Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ii-ivuska
si mi nasadila brouka
. Já piju čaj z čerstvého zázvoru (ale víc jak ty 4 gramy by to být denně nemělo)
@ii-ivuska píše:
Tak to je ještě opravdu brzy na závěry…HCG se začíná tvořit nejdříve od 10 dne…takže citlivý test až tak 13-14 den možná slabý duch…
Myslíš, že když testnu v neděli (13. den), že by tam mohlo něco být?
Tak jsem tam volala a zatím neví, mám z toho nervy v kýblu. Prý z nich nějak před tou vitrifikací vysajou vodu a ty blastocysty se scvrknou a po rozmražení zase musí tu vodu nějak nasát. A že když se na ně dívala, tak byly pořád scrvrklé a vypadaly tak, jak před zamražením, žádný posun. Říkala, že jim to trvá tak dvě hodiny než to jde poznat a že je rozmrazila před hodinou (nebo že se dívala před hodinou, teď nevím). Každopádně pokud je rozmrazila před hodinou a věděla, že to trvá dvě hodiny, tak to fakt nechápu
, proč je nerozmrazila dřív, když věděla, že budu volat.
Ach jo, mi nikdy nemůže jít nic hladce. ![]()
@vbera píše:
Myslíš, že když testnu v neděli (13. den), že by tam mohlo něco být?
13.den už by to tam mělo být stoprocentně ![]()
@vbera to asi ano.
Já minule nevydržela a testovala od 10 dne a když bylo 13 den sněhobílo, tak už jsem ani nečekala na zázrak…taky se nekonal, ale už jsem se s tím srovnala dříve než jsem šla na krev.
@Líba1234 Úplně nerozumím proč takhle pacientky stresují. Podle mě to je naprosto zbytečné. Já si měla akorát volat, že můžu přijít na KET (měla jsem plánovaný na přesné datum) a v neděli mi akorát potvrdili, že je vše ok a mohu dorazit. Ani jsem nevěděla kdy je rozmrazují. Připlatili jsme si tu lepší metodu zmrazení, takže jsem byla i klidná, že po rozmrazení bude vše ok, protože úspěšnost rozmrazení je asi 94%.
Tohle kolem toho, jak to sleduji je akorát stresovaní a to máme být v klidu a vyrovnané… ![]()
@ii-ivuska @Líba1234 my teda možnost volby metody neměli, ale když jsem volala abych se objednala, jen se mě ptala kolik jich chci rozmrazit a druhý den jsem dorazila ovnou na KET. Vůbec nevím, kdy je rozmrazovali.. ![]()
Ahoj holky.. tak jsem to nevydržela a testla dneska (9den).
A bohužel jenom /… snad to je jen brzy a později tam budou dvě čárky ![]()
@Tonyax Musím říct, že na Unice vše konzultují a zvažují všechna pro a proti. Oni tu lepší metodu všude ještě nemají, je poměrně nová a jelikož nám zbyly jen 3 embrya, raději jsme zvolili tuto ať máme jistotu, že o nějaké nepřijdeme. Rozhodovali jsme se i kolik a v jakém stádiu spolu zmrazíme a kolik rozmrazíme…co bude obnášet když dvě a nebo jedno. V tomto jsou fakt skvělí, někdy si připadám, že to vysvětlují jako v mateřské školce. Sama jsem zdravotník a s lepším přístupem jsem se asi nesetkala.
@Tonyax Tak to je dobrá zpráva. Jsem koukala, že máš testovat den po mě…
To jsem zvědavá jestli to vydržíme… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.