Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
..je mi 19 a s přítelem jsme se rozhodly že si pořídíme miminko..Před necelým měsícem jsem vysadila HA..Co se týče bydlení s miminkem a financema nevidím jediný problém, i kdybych měla otěhotnět dnes tak bych si stihla dodělat i školu, sice s mimčem v bříšku ale zvládla bych to
..Chtěla bych se zeptat ještě ostatních náctilých maminek jaké to bylo..popř. jestli se sem připojí taky nějaké náctileté snažilky
![]()
Já ti fakt moc držím palce, ale musím upozornit na to, že v dnešní době se na mladé maminky lidé dost koukají skrz prsty…mě je 20,mám pár dní do porodu a těch řečí o tom, že jsem blázen, těch nechápavých pohledů jsem si za celých 9měsíců užila ažaž…a to musím podotknout, že mám dostudováno, máme svůj byt dostatečně velký i pro mimi, přítel slušně vydělává a vůbec jsme absolutně samostatní..nestalo se mi, že bychom si museli půjčovat od rodičů a stejně to těm babkám a někdy bohužel i sestrám na gyndě nevysvětlíš!! takže za mě fakt hodně štěstí a pevné nervy…btw: sestře je 19 a má termín porodu stejný jako já ![]()
Holky, mě je 18 a snažíme se od 17 ti, lítáme i po CARech.. Přítel má špatné spermio a jen párkrát jsem se setkala s jednáním jak popisuje MLD20. Hodně štěstí!
@Bibušenka píše:
Holky, mě je 18 a snažíme se od 17 ti, lítáme i po CARech.. Přítel má špatné spermio a jen párkrát jsem se setkala s jednáním jak popisuje MLD20. Hodně štěstí!
Bibušenko a to tě tak brzo poslali do Caru? Taky se tam chystám právě spíše se pro něj rozhoduji
My jsme se poslali sami
a prý jen dobře, že tak brzo.
Přítel se teď bude léčit na urologii a do caru chodíme celkem pravidelně na kontrolní spg atd ![]()
@Mejminka Držim palce at to vyjde mě je 19 a mam ročního kloučka. Nechápavého jednání jsem zažila víc jak dost, jak ze strany přátel, rodiny, doktoru. Zase v tom, že to chcete tak je jednodušeji pošleš do háje
@Mejminka Centrum reprodukované medicíny, pokud neotěhotníš dýl jak rok, taky tam zavítáte ![]()
@Egonek neplánovaně? Užívej, mamino ![]()
@beručka píše:
Mě je 21 a o miminko se snažim už pár let ale boužel štěstí nepřeje! Držím tobě palce at se ti brzko zadaří -zkušenosti (slova tipu jako neblázni si eště mladá slýchám pořád ) ale myslím si onich svoje. Mám také byt práci takže vtom sem zajištěná…
mě je 27. svoje první dítě jsem porodila těsně po 26 narozeninách a manželovi bylo 28 a ty kecy posloucháme stejně. že jsme ještě mladý že jsme si nic neužili ![]()
kdybych měla toho pravého partnera tak bych měla mimi taky klidně dřív. ve 20 jsem byla schopná ponocovat celou noc a ráno mi prakticky nic nebylo. v těch 26 už je to přece jen horší. takže pokud máte pro mimčo všechny podmínky tak směle do toho. já vám moc fandím ![]()
@Bibušenka Neplánovaně,ale štastně kolem sebe mame 30 letité pary, které podle mě než dostanou rozum a budou mít pocit, že jsou dost zabezpečené třeba zjistí, že nemužou otěhotnět nebo už vůbec bude pozdě. A stokrát je lepší mít dítě v mém věku než pak ty nervy, když člověk nemuže otěhotnět
@Egonek otěhotnění není jen o věku. znám ženský co ve 40 otěhotněly „na první šťouch“ a naopak znám holky co obíhají CARy ve 20… spíš si myslím že u dřívějšího těhotenství je na to matka fyzicky lépe, ale to je spíš kus od kusu ![]()
@paola white To jo ale když se člověk začne snažit v 35 v 36 začnou obíhat cary neni moc času. Kor pokud chtějí 2 děti. A myslim, že hodně zaleží a psychice pokud člověk nechce otěhotnět má daleko větší šanci než poud chce. Větou A stokrát je lepší mít dítě v mém věku než pak ty nervy, když člověk nemuže otěhotnět jsem myslela, že mě řikají, že jsem si zkazila život. Daleko větší neštestí je nemít žádný dítě
Nevím, ale já otěhotněla poprvé v 19 a žádné divné pohledy či jednání, nyní mi je 23 a k synovi nám přibyla v září dcera. mě tedy nepřijde divné potkávat mladé rodiče, mě zas přijdou divný ty starý
naše babičky se občas stydí, že jsou,,babičkami,, protože kolikrát potkáme maminku co vypadá hůř jak naše babičky
no aby ne, když jsem mamku udělala babičkou v 39 letech ![]()
Držím palce ať se vám to co nejdříve podaří
![]()
Mě je 18 a za měsíc rodím, už se nemůžu naší holčičky dočkat!
Já se zatím nesetkala s těma babskejma řečma, ale věřím, že se tomu nevyhnu.. nojo, „závist“ je všude
. Být maminkou není vůbec o věku, ale o tom jak ty se na to cítíš. Když jsem přišla ke svému Dr. že jsem,,asi" těhotná, a potvrdilo se to, vůbec na mě nekoukal divně
spíš začal drbat ty ženské co si jdou do 35 za kariérou, na děti nespěchají, a pak se diví že je mít nemůžou! ![]()
Já taky otěhotněla v 19 a malý se narodil když mi bylo 20let taky ostatní nechápali hlavně mí vrstevníci ale my jsme miminko chtěli a za 4m bude druhé, přeji ať je vše jak má být ![]()