Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše:
@hani28 jaké nádobi? Nádobí je jedině na kavárně a na to mají myčku.
No ne nadobi jako talire, ale ruzne kuchunske nacini. Mezi snidani a obedem se musely rucne umyt vsechny ty tacky (na kterych je maso, vajicka, housky apod) a obracecky a vsecko kuchynske nacini. Taky ty grily a filtry se musi myt.. A pak tam meli pracku a museli jsme prat ty hadriky na myti stolu, linky atd. Vytirat podlahu v kuchyni atd. Spousta uklizeni a myti a cisteni, neni to jen o priprave jidla a pokladne.
@hani28 píše:
No ne nadobi jako talire, ale ruzne kuchunske nacini. Mezi snidani a obedem se musely rucne umyt vsechny ty tacky (na kterych je maso, vajicka, housky apod) a obracecky a vsecko kuchynske nacini. Taky ty grily a filtry se musi myt.. A pak tam meli pracku a museli jsme prat ty hadriky na myti stolu, linky atd. Vytirat podlahu v kuchyni atd. Spousta uklizeni a myti a cisteni, neni to jen o priprave jidla a pokladne.
tak teď už se většina strká do myčky. Podlaha se meje ráno, dělá to ten, co má otvíračku nebo zavíračku (večer), takže jeden člověk. Ano, pračka tam je, ale to snad není takový problém ji zapnout, je k tomu i sušička
. A otřít grily atd snad není hlavní náplň pracovníka mekáče ![]()
@vokishka píše:
tak teď už se většina strká do myčky. Podlaha se meje ráno, dělá to ten, co má otvíračku nebo zavíračku (večer), takže jeden člověk. Ano, pračka tam je, ale to snad není takový problém ji zapnout, je k tomu i sušička. A otřít grily atd snad není hlavní náplň pracovníka mekáče
Nerekla jsem, ze zapnout pracku je tezka prace, ale ze je to soucasti prace. Jinak teda asi jsou tady v Anglii narocnejsi, protoze tu podlahu jsme museli myt nekolikrat denne, nejen pri otviracce a zaviracce. Ale tak co 3h. A na grily taky byli prisni, 2× denne odmontovat ty filtry nad grily a umyt je, a gril samotny samozrejme porad, mezi kazdou varkou masa… Ale jinak je to stejne, jak tu padlo, taky nas posilali domu kdyz nebylo moc zakazniku (coz pro studenta je asi spise nevyhoda).
@hani28 to odpojili grily a lidi čekali, než je zase zapnou? když vytíráš podlahu za provozu, tak všichni musí přeskakovat hadr? Divný systém. Posílání domů není moc časté, alespoň u dcery. Naopak dost často zůstává déle, protože nejsou lidi.
@vokishka píše:
@hani28 to odpojili grily a lidi čekali, než je zase zapnou? když vytíráš podlahu za provozu, tak všichni musí přeskakovat hadr? Divný systém. Posílání domů není moc časté, alespoň u dcery. Naopak dost často zůstává déle, protože nejsou lidi.
Odpojovali je postupne, vzdy po jednom. A vytirani za provozu ano, proste celkem nelogicke, kdyz to hned zas poslapali, ale bylo to tak.
@hani28 asi to byl větší mekáč, v tom dceřině se sotva vyhnou, když mají projít kolem sebe. Nějaký úklid za provozu si moc nedokážu představit.
@hani28 píše:
@vokishka
Jj byl dost velky
ty, co já znám, jsou většinou krcálky
Zase toho není tolik na úklid. A záchody jsou v OC, ne i nich, to je taky velké plus kvůli úklidu.
Mám 15.letou zkušenost s Mekáčem - dělala jsem na několika provozovnách, zažila jsem různé přístupy vedoucích.
Syn pracoval chvíli v KFC, nyní je v Mekáči. V obou provozovnách šel rovnou na pokladnu - i jako nezletilý, do kuchyně se dostává až teď v Mekáči. KFC ho moc bavilo, asi i víc než Mekáč, měl to blíž, ale šel za víc penězi. Takže když to hodnotí on, přijde mu to stejný podnik - makačka, ale zároveň parta lidí. On je rád mezi lidmi, baví ho komunikovat, nabízet. Já když ho slyšela, tak jsem si říkala, že dokáže prodat opravdu cokoliv. V Mekáči já pamatuji opravdu důkladné zaučování, jeho jsem spoustu věcí učila já doma, protože nechápal principy, proč tomu tak je, i když se v Mekáči zeptal, tak nebyl nikdo, kdo by měl na něj čas.
Dělá to při škole jako brigádu, teď to bude mít i jako 14 dní potvrzenou praxi, plánuje brigádu dál na léto.
V životě jsem nebyla v KFC. Dneska jsme na nákupech. Dcera měla narozeniny. Tak jsem chtěla prva zkusit, že si tam něco koupíme, že je pozvu.
Je to moc pálivé nebo spíš pouze trochu pikantní?
Chtěla jsem koupit nějaký ty kyblíky, že si vezmeme domů. Rodinné balení. Nemám totiž vůbec představu, ale pod hot si představuji hodně ostré. Ať nekoupím něco a poletí to sousedům ke slepicím.
@Kelsey píše:
V životě jsem nebyla v KFC. Dneska jsme na nákupech. Dcera měla narozeniny. Tak jsem chtěla prva zkusit, že si tam něco koupíme, že je pozvu.
Je to moc pálivé nebo spíš pouze trochu pikantní?
Chtěla jsem koupit nějaký ty kyblíky, že si vezmeme domů. Rodinné balení. Nemám totiž vůbec představu, ale pod hot si představuji hodně ostré. Ať nekoupím něco a poletí to sousedům ke slepicím.
Je to pikantní, ne nějak brutálně, ale mě to vadí. Dejte si kyblík s bramborovymi lupínky, ty jsou fajn.
@Serpentini píše:
Je to pikantní, ne nějak brutálně, ale mě to vadí. Dejte si kyblík s bramborovymi lupínky, ty jsou fajn.
Děkuji. Ten kyblík strips je taky pálivý? U toho nevidím hot. Na lupínky jsem se dívala, že vypadají dobře.
Lehce pikantní, ja raději tortilu, quasedilla a nesnáším čtvrtku kuřete, když už tak jen křídla nebo stripsy. Spíš bych vzala každému box menu a v něm jsou vždy křidélka, ale máš tu tortilu nebo burger. Lupínky jsou risk, raději hranolky případně kaši. A zmrzlina je boží!
Měla jsem kdysi brigádu v mekaci… Nebylo to špatný. Peníze slušný. Radši jen byla v přípravně než na pokladně. Jenom tím člověk strašně nacichl, takže cestou domů jsem smrdela jídlem a doma jsem si hned musela mýt vlasy
A mělo to jednu výhodu… Na dlouho jsem se obloukem vyhýbala temhke řetězcům