Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ty kalorický tabulky máš špatně nastavený a jíš úplně tragicky málo.
@JancaS84 no a muzu poprosit o rady jak je nastavit a tak? No vic nez tech 1200 kalorii prijmout nechci, ten pohyb je fakt minimalni:(
1200 kcal nebude ani tvůj bazální metabolismus.. a tohle je cesta do pekel. Zvlášť, jestli se hýbeš. Buď takhle neshodíš vůbec a nebo na chvilku a pak to krááásně s jojo efektem nabereš. Spočítej si to normálně, na kalkulačce třeba tady https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka - v pokročilé verzi si rozklikni nutrienty a uprav si poměry jestli chceš držet low carb. Zadej si % kolik chceš přijmout B, T, S a ono se to upraví. Ale i tak nejez pod bazál, ten potřebuješ přijmout jen kdybys byla ležák.
Ty tvoje „odhady“ jsou taky na nic, dojdi si na InBody, kde ti za chvilku změří tuk v těle a zadáš to tam přesně. Jinak jestli se sebou chceš něco dělat, musíš dlouhodobě měnit životní styl a ne že do léta honem 10 kg.. je to nesmysl. 10 kg jsi taky nenabrala za měsíc a teď to chceš za měsíc shodit? ![]()
@Anonymní píše: Více
1200 je málo. Měla by jsi mít aspoň 1500. Nastav si tam paušální aktivitu lehce aktivní. Na nějaký keto se vykašli.
Podívej se na Facebook Hubneme a jíme zdravě s kalorickymi tabulkami, je tam spousta rad na nastavení, sestavení jídelníčku atd.
@mesicnikamen no…. od konce brezna 8 kilo mi teda prijde dost a rychle
dekuju moc za rady, jdu na to
Tak to můžeš zadržovat vodu, když jsi nasadila antikoncepci nebo v tom může být jiný zdravotní problém. Stejně tohle „rychlé“ hubnutí s minimum kaloriemi není pro tělo nic dobrého, bude z toho akorát zmatené a můžeš přibírat i tak.
neměly by být u té ketodiety ze začátku jen ty nápoje?
sestra to takto měla a první myslím týden dva jela na těch nápojích a pak začala podle tabulek přidávat jídla…
Za mě je efektivnější začít jíst zdravěji ale přiměřeně tomu, kolik tělo potřebuje a začít se víc hýbat. Ale to nezhubneš tak rychle, ale za to efektivněji a dlouhodoběji…
@Keyllah nejedu takove ty komercni ketodiet apod., spis keto-stravovani normalniho jidla s velmi nizkym podilem sacharidu
Pardon, vysadila jsem chtěla napsat (já jí taky vysadila v březnu) a nahoře jsem měla tak 2 kg, teď zase dobré, ale počítala jsem s tím, že to jsou prostě hormonální změny a tělo se s tím musí vyrovnat. Nebláznila bych s tak drastickýma dietama, to nikdy neskončí dobře. Tělo je teď v šoku ze ztráty hormonů a ještě mu zkrouhneš takhle příjem.. no nevím. Popřemýšlej o tom, ale fakt si zajdi na InBody jako já a nastav si tabulky nějak udržitelně, rozhodně ne pod bazál ![]()
hele zvaž toto stravování ještě.. já jela low carb.. jako joo zhubla jsem, ale ideální to není… dokážeš se takto stravovat už navždy? Já pak začala jíst normálně a vše nahoru a ještě i s bonusem. JE to strašně omezující! nastav si správně kalorické tabulky a jez prostě normálně… od všeho trochu. Tělo potřebuje i sacharidy. Mi třeba vyhovuje mírně snížit sacahridy a lehce navýšit tuky… ale už nee nic striktního: Zatím mám dole asi 6,5kg za necelé dva měsíce.
Nejdůležitější je pochopit to, že zdravy životní styl není na 3 měsíce a pak šup zpátky do starých kolejí. Pokud si štíhlost chceme udržet, musíme se stravovat neustále tak, aby to prospívalo našemu zdraví. Bohužel spousta žen si myslí, že to znamená vysadit sacharidy, jist jenom kure na vodě a k tomu brokolici.
Doporucuji kanál: Aleš Lamka, pana Havlíčka nebo podcasty Lukáše Roubíka. Krásně vše vysvětlí. Já mám příjem na hubnutí 1800 - 2000 kcal. 1200 je pro dvouleté dítě a dlouhodobě neudrzitelne. Další problém je, že si každý mysli, ze to bude za 2 měsíce vše dole. Je to běh na dlouho trať. Ne nadarmo se říká, jak dlouho to nabíras, tak dlouho to budeš shazovat. Hlavně nejhorší je jít pro radu sem. Běžte nejlépe za odborníkem.
Ahoj! Jdu si sem zoufale pro radu.
Nejakou dobu jsem ted byla na dietni strave (jidelnicek od fitness poradkyne), kde jsem mela vse od ni napsane a vypocitane a nezhubla jsem nic, spis naopak. Proto jsem se rozhodla dat se na keto-stravu. Udelala jsem si vypocet na paleo kalkulacce na internetu (bohuzel jsem nevedela miry boku a bricha, takze jsem tam dala 0, tak snad to nema nejaky vazny dopad na ten konecny vysledek) a vybrala si rizikovejsi hubnuti, potrebuji proste shodit do leta. Nekolik let se moje vaha drzela na 59-61kg (ikdyz jsem jedla hodne, malo, cvicila jsem nebo necvicila, nejedla ze stresu vubec, proste stridave obdobi za tech cca 8 let, tak vaha stale stejna) a nyni jsem zacala od brezna raketove pribirat snad kazdy den a nyni jsem na 68kg a je to strasne videt. Nic neoblecu, vse jsem nabrala do bricha a do boku (nahore nic) a vypadam na MOJE POMERY proste strasne. Nejhorsi je, ze se ta vaha stale nezastavuje, jeste min. tyden jsem byla na 66.5kg. Do toho se mi objevila celulitida, kterou jsem taky nikdy nemela, mam obrovske bricho jak tehotna. U doktora jsem byla a nic se nezjistilo. Jedina zmena, ktera u me nastala bylo vysazeni HA na zacatku unora, coz bude asi kamen urazu. Pritel rika vek, ale ze bych ve 26 behem par mesicu najednou takhle radikalne “dospela”? Samozrejme je to mozne.
Na mne je bohuzel kazde kilo velmi videt, mam 168 cm a dnes tedy 68kg, procento tuku odhaduji 30-35% podle navodu na internetu. Vek 26 let. Velikost nahore M, dole uz bohuzel L. Chci zpatky alespon na svoji puvodni vahu, idealne vsak na 56-58kg cca. V te dobe jsem mela velikost S, nikde nic nepretekalo, postava vypadala velmi pekne a byla jsem proste spokojena a citila se skvele. To jen pro vysvetleni, kdyby mi nekdo psal, ze moje vysnena vaha je malo.
Zadala jsem si tedy kalkulackou vypocitane hodnoty do kalorickych tabulek. Jenze ikdyz zkousim ruzne kombinace jidla (za 2 dny snad nekolik desitek kombinaci, mozna stovek), nikdy mi to nevychazi. Budto mam velmi nizky kaloricky prijem, nebo velmi vysoke bilkoviny a nizke tuky, nebo vysoke sacharidy a tak stale dokola. 2 dny se nemuzu dobrat ani jednodenniho spravneho jidelnicku. Neumim asi ty potraviny kombinovat, nebo nevim, kde je chyba… idealne bych chtela jist 4× denne, snidane, obed, odpoledni svacina a vecere (tak mi to vychazi nejlepe, protoze pomerne pozde vstavam a kvuli praci). Mam sedave zamestnani, ale chci pridat i cviceni (jumping na fitness trampoline a posilovani s vlastni vahou doma). Mam v planu si jidelnicek planovat dopredu.
Budu moc rada za vsechny rady, poznatky, zkusenosti! Dekuju 🫶🏼