, ale chci se u někoho inspirovat a udělat vše pro to, aby to vyšlo
Děkuji moc.Ja taky měla 6 denní. No já už jsem 2 měla ET kde jsem otěhotněla. Prvni jsem čekala dvojčátka a v 5 měsíci potratila kvůli Covidu.Pak jsem nebyla 4KET a nic. V únoru celé od znova.Opet ET já otehotnila a 5 týdnů samovolný potrat 😭.A teď už mám 2 KET.Je to mazec.No čaje nepiju ale jedla jsem před i po Ananas. A ještě po transferu jsme se zastavili v MC Donald's
.Tak uvidíme.
@zlobidlo píše:
Děkuji moc.Ja taky měla 6 denní. No já už jsem 2 měla ET kde jsem otěhotněla. Prvni jsem čekala dvojčátka a v 5 měsíci potratila kvůli Covidu.Pak jsem nebyla 4KET a nic. V únoru celé od znova.Opet ET já otehotnila a 5 týdnů samovolný potrat 😭.A teď už mám 2 KET.Je to mazec.No čaje nepiju ale jedla jsem před i po Ananas. A ještě po transferu jsme se zastavili v MC Donald's.Tak uvidíme.
A tak po každém jsem vždy ležela 3-5 dní a nevyšel. Ted jsem řekla že zkusím jinak. Lezela jsem v den transferu. A teď už se snažím fungovat.Ale opatrně. Tak uvidíme.
@Betisek1 Já mám KET 26.DC, ale je pravda, že se mi tenhle cyklus hodně posunula ovulace, takže já mám ovulaci 20.DC a transfer bude tedy přesně za těch 6 dní. Tohle bych asi neřešila, ti doktoři vědí, co dělají ![]()
Ty řeči o dětech jsou hrozné, to by se mělo zakázat. Nás už se naštěstí neptají. Máme za sebou 3 potraty z přirozeného těhotenství, tak vědí, že je to citlivé téma. Tohle je první IVF.
Přesně, knížky, filmy, Netflix už je taky připravený a snad nebude ani takové vedro ![]()
To vydržíme, alespoň za pokus to stojí, netestovat dřív ![]()
@zlobidlo Moc mě mrzí tak špatné zkušenosti
To by se nemělo dít. Ale teď buď hlavně pozitivní, dobře to dopadne ![]()
Tak Mekáče mi ještě nikdo neradil
ale je fakt, že jejich milkshake nemá chybu.
@Gedžitka22 píše:
@zlobidlo Moc mě mrzí tak špatné zkušenostiTo by se nemělo dít. Ale teď buď hlavně pozitivní, dobře to dopadne
Tak Mekáče mi ještě nikdo neradil
ale je fakt, že jejich milkshake nemá chybu.
Já už zkoušela když jsem byla na ET a vyšel. Tak uvidíme. No snažím se myslet pozitivně. Uvidime.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.