Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky založila jsem toto nové téma, jestli taky někdo v lednu jde na ket nebo ivf, nebo, iui tak se mužem navzájem podpořit.
A něco o mně já jdu na ket v lednu teď čekám na menstruaci pak začnu brát hormony je to můj 3 ket tak snad do třetice všeho dobrého toho zlého jsem si snad už vybrala
Ahoj, já jdu v lednu možná na IUI. Nejdříve jdu na kontrolu a tam se uvidí zda už nasadíme léčbu a bude se něco dít a nebo až v únoru…
Tak ja bych mela jit koncem ledna na KET. Je to muj prvni KET, v prosinci jsem absolvovala 1.IVF a bohuzel nedopadlo ![]()
Taky se s dovolením přidám - mám nasazenou hormonální léčbu a v lednu jdu na svoje první IVF.ET vychází zatím zhruba kolem 19 ledna + - ![]()
Ahoh holky, mě taky čeká v lednu první IUI. Zkusíme prý maximálně 3, pak by přišlo na řadu IVF. Toho se bojím
A můžu se zeptat, co obnáší KET?
@Marsííí - KET je transfer zamrazenych embryi zbylych z IVF. Ja mam v mrazaku tri. Nemusis znovu stimulovat a na odber. Ale nekomu nezbude na mrazeni nic.
@kačka25 Děkuju ![]()
@Maja25 Taky jsem přemýšlela, že bych IUI rovnou odmítla a chtěla IVF, ale docela se toho bojím. Bude to až úplně poslední možnost.
Ale řeknu Vám holky, jsem z toho už zoufalá. Tenhle měsíc už jsem si myslela, že konečně jo a dnes mrcha dorazila s týdenním zpožděním. ![]()
Ještě se Vás zeptám, IUI máte za sebou všechny? Úspěšnost je tam asi nic moc, že.. ![]()
@Maja25 Jojo, na sperimo byl už dvakrát, poprvé v říjnu na doporučení mého gyneklologa a teď v prosinci přímo v CARu. Vše dopadlo dobře, dokonce má prý nadměrné množství
Na laparce jsem nebyla, má doktorka mi řekla, že mám PCO jak vyšité a v CARu mi řekli, že ne, že tam náznak je, ale vyloženě syndrom PCO to není, jen mi prostě nedozrávají vajíčka. Proto doufám, že mi teď i zabere Clostilbegyt. První měsíc jsem brala jen jeden denně a dozrály dvě, ale pozdě. TeĎ budu brát dva, tak snad se umoudří
Taky bych radši rovnou na IVF, kde je šance vyšší, ale sami mi v CARu řekli, že raději začneme něčím méně invazivním… Máš pravdu, je to všechno o čekání. A v mém případě i o nechopné doktorce, která měla stále na všechno dost času. Kdybych šla rovnou jinam, možná už se to mohlo řešit dávno..
@Marsííí My se snažíme skoro sedm let…jinak já na IUI nemám, páč jsem nereagovala na léky, takže jsme šli rovnou na IVFko
@Irinka0210 Nezlob se, já tu fňukám kvůli jednomu roku… Kolikrát už jsi na IVF byla, jestli se můžu zeptat?
@Maja25 Jo, to je přesně ono. Přitom ona spolupracuje s pražským Pronatalem (jsem z Českých Budějovic )a je fakt vychvalovaná, ale podle mě se mnou nechtěla zabývat. To jsou prostě odborníci na svém místě
A ohledně toho spermio nevěš hlavu. Nám sami řekli, že jeden měsíc může být katastrofický a za pár měsíců zase výborný. Ovlivňuje je spousta faktorů ![]()
A můžu se zeptat, Ty už nějaký IVF za sebou máš?