KET duben 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
760
2.5.24 14:28

Jak et tak ted ket s ultrazvukem.
@Zarini pani doktorka Krupkova, delala mi loni hysteroskopii a z embryologie vubec netusim, takova trosku starsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 14:32

@Boo01
No ani nemluv, proto jsem si to podruhé vyžádala. :pocitac: Já mám dělohu zakloněnou dozadu, můj gynekolog mě vždy upozorňuje na preventivce, když dělá utz. Taky ten pokus naslepo nevyšel, ještě s nízkým progesteronem. Tak jsem si „naordinovala“ Prolutex a vyžádala transfer s utz, no mě z toho švihne už. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
547
2.5.24 14:34

@Berunkas jo,je taky v klidu. Kamosce dělala Ket před rokem a bylo to úspěšné 🙂Dej hlavně vědět, jak se to bude u tebe vyvíjet 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
2.5.24 15:14
@Anonymní píše: Více

U mě jakýkoliv zákrok, vč. ET, vždy s UTZ. Moc si neumím představit, že by to dělali naslepo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.5.24 15:18
@ifkah píše: Více
❤️ nesmíme se tím nechat moc užírat. Ale samo se to snadno řekne. Já se taky těším, až Pronatal nebudu navštěvovat. 😀
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
2.5.24 15:19

Osvědčilo se mi, koukat doktorům pod prsty a radši si všechno hlídat sama. Jak se v centru doktoři střídají, tak nemají někdy potřebu nebo čas číst si složku. :nevim: To se pak dozvídám, že to máme zkusit doma. :mrgreen: Jo, bez vejcovodů určitě zaručený úspěch. Nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.5.24 13:20

Ahoj holky, jsem úplně zklamaná :( Byla jsem v pátek u Dr. na kontrole 5 den po OPU (kvůli OHSS), pro což byl samozřejmě vyloučen ET. No k věci … vím ze odpad odplodnenych embryii je velký, nicméně tentokrat mě dr namotivoval, ze výsledek je skvělý a ze v pátek 5 den po OPU je tam 13 kousku, z toho 2 horší kvality, ale ještě jim daji do 6 dne..no zkratka kolem 10-11 embryí měli mrazit, z toho 8 na genetiku.. dnes jdu na kontrolu po týdnu kvůli OHSS opět a ptám se kolik jich tedy bylo finálne zamrazeno, jestli ty dvě do dotahly nebo ne a on ze 4!.. Jako byla jsem úplně v šoku, protože říkal, ze 5 den už je jasno a ze za par hodin se budou bioptovat a mrazit.. to je možné ze za 2/3 hodiny jich odpadne tolik? Mě to přijde tedy dost zvláštní.. co myslíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
3.5.24 13:26

@kamaradka32 Achjo, to je teda zklamani, to me mrzi. Jinak mne se to tedy nikdy nestalo a to mam za sebou 5 IVF. Odpad mezi 5.-6. dnem jsme meli max.1 embryo.

Nemam overeno, ale brzky odpad embryi je pripisovan spatnym spermiim a pozdejsi ke konci kultivace zase spatnym vajickum. U nas byl odpad vzdy na zacatku nejvetsi, prvni 2 dny, a to presne odpovidalo tomu, ze manzel ma hodne spatne vysledky spermiogramu.

Kazdopadne to od nich bylo celkem neprofesionalni namotivovat te na takove mnozstvi, vzdy si preci musi pripoustet i variantu, ze se neco po…i ke konci kultivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
3.5.24 13:28

@kamaradka32 A jeste mi tedy prijde divny, ze s tebou nebyli v kontaktu lidi z laboratore… My si kazdy den volame, abychom prave vedeli, jak jsou embrya na tom a posledni den i kolik se jich mrazi. Takhle to aspon zpracujes doma ten smutek :roll: ne ze pak mas sok na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.24 13:30
@Natao píše: Více

Zajimave. Nam to rekli presne naopak. 8o Do tretiho dne vajicka, pak spermie. A je bohuzel to bezne, u nas take nejvetsi propad paty den… Jinak u velkeho poctu embryii to byva nekdy na ukor kvality a genetiky:(

Ale porad je to krasny vysledek, z tech ctyr embryii se urcite nejake geneticky dobre najde. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.24 13:31

Prvni 3 dny je chyba na straně vajíček, další dny spermie.

• Citovat
  • Upravit
243
3.5.24 13:38

Holky, tak to se omlouvam, to jsem si to asi blbe zafixovala, ale moc to neodpovida nasim vysledkum :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
3.5.24 13:40

@kamaradka32 teda to mě mrzí :( a přijde mi to taky dost divné, u nás mrazili hned pátý den jen ty horší nechali do šestého a z nich to tedy jakž takž zvládlo jen jedno :nevim: ale to co řekli ten pátý den, že je v pořádku to opravdu zamrazili! Nevím tedy jestli nemůže být nějaký odpad kvůli té genetice, s tou zkušenosti nemám, ale asi by mě to zarazilo taky, nezkoušela si se ptát co se stalo, že jich víc jak polovina odpadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.5.24 13:46
@Natao cože, vy si voláte s laboratoři? 8o Tak to je pecka, no rada bych se dozvěděla jak to bylo vlastně, protože ve středu 3 den po OPU jich bylo 13 a doktor mi říkal ze i 5 den 13 a já mu říkám, tak to je super, ze pořad 13 a on ze ano, mě totiž teď tak přijde, ze se na to vykašlal ani nezeptal se v laboratoři a řekl mi pořad to číslo ze stredy :nevim: ještě jsem řešili, ze na genetiku jich muže jít pouze 8, ale ze zbytek nám zamrazi kdyby jich náhodou genetika hodně vyloučila.. :roll:

To je taky věci s tou kvantitou a kvalitou, dnes mi řekl to stejné, ze bylo zbytečne moc vajíček (22), ale proč mi tedy nedal jinou stimulaci když i prvního ivf jsem měla také kolem 20 z toho se snad jen 8 vůbec oplodnilo..
A teď u OPU mi zase říká, vy vždycky reagujete na ty hormony tak nadprůměrně, to je paráda tolik zralych oocytu..tak jako on si úplně protiřečí..a navíc když ví, jak reaguju proč mi nedá menší dávky ať jich mám méně..no poprvé jsem z toho fakt rozčarovaná..

Ono jde o to, ze ještě něco vyloučí genetika a také o to, ze potrebuji více pokusu, protože mi zbabrali minule revizi při ZT a poničili mi dělohu (takže napr minule ivf 3 transfery PGT embryí se ani jedno neimplantovalo ani). Proto i mi konkrétně jde o ten počet také :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.5.24 13:49

@Zubejka to mě taky napadlo, jestli kvůli tomu bioptovani, ale to mi nejde do hlavy aby poničili tolik embryí, to by tam musel být nějaký nepodarek embryolog :pocitac:

Každopádně Tobě moc gratuluji :srdce: jak se citis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí