Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Donýsek No jasne! Jsi silna a to je dobre! Protoze jedine silni preziji
@vbera Mozna ze bys me tam pridala? Zatim nemam termin dalsiho KET, ale doufam, ze by mohl byt pristi tyden… Dnesni kontrola dopadla relativne dobre, i kdyz zatim KET naplanovany neni. Sliznice je vcelku ok (7 mm), jen foliky jsou zatim moc male, takze dalsi UTZ v pondeli a uvidi se. Nic by ale nemelo branit tomu, aby se KET konal, jen se musi pockat, az foliky narostou, aby mi dali Pregnyl. Dnes jsem konecne pochopila jeho smysl u prirozeneho cyklu… Zajisti prasknuti folikulu, ktery netreba, ale treba je jeho zluteho teliska, ktere musi byt jeste pred KET… Snad jsem to pochopila spravne a nesirim tu bludy… Ja mam u vajecniku ovarialni cystu velikosti foliku, tak jestli nebyl minule omylem povazovan za nej… protoze sedi velikost i strana, kde mi to minule dr. rikala… Tak kdovi, mozna to byl duvod meho neuspechu, kdyz enbryo bylo vystavni…
@damasusan to je super
. Takže neřízený KET
? Když jsou folíky moc malé, tak pregnyl nefunguje, nebo tam není to žluté tělísko?
Resila jste nektera, co mate zmrazena prvojadra, dilema, zda transferovat hned po rozmrazeni nebo jit do PK? Zvazuji, hda by to zvysilo sance… Na jednu stranu se transferuje prosperujici embryo, ktere se nezastavi ve vyvoji, na druhou stranu by mu preci v deloze melo byt lip, ne? Co myslite? Kdyz mi dr, rikala, jak bych si kazdy den volala, jak se vyviji… nevim, zda na to mam nervy… chci zvysit sve sance, ale ne za kazdou cenu… musim tem nasim zmrzlinkam verit, ze to zvladnou… Tim, ze jich nemame moc, myslim, ze asi nema smysl je nechat soutezit… Nebo se pletu? A mela bych treba nechat 2 na PK a transferovat jedno z nich, ktere to zvladne absolvovat?
@Tonyax Pochopila jsem to tak, ze musi foliky narust a prasknout a pak je zlute telisko… pregnyl jen podpori nacasovani, aby praskly vcas a podava se az kdyz maji vice nez 18 mm (nevim presne kolik)… coz u mne dnes nebylo…
@Tonyax jj nerizeny KET, zase jako minule, stejne… az budou narostle, pregnyl, den po tom utrogestan a par dni na to ket… si tak rikam, ze proste mohla byt u mne ta cysta povazovana za folik, dali jsme pregnyl, ale jestli to byla cysta a ne folik, telisko se nevyrobilo, a tak ani ket nemel sanci… skoro mi to tak prijde… Tak snad ten folik doroste
@damasusan píše:
Resila jste nektera, co mate zmrazena prvojadra, dilema, zda transferovat hned po rozmrazeni nebo jit do PK? Zvazuji, hda by to zvysilo sance… Na jednu stranu se transferuje prosperujici embryo, ktere se nezastavi ve vyvoji, na druhou stranu by mu preci v deloze melo byt lip, ne? Co myslite? Kdyz mi dr, rikala, jak bych si kazdy den volala, jak se vyviji… nevim, zda na to mam nervy… chci zvysit sve sance, ale ne za kazdou cenu… musim tem nasim zmrzlinkam verit, ze to zvladnou… Tim, ze jich nemame moc, myslim, ze asi nema smysl je nechat soutezit… Nebo se pletu? A mela bych treba nechat 2 na PK a transferovat jedno z nich, ktere to zvladne absolvovat?
jinak tohle jsem neřešila. Máme všechny frostíky po prodloužené kultivaci ![]()
v tomhle bych asi dala na doktorku, co by mi doporučila..
@Tonyax Tak ona mi rekla, ze to mozne je, ale ze je to balancovani na hrane… Kazde ma sve pro a proti, rozhodnout se musim sama… Kdyby slo o prachy, doporuji PK… Jednoznacne mi to nerekli… spis ten dotaz byla moje iniciativa… Ale ja nemam nervy na to tam kazdy den volat, jak na tom jsou… Navic kdyby to nahodou zvladly obe, to druhe by prislo vnivec, nechci transferovat dve…
@damasusan čoveče to netuším jestli je to žluté tělísko nutné, pokud se bere utrogestan, tak by asi ani nemuselo
o tom kdy embrya transferovat se CAR běžně dohadují, takže to tu určitě nerozsekneme, jedni tvrdí, že PK je dobrá jen k selekci, že embryu je líp v děloze, druzí oponují, že prvojádro nemá v děloze co dělat (přirozeně je ve vejcovodu).
@wobludka No nevim, pochopila jsem to tak… utrogestan je mozna jen pro sichr a podporu? Na druhou stranu, kdyz neni ovu, neni ani zlute telisko, tak to musi jit i bez nej… No to je fuk, nezbyva nam, nez verit a zkouset to stale dokola…
@wobludka Jinak ja mela 10bunecne, to ma byt prirozene taky jeste ve vejcovodu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.