Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já měla taky jenom jedno vajíčko a to teď spinká vedle v postýlce:-)
POkud vím tak pokud nedojde k transferu, tak se to nepočítá jako pokus IVF. Byly nějaké změny, ale kamarádka před 5ti lety měla stimulaci, OPU a pak ale nebylo žádné embryo na zavedení a ten pokus se jí do těch třech tenkrát hrazených nepočítal.. Na to byl tenkrát jeden hrazený navíc když se nedošlo k ET. Zavolej si na pojišťovnu, tam ti to poví nejlíp. Doktorovi důvěřuj, ale prověřuj..nezapomeň, že je to taky velmi dobrý byznis a dobře placený a on potřebuje vydělávat..
http://www.cpzp.cz/pobocky/
@Bananas to je nádherný
@lekarnicka28 když já nevím, co mám dělat. Nejraději bych to stopla, ale pokud on říkal, že to nejde, tak se mi to nezdá, že by lhal. Však si říkám, že i ty pojišťovně by se to vyplatilo, taky jim musí proplácet narkozu, 3 denní kultivaci atd. Takhle bysme to mohli zastavit a dát potom lepší dávkování.
Zavolej si na tu pojišťovnu, oni ti to přesně poví, jestli to jde a já si fakt myslím, že když nedojde k OPU ani k transferu, že si tím pokus nevyčerpáš. zavolej si tam, budeš vědět na čem jsi a podle toho se rozhodneš nebo to ještě doprobereš s lékařem.
..nevíš co dělat, tak tímhle začni, tel. na informační centrum 810 800 000, provozní doba 7-17 hod. ![]()
@lekarnicka28 píše: ..nevíš co dělat, tak tímhle začni, tel. na informační centrum 810 800 000, provozní doba 7-17 hod.
už jsem tam volala a dali mi číslo na revizáka a ten už tam nebyl, tak zítra.
Teď mě ale hlodá zase to, co napsala @Bananas, jenže já na tom psychicky nejsou moc dobře a nevěřím už tomu, že by to mohlo vyjít. Jsem strašně zklamaná.
Hele a proč bys stopla, mězitím se měnil celý systém úhrady IVF, jsou 4 placené pokusy ne tři, stejně by ti zavedli jen jedno embryo, stimulace je na tom všem nejhorší, máš ji za sebou, proč tomu nedáš šanci?
@Anonymní píše:
@Bananas to je nádherný@lekarnicka28 když já nevím, co mám dělat. Nejraději bych to stopla, ale pokud on říkal, že to nejde, tak se mi to nezdá, že by lhal. Však si říkám, že i ty pojišťovně by se to vyplatilo, taky jim musí proplácet narkozu, 3 denní kultivaci atd. Takhle bysme to mohli zastavit a dát potom lepší dávkování.
@terinka4444 protože jsem tomu už přestala věřit. Nevěřím, že by to mohlo vyjít a psychika je taky na bodu mrazu. Prostě jsem od toho čekala víc a jsem zklamaná.
Já to chápu, že jsi zklamaná, věř mi, ale trochu se vzchop, házením flinty do žita nic nezměníš, všechno je to boj a ty musíš být silná, nemůže tě položit první zádrhel, to bys daleko nedošla, IVF je jeden velký stres a ty to vzdáváš v úplném začátku. Já neznám přesné znění nové úpravy, ale nevěřím, že by ti doktor lhal, přidali pokus, upravili to celé, takže není směrodatné, jak to bylo za nás před třemi pěti lety.
Zbývá ti jen bojovat, nic jiného. Stoupní si před zrcadlo, není to můj nápad, naučil mě to jeden hodný čaroděj, dáky kterému máme tu mladší, mysli si, že jsem magor, i já si někdy myslím, že asi jo, ale IVF nevyšla, a otěhotnění u mne fyzioligicky nešlo, nemám pravý vaječník a levý vejcovod, přesto jsem do měsíce od návštěvy toho pána byla přirozeně po pěti letech těhotná, doktor dodnes nevěří, takže jeho rada, je to v hlavě, všechno je to v hlavě a ty jí musíš přesvědšit, stoupnout si před zrcadlo, koukat sama sobě do očí a nahlas si opakovat, co chceš, ze začátku je to trapné, asi to ani nedáš, trénuj, za dva dny už si to budeš křičet do očí : Zvládnu ro, jsem statečná, nejsem zklamaná, jsem připravená maličké přijmout, vajíčko dozraje, oplodní se, uchytí se… a všechno co tě napdne, uklidníš se, funguje to, jen se nebát, být sama před sebou za blázna, stoupnout si před zrcadlo a přesvědčit svou hlavu. Taky mi řekl, že musím tělo připravit a myslet pozitivně na miminko, že žádné mimino doprovolbně nepůjde do depresivního břicha. Zkus to, nic to nestojí.
Jestli chces trochu utesit, v zivote jsem nebyla tak nas.ana jako pri svem poslednim IVF, doktori slibovali hory doly, no a nakonec skutek utek, transfer jedineho embrya probihal katastrofalne, neverila jsem tomu ani za mak, no urcite mnohem, mnohem min, nez pri predchozich trech pokusech, veskere tehotenske priznaky vymizely a test jsem si delala jen s pocitem - tak at to mam za sebou a vecer muzu jit s cistym svedomim tancovat a dat si lahev vina na zahnani vzteku. Ona je vira, optimismus a duvera a kdovico krasna vec, ale uprimne, tomu telo je to uplne jedno
Sorry, holcicko moje, ze jsem ti tehdy tak strasne moc neverila ![]()
@terinka4444 já jsem byla strašně pozitivní, těšila jsem se na každou jehlu, že mě přivadi k miminku, ale bohužel každá další návštěva doktora mě dostala. Já to zkusím s tím zrcadlem.
@ugluk já vím, tohle jsem už od tebe někdy četla. Tak třeba se stane vánoční zázrak i u nás.
@Anonymní píše:
@Bananas to je nádherný@lekarnicka28 když já nevím, co mám dělat. Nejraději bych to stopla, ale pokud on říkal, že to nejde, tak se mi to nezdá, že by lhal. Však si říkám, že i ty pojišťovně by se to vyplatilo, taky jim musí proplácet narkozu, 3 denní kultivaci atd. Takhle bysme to mohli zastavit a dát potom lepší dávkování.
Jak to dopadlo?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj, jsem po první stimulaci na IVF, dorostl mi bohužel jen jeden folikul. Doktor normálně počítá z OPU. Má takový ty řeči, že první IVF je zkušební, že mě nemůže dát koňské dávky atd. Já ho chápu, ale jsem hrozně zklamaná. Tvrdí mi, že už to nejde zastavit, že si to pojišťovna stejně bude počítat jako pokus. Ale mě to pořád vrtá hlavou. Myslíte, že to jde? Nedošlo by ani k narkóze. Nemá někdo zkušenosti s tímhle. Od ČPZP chci odjít, ale teď to bohužel nejde a jsem tam.