Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Donýsek Zatim nejasam… byla jsem u jine dr. a ta, u niz jsem byla minule, me chce jeste videt… Mam tam cystu na te strane, kde by mel byt dom. folikul, tak aby se nespletli a nenaplanovali to spatne… takze se uvidi… jedu tam jeste dnes… abych se nenudila a nebyla prilis v klidu, takze se uvidi, jestli ten ket nakonec bude nebo ne… Je to ale hezke, ze se dr. tak stara, to zase vsechna cest!
Ahojky holky, mohla bych se přidat k Vám??? KET jsem podstoupila 25.1.2014 a teď už jen čekám. Chtěla jsem se zeptat kolikátý den cyklu jste byly na KETu???
Držím všem palce na krev @Líba1234 to je strašně strašně brzo, neznamená to vůbec nic @damasusan tak to je dobrá zpráva ![]()
@Quinka na dni cyklu absolutně nezáleží, u přirozeného je to odpovídající den po ovulaci (každá ovuluje jinak, někdo 12DC, jiná 25DC, na tom nesejde), u řízeného se na dny cyklu vůbec nehraje, tam se to odpočítává ode dne, kdy se dr. rozhodne, že je sliznice dostatečně kvalitní a podá gestageny - má na to až 40dní.
Wobludka: No jsem ze všeho trochu nervozní v listopadu jsem podstoupila 1.pokus IVF a hned po 7 dnech jsem začala špinit a pak krvácet, z krve mi oznámili že jsem těhule a 5 dnů nato mi v nemocnici řekli že jsem těhotná vůbec nebyla. Dnes jsem 9den po KETu, pobolívá mě podbříšek a modlím se…
@Quinka tak klidná nejsme asi žádná
ale z dnů cyklu si hlavu dělat nemusíš
to co popisuješ se stává běžně, navíc ty hodnoty hcg z krve jsou tak malé, že nelze s určitostí říct, zda se jedná o těhotenství, které se po několika hodinách až dnech přestalo vyvíjet, nebo zda ta hodnota vznikla čistě biochemicky. Prostě to nevyšlo, to tu známe všechny. Mě bolí kde co, jiným holkám zase není vůbec nic - dobrá rada je nezkoumat se. Protože na sobě beztak nic kloudného nevyzkoumáš
Zabav se a věř, udělala jsi, co se dalo, teď se musí zase chvilku snažit to mrně ![]()
@wobludka JJ vím že máš pravdu a tak se tak i chovám. Snažím se ničeho nevšímat a brát to tak jak to je. Po prvním pokusu jsem se sledovala úplně, ale teď se snažím jen odpočívat a nesledovat se. Test si mám dělat až v sobotu a dřív ho dělat nebudu. Kdybych nemusela ani bych netestovala a nechala to je na Dr… ![]()
@Quinka
no já bych nejradši netestovala nikdy, bohužel to nejde no ![]()
@wobludka Přesně tak. A ty jsi byla kdy na KETu???Jestli se smím zeptat…
@Quinka nene, z 1.IVF z ET mám chlapečka, druhý přirozeně porod/potrat 19tt, KET negativní, v srpnu 2.IVF bez ET kvůli OHSS, teď konečně transfer - už jsem tady inventář
ale nestěžuju si ![]()
@wobludka Tak to klobouk dolů opravdu. No my jinou cestou nemůžeme než umělým oploněním, takže to jak všichni radí že na to nesmíš myslet že to příjde samo u nás neplatí.
@Quinka Mě taky bolí břicho, začalo druhý den po transferu a tak střídavě bolí doteď (čtvrtý den po transferu). Ale byl to už můj devátý transfer, z toho mám jedno dítě a 8 x nic (teda jo, jednou mimoděložní a jednou zamklé, ale to zahrnuji do nic) a vím, že ani bolest břicha, ani absolutní klid v břichu emusí nic znamenat. Prošla jsem si vším a skóre výše
.
@damasusan Budu držet palce, to čekání je příšerné.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.